Devamlı tüketildiğinde kilo verdiren besinler

İdeal bir kiloda olmak isteyen kadınların diyet sırasında vicdan yapmadan rahat bir şekilde tüketebileceği besinleri sizler için sıraladık. Yedikçe doyuran ve kilo verdiren bu mucize besinlerin faydaları ise oldukça fazla! Peki bu besinler neler? İşte yedikçe zayıflatan gıdalar...

Yaza gayet fit ve sağlıklı bir vücut ile girmek istiyorsanız, fazlalık kilolarınızdan kurtulmaya kilo verdirici besinleri, beslenme programınıza ekleyerek başlayabilirsiniz. Diyeti yalnızca kilo aldırmaya elverişli olan yiyeceklerden uzak durmak zannediyorsanız yanılıyorsunuz! Tam tersine yedikçe kilo vermeye yardımcı olan besinler bile var iken diyet yapmak artık çok kolay. İşte hem karnı tok tutan hem de yedikçe kilo verdiren mucizeler....

yoğurt zayıflatır mı

yoğurt zayıflatır mı

1- YOĞURT

Güçlü bir kalsiyum kaynağı olarak bilinen süt ve süt ürünlerinden yoğurt, ister kahvaltıda ister ana yemekte tüketebileceğiniz en ideal kilo verdirici besinlerdendir. Sade yoğurt yemeyi sevmiyorsanız, içerisine kuru incir, kayısı, meyve ya da çeşitli otlar atarak farklı tatlar oluşturabilirsiniz.

meyve zayıflatır mı

meyve zayıflatır mı

2- MEYVE

Gram değerlerine bakıldığı zaman ortalama 1 kalori enerjisi olan meyveler, özellikle ara öğünler için mükemmel bir yiyecektir. Hem hafif hemde tok tutucu olan meyveler içerisindeki bol lifli yapılarıyla tatlı ihtiyacını önlüyor ve sağlığı olumlu yönde etkiliyor.

sebze zayıflatır mı

sebze zayıflatır mı

3- SEBZE

Diyet yapan kişilerin ne kadar sevmeseler de mecburi olarak tüketmesi gereken besinlerden olan sebzeler, vitamin ve mineral özellikleriyle vücut için oldukça gereklidir. Sebzeleri pişirerek yemekten hoşlanmıyorsanız, çiğ bir şekilde salata gibi tüketebilirsiniz.

kepekli makarna zayıflatır mı

kepekli makarna zayıflatır mı

4- KEPEKLİ MAKARNA

Makarnanın her halini severek tüketen kişilerin diyet esnasında kilo almamaları için yiyecekleri kepekli makarna, zannedildiği gibi kilo yapmıyor. Bilhassa kepekli makarnanın 100 gramında 130 kcal var. Kepekli makarnayı, taze yeşilliklere bulayarak lezzetli mi lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz.

ARAŞTIRMALARDA ADI GEÇEN BESİNLER...

Dünya literatüründe ismi geçen en bilinen dergilerden biri olan Time'da aksatılmadan yenildiği zaman kilo verdiren besinler; beyaz peynir, yulaf, yaban mersini, portakal, badem, esmer pirinç, avokado, armut, yumurta, süt, greyfurt, bitter çikolata, barbunya, yeşil çay ve brokoli yer alıyor.

Yağ içmek zayıflatır mı, en sağlıklı yağ hangisi? Hızlı kilo verdiren yağlar...

İLİŞKİLİ HABER

Yağ içmek zayıflatır mı, en sağlıklı yağ hangisi? Hızlı kilo verdiren yağlar...

BİR YORUM YAPIN 0