Magnum çeşitleri kaç kalori? Dondurma kilo aldırır mı? Evde gerçek dondurma tarifi

Yaz mevsiminin en lezzetli ve serinlik veren yiyeceklerinden biri olan dondurma, çeşit çeşit aromalarıyla hepimizin gözdesi halinde! Dayanamayacağımız sıcak havalarda içimizi buz gibi serinleten dondurmaların kilo yapı yapmadığı ise merak edilen konular arasında. Peki dondurma yemek kilo aldırır mı? Dondurma çeşidine göre kalorileri neler? Zayıflamak için dondurma nasıl yemeliyiz? İşte diyette dondurma tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler...

Yazın kavurucu sıcaklarına giden en ferahlatıcı ve en güzel lezzet tabii ki dondurmadır. 7'den 70'e herkesin bayıla bayıla yediği dondurmalar, içerisindeki vitamin ve mineral değerlerinden dolayı insan vücudu için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, haftada 2-3 gün tüketilmesi önerilen dondurmaları yerken bazı özelliklere dikkat ederek kalori dengesini tutturabilirsiniz. Kalori değeri yüksek olan unlu ya da şekerli tatlılara göre kalorisi daha düşük olan dondurma çeşitleri doğru zamanda ve uygun şekillerde tüketilirse, diyete bile yardımcı olabilir. 

DONDURMA KİLO YAPAR MI?

dondurma kilo aldırır mı?

dondurma kilo aldırır mı?

Damak tadımıza uyumlu onlarca çeşit dondurma arasında besleyiciliği en fazla olan malzeme türü süttür. Belli bir miktarda süte eklenen tatlandırıcı ya da şekerlerle beraber meyve parçacıkları, çikolata, bal, karamel gibi kalorisi bol bazı malzemeler dondurmanın kalori miktarını yukarı çekmektedir.

Dondurmayı bardağa göre külahta yemekten daha büyük keyif alıyorsanız külahın 20-25 kcal değerine eşit olduğunu bilmelisiniz. Külahın içerisine eklenecek olan 2 top dondurma 100 gram olduğundan dolayı üzerine eklenecek olan malzeme çeşitleri de toplamda 150-200 kcal arası değişir. Tüm bunları göz önünde bulunduracak olursak, bardakta dondurma yemeye göre külahta yemek kilo alımına daha müsait olacaktır. 

DONDURMA YERKEN ZAYIFLAMAK İSTİYORSANIZ...

dondurma çeşitleri

dondurma çeşitleri

Kilo almanın da dışında hem dondurma yemek hem de kilo vermek istiyorsanız doğru zaman ve tüketimi ile kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Bunun için en doğru zaman karnınızın ne çok aç ne de çok tok olduğudur. Açlık hissedildiği zaman yenecek olan dondurmadaki şeker tansiyon, kolesterol ve kan şekerini yükseltecektir. Birtakım sağlık problemlerini tetikleyecek olan bu durum bozulan vücut dengesi ile beraber daha da çok acıkmanıza yol açacaktır. Karnınız tıka basa doluyken dondurma yemekte vücutta glikozun birikmesine ve bu glikozunda karaciğerde depolanmasına sebep olur.

Eğer dondurma yiyecekseniz devamında yapacağınız ara öğünü es geçmelisiniz. Dondurmayı seviyor ama her zaman da yemiyorsanız bademciklerinizde ağrı ya da iltihaplanma yaşamamak için dondurma bittikten sonra muhakkak 1 bardak ılık su içmelisiniz. Suyu ılık bir şekilde içmek fazlalık yağların erimesinde kalori yakmada oldukça etkilidir.

HANGİ DONDURMADA NE KADAR KALORİ VAR?

dondurma kaç kalori?

dondurma kaç kalori?

2 top dondurma hesabına göre dondurma çeşitleri ve kalorileri:

Vanilyalı: 230 kcal,

Kakaolu: 215 kcal,

Çikolatalı: 225 kcal,

Çilekli: 175 kcal,

Vişneli: 205 kcal,

Limonlu: 150 kcal,

Muzlu: 220 kcal,

Kivili: 200 kcal

Böğürtlenli: 175 kcal,

Kavunlu: 160 kcal,

Karamelli: 250 kcal,

İncirli: 235 kcal,

Kestaneli: 250 kcal,

Portakallı: 185 kcal.

MAGNUM ÇEŞİTLERİ KALORİ:

Magnum Creme Brule: 260 kcal

Magnum Classic: 240 kcal

Magnum Bademli, beyaz, fıstık: 250 kcal

Magnum Double Çikolata: 290 kcal

Magnum Dark Bitter Çikolata: 252 kcal

Magnum Double Karadut & Böğürtlen: 250 kcal

 

DİYETTE NASIL BİR DONDURMA TERCİH EDİLMELİ?

zayıflamak için dondurma nasıl yenmeli?

zayıflamak için dondurma nasıl yenmeli?

- Şekersiz ve yağsız sütten üretilen dondurmalar tercih edilmelidir.

- Ana öğünlerde değil ara öğünlerde karnınız ne aç iken ne de tok iken yemelisiniz.

- Yemek yedikten 1 saat sonra dondurma yemek sindirimi daha kolay sağlayacaktır. Yemeği bitirir bitirmez dondurma yemek, vücuttaki yağ oranını arttırır.

- Dondurmanın bekletildiği alanın temiz olmasına dikkat edin aksi takdirde mikroorganizmalar çoğalabilir.

EVDE DİYET DONDURMA TARİFİ

evde dondurma nasıl yapılır?

evde dondurma nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 kase yoğurt

1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı

Zevkinize göre vanilya

Limonlu olmasını isterseniz: 1 adet limon kabuğu rendesi, Yarım limon suyu, istenilen meyvelerin küp şeklinde yada püre hali eklenebilir.

YAPILIŞI

Meyveli bir dondurma hazırlamak istiyorsanız yukarıda bahsedilen bütün malzemeleri mikserle çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra buzdolabında dondurun işte bu kadar! 

BİR YORUM YAPIN 3

memet46 4 yıl önce

yav bırakın kardeşim şu yahudi mallarını gidin mis gibi kahramanmaraş dondurması var onu yiyin

Toplam 6 beğeni

haydar emmi 4 yıl önce

hiç sevmem yedikten sonra müthiş bir hararet basar beni bir litre su içerim üzerine onun için yemiyorum

Toplam 4 beğeni

ismail öz 4 yıl önce

magnum algidanın değil mi bi kurşun da sen al kardeşim gizli düşman içimizdeki bunlar ne zaman uyanacaksınız iftarda cola için diyenler bunlar yarın suriye gibi oluruz

Toplam 12 beğeni