Fondü yemek kilo aldırır mı? Evde çikolatalı fondü tarifi

Çikolata bağımlıların bayıla bayıla tükettiği fondü tatlısı, kalori bakımından yüksek olduğu için diyet yapan kişilerin yemeye çekindiği bir tatlıdır. Peki diyete uygun şekilde evde çikolatalı fondü nasıl yapılır? Evde basit ve lezzetli fondü nasıl yapılır? Fondü kaç kalori, kilo yapar mı? İşte evde nefis glutensiz ve kremasız fondü yapımı...

Çikolata tutkunu kimselerin waffle'dan sonra en sevdiği tatlı kuşkusuz fondüdür. Yoğun çikolatasıyla damakta nefis bir tat bırakan fondü, restoranda ya da cafede rahatlıkla yenebileceği gibi evde yapılarak ailecek de tüketilebilir. Birbirinden güzel meyvelerin çikolatayla buluşması halinde ortaya çıkan fondü, çikolata severler için ideal bir tercihtir. Yapımı gayet basit olan fondüyü evde hazırlamak istiyorsanız, içerisinde olmasını istemediğiniz malzemeleri tarif dışı bırakarak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Dışarıdakileri aratmayan bir lezzet ile fondüyü evinizde yapmak isterseniz sizlere güzel bir haberimiz var! Diyet yapan kimselerinde bu lezzetten mahrum kalmaması için glutensiz tarifi ile kalori alımını dengeleyebilirsiniz. Peki evde fondü nasıl yapılır? Glutensiz fondü tarifi nedir? Fondü kaç kalori, kilo aldırır mı? İşte cevapları...

TIKLA OKU: 7 GÜNDE 7 KİLO ZAYIFLATAN ÇİKOLATA DİYETİ

EVDE FONDÜ NASIL YAPILIR?

Fondü nasıl yapılır?

Fondü nasıl yapılır?

MALZEMELER

- 450 gram bitter çikolata
- 2 bardak krema
- 10 tane çilek
- 1 tane armut
- 1 tane muz
- 1 tane portakal

YAPILIŞI

Isıya dayanıklı bir kaseye çikolata ve krema koyun. Kaseyi içi sıcak su dolu tencerenin içine koyun. Çikolatalı kasenin içine suyun değmemesine dikkat edin. Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırmayı sürdürün.

Fondüyü hazırladıktan sonra meyveleri güzelce yıkayıp istediğinize göre soyulmuş şekilde dilim dilim veya küplere ayırarak fondü ile servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

FONDÜ KAÇ KALORİ? FONDÜ KİLO ALDIRIR MI?

Fondü kilo aldırır mı?

Fondü kilo aldırır mı?

TIKLA OKU: DİYETE UYGUN AKÇAAĞAÇ ŞURUPLU PANKEK TARİFİ

Yazın en sevilen meyvelerinden olan çileği fondü eşliğinde tüketmenin kilo bakımından bir sakıncası olup olmadığı konusunda tereddüt yaşıyorsanız, 1 porsiyon çilekli çikolata fondüsünün 519 kcal olduğunu bilmelisiniz.

Buda oldukça yüksek kalorili bir tatlı olduğunun göstergesidir. Diyette sık sık tüketilmemesi gereken bir alternatif olup haftada 1 ya da 2 defa olmak üzere yürüyüş yapmak kaydıyla yenebilir.

DİYETE UYGUN KREMASIZ FONDÜ TARİFİ

Kremasız fondü tarifi

Kremasız fondü tarifi

MALZEMELER

- 70 gram sütlü çikolata
- 70 gram bitter çikolata
- 5 çorba kaşığı süt
- Çilek
- Muz

HAZIRLANIŞI

Yukarıda belirtilen çikolataları parçalara ayırın. Ardından çok kısık bir ateşte sütü ısıtın. Parça parça olan çikolataları yavaşça süte atın ve devamlı karıştırın. Çikolata eridiği zaman fondü tamamlanmış olacaktır. Meyveleri doğradıktan sonra istediğiniz şekilde sunumunu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

GLUTENSİZ FONDÜ YAPIMI

Evde çikolatalı fondü nasıl yapılır?

Evde çikolatalı fondü nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 adet muz 
1 adet elma 
3-5 adet çilek 
150 gram sütlü çikolata (glutensiz) 

YAPIMI

Benmari usulü eritilen çikolataya kivi, çilek ve muzu doğranmış şekilde ekleyin. Fondü takımına eritilen çikolatayı koyup meyveleri batırarak tüketin.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0