Ballı süt kilo aldırır mı? Muz ve süt diyeti ile kilo verme yöntemi

Kilo verdiren diyetler arasında yer alan 'Süt diyeti' zayıflamayı kolaylaştırırken içeceğiniz bir bardak ballı süt kilo almaya müsait hale getirebiliyor. Peki ballı süt içmek kilo aldırır mı? Zayıflamayı kolaylaştıran muz ve süt diyeti nasıl yapılır? Zayıflatan muz ve süt diyeti ile muz detoksunun yapılışı...

Günlük hayatta severek tüketilen ancak göründüğü kadar da masum olmayan bazı besinler vardır. Bu besinlerin tüketim şekli ile ilgili yeterli bilgi sahibi değilseniz istenmeyen sonuçları da beraberinde getirebilirsiniz. Zayıflamaya çalışırken kilo almak gibi... Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan süt, özellikle de göbek ve basen bölgesindeki yağların eritilmesinde oldukça etkilidir. Kilo vermek isteyen kişilerin normal şartlarda diyet için tercih edebileceği süt diyetleri, doğru uygulandığı zaman formu korumaya yardımcı olabilir. Ancak her süt tüketiminde değil! Genelde yetişkinlerin çocuklarına içirmek istediği ballı süt, yaklaşık 350 kcal değerindedir. 350 kalorisi bulunan ballı süt günlük alınması gereken kalori miktarının önemli kısmını kapsayacağı için kilo aldırmaya oldukça elverişlidir.

TIKLA OKU: KİLO VERDİREN SÜT DİYETİ NASIL YAPILIR?

GECE UYMADAN ÖNCE SÜT İÇMEK KİLO ALDIRIR MI?

Gece uyumadan önce içmek kilo aldırır mı?

Gece uyumadan önce içmek kilo aldırır mı?

Gece uykusuna dönmeden önce içilebilecek olan ballı süt, içerisindeki şeker nedeniyle kiloya dönebilir. Günlük hayatta tüketilen sade süt ise kana yavaş karıştığı için ani şeker çıkmasına neden olmaz. Dolayısıyla ballı süte göre daha tercih edilebilir bir seçenektir.

Özellikle de uyumadan önce sıcak süt içmek hem sağlık hem de diyet açısından oldukça yararlıdır. Lif bakımından zengin olan süt, kabızlık içinde idealdir. Sütün şekeri oranını indirmek için tarçınlı süt tavsiye edilmektedir.

MUZLU SÜT DİYETİ NASIL YAPILIR?

Kilo verdiren Muz ve süt diyeti nasıl yapılır?

Kilo verdiren Muz ve süt diyeti nasıl yapılır?

Genelde çocukların çok sevdiği ve tükettiği muzlu sütü aslında hayatımızın her döneminde tüketmemiz gerekiyor. Çünkü kilo aldırdığı sanılan muzlu süt aslında zayıflatma konusunda mucize bir besin. Fakat hazır muzlu sütler değil, evde kendi yaptığınız muzlu sütle bu faydalardan yararlanabilirsiniz. 

Diyet uygulayanlar için önemli olan ara öğünlerde, tok tutan ve metabolizma hızlandıran yiyecekler tüketilmesi gerekir. Muzda içerdiği lif ve dirençli nişasta sayesinde hem iştahı keser hem de sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle ara öğünlerde muzlu süt tüketmek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.

MUZLU SÜTÜN FAYDALARI NELER?

Muzlu süt diyeti nasıl yapılır?

Muzlu süt diyeti nasıl yapılır?

Muz ile süt bir arada buluştuğu zaman vücuda bol miktarda protein, vitamin, diyet lifi ve mineral bakımından yarar sağlar. Doğru ve etkili muz diyeti uygulandığında 3-4 gün boyunca kilo verebilirsiniz. %74 su bulunduran muz, vücuda enerji sağlayarak daha kolay egzersiz yapma imkanı da sağlar. Vücut geliştirenler ve spor yapanların egzersiz öncesinde muz yemesinin sebebi de budur. 

4 GÜNDE HIZLI KİLO VERDİREN MUZ DİYETİ LİSTESİ

Muz diyeti nedir?

Muz diyeti nedir?

KAHVALTI

-2 adet muz
-1 su bardağı süt
Milkshake şeklinde tüketilebilir.

ARA ÖĞÜN

-3-4 su bardağı su
-2 ceviz

ÖĞLE

-2 adet muz
-1 su bardağı süt

ARA ÖĞÜN

-3-4 su bardağı su
-1 meyve veya bir kase yoğurt

AKŞAM

-2 adet muz
-1 su bardağı süt

MUZ DETOKSU NASIL YAPILIR?

Muz detoksu nasıl yapılır?

Muz detoksu nasıl yapılır?

MALZEMELER:

Mümkünse yeşil muz
Yağsız süt
Yeşil çay
Tarçın

SABAH:

1 adet muz
1 bardak tarçınlı süt

ARA ÖĞÜN:

1 adet muz
1 fincan yeşil cay

ÖĞLE:

Sabahın aynısı

AKŞAM:

Sabahın aynısı

ARA ÖĞÜN:

1 tane muz
Zencefil zerdeçal ve tarçın ilave edilmiş süt

NOT: Diyete başlamadan önce 1 günlük uygulanabilir.

Hamilelikte sirkeli su içilir mi? Hamilelikte elma sirkesi tüketimi

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte sirkeli su içilir mi? Hamilelikte elma sirkesi tüketimi

BİR YORUM YAPIN 0