Taze fasulye yiyerek zayıflama yöntemi

Mutfakların vazgeçilmez lezzeti fasulye yemeği ile kolaylıkla kilo vermek mümkün! Hızlı ve sağlıklı yollarla zayıflamanıza yardımcı olacak taze fasulye diyeti ile kilolarınızla şimdiden vedalaşın! Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin yolları neler? Taze fasulye diyeti nasıl yapılır? Fasulye ile nasıl kilo verilir? Yağ yaktıran fasulye çorbası tarifi...

Toplum içerisinde 'Ayşe Kadın' olarak da nitelendirilen taze fasulye, sağlık açından yararlı olduğu kadar kilo vermeye de yardımcıdır. Özellikle de kalp ve damar sağlığına iyi gelen taze fasulye gün içerisinde tüketildiği zaman uzun süre tokluk hissettirerek yağ yakmayı kolaylaştırır. Kilosundan şikayetçi olan kadınların hem akşam yemeği olarak tercih edebileceği hem de diyet destekleyici ideal yemeklerden biri olan taze fasulye yemeği zayıflatma konusunda oldukça başarılıdır. Fasulye taneleri karnı tok tutma imkanı sağlarken kabuğu yağ yakımını kolaylaştırmaktadır. Peki kilo vermek için taze fasulye nasıl yenmeli? Taze fasulye diyeti nasıl yapılır? Hızlı kilo verdiren fasulyenin faydaları neler? Taze fasulye ile zayıflama yöntemi...

TAZE FASULYENİN FAYDALARI NELER? BESİN DEĞERLERİ...

Taze fasulyenin faydaları

Taze fasulyenin faydaları

Yaz aylarında haftada en az 2 kez evlerde pişirilen taze fasulye düşük kalorili olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek sebzelerdendir. Taze fasulyenin faydalarına baktığımızda damarları temizlediğini ve kemik gelişimine yardımcı olduğunu net bir şekilde görebiliriz. Lif değerleri bakımından zengin olan fasulye, bağırsaktaki toksinleri vücuttan uzak tutarak kabızlık probleminin önüne geçer.

1 adet (13 gr) taze fasulye: 4 kcal
1 orta porsiyon (150 gr) taze fasulye: 47 kcal
1 orta kase (110 gr) taze fasulye: 34 kcal
1 kilo (1000 gr) taze fasulye: 310 kcal

- Hazmetmesi zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır.

- Bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olur.

- Serotonin salgısının salgılanmasına yardım eden besin kaynaklarından biridir.

- Diyette tüketilebilecek ideal sebzelerdendir.

TAZE FASULYE DİYETİ NASIL YAPILIR?

Fasulye diyeti

Fasulye diyeti

 Taze fasulyenin uçlarını temizledikten sonra 20 dakika ılık ve sirkeli suda tutun. Bir yemek kaşığı tuz atıp karıştırın. Fasulyeleri alıp güzelce haşlanana kadar kaynatıp 1 parmak geçecek kadar su ekleyin.

En az 3 diş sarımsak, julyen doğranmış bir soğan, bir adet doğranmış domates ve tuz ile baharat ekleyin. Ocaktan alıp dinlenmesini sağlayın. Fasulyeyi hazır ettikten sonra yanına yağsız yoğurt veya bir küçük kase salata tüketin.

YAĞ YAKTIRAN TAZE FASULYE ÇORBA TARİFİ

Taze fasulye çorbası

Taze fasulye çorbası

MALZEMELER:

12 ile 15 adet kadar taze fasulye
2 tane orta boyutlarda domates
1 tane soğan
1 tane patates
1 çay bardağı kadar ince bulgur
1 su bardağı oranında mercimek
1 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
Tuz ve kuru nane

YAPILIŞI:

Soğanları soyunca ve parçalayınca tencereye zeytinyağını dökerek güzelce kavurun. Kavurduktan sonra soyulmuş domatesleri ilave edip isteğe göre tuz ekleyebilirsiniz. Patatesleri küp küp kestikten sonra soğanları ve domatesleri fasulyeyle karıştırın. Gecesinden ıslatacağınız mercimeklere ince bulgur da ekleyin.

Su ekledikten sonra çorbanın iyice kaynamasını bekleyin. 20 dakika sonra sebzeler yumuşayınca tencereyi ocaktan alıp kuru nane serpiştirerek servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

Karatay'dan yumurta diyeti! Yumurta diyeti nasıl yapılır? Scrabble çırpılmış yumurta tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Karatay'dan yumurta diyeti! Yumurta diyeti nasıl yapılır? Scrabble çırpılmış yumurta tarifi

BİR YORUM YAPIN 0