Kinoa diyeti nedir, nasıl yapılır? Zayıflamak için Kinoa nasıl kullanılır? Kinoa ile kilo verme

Bulgura benzer tadı ile sofralarda yerini alabilecek enfes tatlardan biri olan Kinoa ile diyet yapmaya hazır mısınız? Hızlı ve sağlıklı formüllerle yağ yakmanızı sağlayıp kilo verebileceğiniz Kinoa diyetini sizler için araştırdık. Kinoanın faydaları neler? Kinoa diyeti nedir, nasıl yapılır? Kinoalı salata tarifi evde nasıl yapılır? Zayıflamak için Kinoa ile etkili kilo verme yöntemi...

Türk mutfak kültürümüzde pek yaygın olmayıp daha çok Latin Amerika kökenli besinlerinden biri olarak günümüze ulaşan Kinoa, susam familyasından gelmektedir. Yuvarlak taneli beyaz, siyah ya da kırmızımsı renkleri olan Kinoa sağlıklı ve besleyici olması ile öne çıkmaktadır. Bazılarına göre tahıl bazılarına göre de tohum olarak nitelendirilen Kinoa, gluten içermediği için vegan ve vejeteryanlar bakımından tüketilen ideal besin kaynaklarındandır. A,B,C,D ve K vitaminlerinin haricinde, kalsiyum, potasyum ve demir gibi maddeleri ile zengin olan Kinoa'yı diyetinize eklemek istiyor ve sağlıklı formüllerle kilo vermek istiyorsanız, sizlere rehber olabilecek Kinoa ile kilo verme yöntemini inceleyebilirsiniz. Kinoa ile nasıl zayıflanır? Kinoa diyeti nedir, nasıl yapılır? Kinoanın faydaları neler? İşte diyette Kinoa kullanımı ve tüketimi...

TIKLA OKU: BULGUR MU YOKSA PİRİNÇ Mİ KİLO ALDIRIR? İŞTE CEVABI...

Kinoa diyeti nedir

Kinoa diyeti nedir

İçerisinde barındırdığı protein miktarı ile kuskusu 3'e, pirinci de 2ye katlayan Kinoa, bulgur tadını andırsa da bu besinde gluten yoktur ve kolesterolsüzdür. Doğru tüketildiği zaman uzun süre acıktırmayan bu yararlı besin, iştah azaltmada ve metabolizmayı hareketlendirme de oldukça etkilidir. Ayrıca ödem ve toksinleri de vücuttan bir bir atmaya yarayan Kinoa, kolay sindirilebilir özelliği ile kabızlık önleyicidir.

KİNOA DİYETİ İLE NASIL ZAYIFLANIR? KİNOA İLE ETKİLİ KİLO VERME YÖNTEMİ

Sağlıklı beslenmede adı geçen faydalı besin kaynaklarından biri olan Kinoa, diyet yapan her kadının mutfağında bulunması gerekenlerden biridir. En az süt ve süt ürünlerindeki kadar protein dolu olan Kinoa, akşam yemeklerinde sofraya katacağınız pirinçli tarifler yerine geçebilecek en sağlıklı lezzettir. Protein eksikliği görülen kimseler için daha fazla önerilen bir beslenme türü olan Kinoa ile diyette formunuzu yakalayabilirsiniz! Diyette Kinoa'ya yer vermek isteyenler şu şekillerde Kinoa'yı kullanabilir:

KAHVALTI MENÜSÜNDE:

Meyve ve yoğurtta üzerine serpiştirilen tarçın ile beraber Kinoa tüketilebilir.

Tıpkı Chia tohumlu zayıflama kürlerinde olduğu gibi smoothie esnasında da Kinoa tüketilebilir.

Sabahleyin diyet omletin içine eklenebilir.

Kino diyeti nasıl yapılır

Kino diyeti nasıl yapılır

ÖĞLE VE AKŞAM MENÜSÜNDE:

Pilav gibi yemeklerde tüketebilir ya da haşlanmış olarak salata şeklinde tüketebilirsiniz.

Sebzelerle beraber tüketime uygundur.

Et ve balık yemeklerinin yanında ekstra Kinoa tüketimine yer verilebilir.

Dolma içi hazırlarken pirinç yerine Kinoa kullanabilirsiniz.

Tavuğun çevresini kapatarak fırında lezzetli bir menü ortaya çıkarabilirsiniz.

ARA ÖĞÜN MENÜLERİNDE:

Lezzetli mi lezzetli bir Kinoalı puding hazırlayarak besleyici ve doyurucu ara öğün menüsü ortaya çıkarabilirsiniz.

Yoğurtla Kinoayı karıştırarak kür olarak tüketebilirsiniz.

DİYETTE KİNOA NASIL PİŞİRİLMELİ? KİNOA HAŞLAMA...

Kinoa nasıl kullanılır?

Kinoa nasıl kullanılır?

Dışarıdan satın aldığınız Kinoaları bol suyun içinde güzelce yıkadıktan sonra süzün. Ardından ılık suda ortalama 15 dakika bekletip yeniden süzün. Tencerede üzerini geçecek kadar suyu geçsin. Saydam olup yumuşak bir hal alana kadar orta ateşte pişirin. Yine süzdükten sonra Kinoalarınız hazır!

Kinoayı kullanmadan önce ideal olarak kullanım şekli en az 30 dakika suda bekletilmesi ile gerçekleşir. Böylelikle Kinoadak enzimler suya geçmiş olacak ve 15 dakika kadar bir sürede pişmesi sağlanacaktır.

KİNOA NERELERDE KULLANILIR? KİNAOLU TARİFLER...

Kinoayı haşladıktan sonra salatalara ilave edip soğuk bir haldeyken yiyebileceğiniz Kinoa, çorbanın içine de koyulabilmektedir. Kavurduğunuz takdirde irice döverek müsliye ekleyebileceğiniz Kinoayı un gibi unufak edip hamurişinde, kekte ya da kurabiye tariflerinde kullanabilirsiniz. Garnitür şekilde yemeklere farklı bir lezzet katan Kinoa'yu taze soğan, nar ekşisi, maydanoz, domatesle beraber kısır gibi tüketebilirsiniz. 

SICAK KİNOA SALATASI TARİFİ:

Kinoa salatası nasıl yapılır

Kinoa salatası nasıl yapılır

MALZEMELER:

100 gr kinoa
100 ml sebze suyu
½ kabak
1 kırmızı biber
150 gr taze bezelye
70 gr domates (kuru yağda)
1 diş sarımsak
¼ demet maydanoz
8 yaprak nane
½ limon
2 portakal
½ çay kaşığı şeker

Kızartma için:

Bitkisel yağ
Tuz
Karabiber
Krema

YAPILIŞI:

Kinaoyu ılık su ve sebze suyu ile pişirelim. Sarımsak, kabak, biber, bezelye ve kurutulmuş domatesi lokma büyüklüğünde keselim. Tavaya yağ koyarak sebzeleri soteleyelim. Üzerine şeker, tuz, karabiber serpelim. Maydanoz ve naneyi ince dilimleyelim. 

Tüm malzemeyi kinaoyu da ilave ederek bir kapta birleştirelim. Limon ve portakal suyu ilave ettikten sonra krema ile servis edelim.

Afiyet olsun...

DİYETE UYGUN KİNOALI KISIR TARİFİ:

Kinoa kısır tarifi

Kinoa kısır tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı kinoa

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı biber salçası

2 adet orta boy salatalık

8 adet çeri domates

5 dal maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı sumak

1/2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı deniz tuzu

YAPILIŞI:

Temiz bir kaba ekleyeceğiniz Kinoaların üstünü geçecek kadar su koyun. Beklettikten sonra su üstüne çıkanları ayıklayıp kinoaları tencereye alın. Yine su koyup kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Hafif ılıklaşan ve pişen Kinoalara domates ve biber salçası koyup homojen kıvam elde edene kadar karıştırın.

Salatalıkları soyup, minik minik doğrayın. Daha sonra da çeri dometesleri de yıkayıp doğranmış şekilde kaba koyun.Tuzunu , karabiberini ve sumağını koyup ince kıyılmış  maydanozları ilave edin. Sonradan zeytinyağı,limon ve nar ekşisini koyup güzelce karıştırın.

Afiyet olsun...

Susam yağının cilde faydaları nelerdir? Susam yağı cilde nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

Susam yağının cilde faydaları nelerdir? Susam yağı cilde nasıl uygulanır?
Haftanın en şık ve en rüküş ünlüleri

İLİŞKİLİ HABER

Haftanın en şık ve en rüküş ünlüleri

BİR YORUM YAPIN 0