Doğru şınav nasıl çekilir? Günde kaç şınav çekilmeli? Fazla şınav çekme teknikleri

Spora yeni başlıyor ve her gün düzenli şınav çekmeye karar verdiyseniz tüm kaslarınızın çalışması için doğru şınav çekme tekniklerini çok iyi bilmeniz gerekir. Dinamik ve taş gibi sıkı vücuda sahip olmak için şınav çekerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Günde kaç şınav çekilmeli ve şınav sayısı nasıl arttırılmalı? Şınav nasıl çekilmemeli, şınav çekerken yapılan yanlışlar...

Bedeni bütünüyle çalıştıran en etkili ve işe yarar egzersizlerden biri olan şınav çekme hareketi özellikle göğüs, omuz, karın ve alt beden çalıştırmaktadır. Bölgesel zayıflamak isteyen kadın ve erkeklerin spor salonlarında ya da evde çalıştıkları hareketlerden olan şınav, düz bir zeminde yüz üstü uzanıp ayak uçlarından alınan destek yardımıyla vücudu kaldırma eylemidir. Belli sayıdaki setlerden oluşan şınavda gerekli olan tek şey düz bir zemindir. Çorapsız çıplak ayakla ya da ayakkabıyla yapılabilen şınav toplum içerisinde herkes tarafından ismi duyulan bir spor egzersizidir. Ancak pek çok insan şınav çeker yanı hatalara düşebiliyor. Dolayısıyla doğru şınav çekme hareketlerini bilmek ve ilerleyen günlerde de ona göre şınav sayısını arttırmak vücudunuzu geliştirmede gözle görülür fark oluşturacaktır. Kadında ve erkekte karın kaslarının sıkılaşmasını sağlayan şınav egzersizi ile daha dinamik ve fit görünüm elde edebilirsiniz. Spor yapmayanlar için ilk etapta zor gelecek olan bu harekette şınav çekmeyi kolaylaştıran bazı püf noktaları iyi bilmek gerekir.Yapa yapa öğrenilen bir hareket olan şınavı ne kadar uzun süreli yaparsanız bedeninizi egzersize o kadar alıştırmış olursunuz. Eğer sizde düzenli şınav hareketi ile şekilli ve sıkı vücuda sahip olmaya karar verdiyseniz haberin devamını iyi okuyun...

DOĞRU ŞINAV NASIL ÇEKİLİR? ŞINAV HANGİ KASLARI ÇALIŞTIRIR?

Şınav nasıl çekilir? Doğru şınav çekme teknikleri

Şınav nasıl çekilir? Doğru şınav çekme teknikleri

Doğru şınav pozisyonu alabilmek için ilk önce elleri omuz genişliğinde yere koymak gerekir. Daha sonra ayak parmakların uçlarından yardım alarak, elleri yere sabitleyip vücudu tamamen düzleştirin. Eğer dümdüz bir görünüm elde edilmezse şınav hareketi uygulamasında koldan değil ayaktan veya belden güç alınır ve istenen verim kaybolur. Doğru durduktan sonra dirsekler arkaya kırılıp vücut indirilip kaldırılır.

Kollar dümdüz kaldırılır iken inme de 90 dereceden az açı ile kırılma sağlanılarak yere en yakın gelme sağlanır.

En doğru ve işe yarar şınav çekme hareketi için gücü kollardan almaya dikkat edilmelidir.

Sınav esnasında bilek kaslarından tutun çene kaslarına kadar bütün kaslar aktif olarak görev alacağı için şınavın öncesinde germe ve ısınma hareketleriyle kaslar esnek hale getirilmeli, tempo yavaşca arttırılmalı ve kapasiteye uygun yoğunlukta hareket tekrarlanmalıdır. 

ŞINAV HANGİ KASLARI ÇALIŞTIRIR? ŞINAV ÇEKERKEN ÇALIŞAN KASLAR:

- Omuz kasları, göğüs kasları, orta ve üstteki sırt kasları, üst kolun ortasında ve arkasındaki bütün kaslar, sırtın aşağısında kalan kaslar, karın kasları, kalf ve incik kasları, kalça kasları.

ŞINAV ÇEKERKEN YAPILAN HATALAR! ŞINAV NASIL ÇEKİLMEZ?

Doğru şınav nasıl çekilir? Şınavın etkisi nasıl arttırılır?

Doğru şınav nasıl çekilir? Şınavın etkisi nasıl arttırılır?

Şınav pozisyonunda nefes alıp vermemek ve nefes sırasında tempoya ayak uyduramamak çabucak yorulmaya ve kas gelişiminde istenen etkiyi alamama da etkilidir. Şınavda inerken nefes verip kalkarken alma unutulmamalıdır. Aşağı inerken nefes al, çıkarken ver. Şınavda kollarınız yorulunca kol pozisyonunu değiştiriyorsanız hata yapıyorsunuz demektir.

Kolların çok geniş açık olduğu şekilde şınav çekmek doğru şınav tekniğine uygun değildir. Şınav esnasında eller ve ayaklar her zaman sabit durmalıdır.

GÜNDE KAÇ ŞINAV ÇEKİLMELİ? HER GÜN ŞINAV ÇEKME

Şınav sayısı nasıl arttırılır? Kolay sınav çekme

Şınav sayısı nasıl arttırılır? Kolay sınav çekme

Dinamik bir vücut elde etmek için şınav çekmede kararlıysanız her konuda olduğu gibi spor egzersizlerinde de istikrar şarttır. Şınav hareketi vücudun kendi ağırlığına göre yapılan bir hareket olduğu için herkeste aynı işlemez.

Daha önce hayatında hiç spor yapmamış kimseler şınava başlama için günde bir defa ile başlayıp sonrasında arttırabilir. Kas ağrıları hissedilirse bir gün dinlenme ile yapılmalıdır.

İlerleyen günlerde kasları geliştirmek için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulanabilir. Tek set, iki set ve üç set olarak aşama aşama ilerleme yapılabilir.

Set hareketin yapılıp dinlenme aşamasında bir set kabul edilir. 3 set iki dinlenme aralığını içerir.

FAZLA ŞINAV NASIL ÇEKİLİR? ŞINAV SAYISINI ARTTIRMA

Şınav çekmenin faydaları

Şınav çekmenin faydaları

Şıanv sayısını çoğaltmak için düzenli egzersizi bırakmamalısınız. Şınav egzersizini set olarak yapmak sayının artmasında etkili olacaktır. Her set, belli sayıdan ibarettir ve bu set aralarında birkaç dakikalık dinlenme olmalıdır. Her sette çekilen şınav sayısını bir arttırmak, yararlı bir metottur. 

2020 sonbahar ipek şal ve eşarp modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 sonbahar ipek şal ve eşarp modelleri

BİR YORUM YAPIN 0