Tereyağı kilo aldırır mı? Diyette tereyağı mı zeytinyağı mı? Tereyağın kalorisi...

Sabah kahvaltılarında mis gibi kokusuyla bol tereyağlı reçelli ekmekler her ne kadar damak zevkimize hitap etse de diyette tereyağı tüketimine dikkat etmekte fayda var. Tereyağın faydaları ve zararlarını öğrenmek için haberin detaylarına göz atabilirsiniz. Tereyağı kaç kalori, tereyağın faydaları! Tereyağı kilo aldırır mı?

Yemeklere hoş bir lezzet katan yağlar arasında en sık kullanılanlardan biri olan tereyağı, çorbadan tatlıya kadar birçok tarifte kullanılmaktadır. Sağlıklı beslenme konusunda genellikle tereyağı tüketiminden uzak durulması gerektiğine aşina olsak da bunun ne kadar doğru olduğunu ya da hangi miktarın fazlasının sakıncalı olduğunu bilmek önemlidir. Özellikle de kilosuna dikkat edip ince ve fit bedendeki formunu korumak isteyen kadınların diyette tereyağı tüketimi konusunda düşünceli olduğu görülebilmektedir. İçerisinde A vitamini, CLA ve Omega-3 bulunduran tereyağı, sağlıklı bir gelişiminde en zengin besin kaynaklarındandır. Kurabiyelere kıtırlık katıp, mis gibi kokusuyla lezzetli mi lezzetli bir pilavın ana kahramanlarından olan tereyağı diğer yağlardan daha farklı bir kalori miktarına sahiptir. Peki tereyağı sağlıklı mı, sağlıksız mı? Diyette tereyağı tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler...

Canan KaratayİLİŞKİLİ HABERCanan Karatay'dan diyete uygun kahvaltı tarifleri! Diyet kahvaltı tabağı nasıl hazırlanır?

TEREYAĞI KAÇ KALORİ? TEREYAĞI BESİN DEĞERLERİ:

Kıtır kurabiyelerin, çorbaların mis kokusu, tane tane dökülen lezzetli bir pilavın gizli kahramanı olan tereyağının kalorisi diğer yağlardan farklıdır. İşte ölçülerine göre tereyağı kalorisi...

Tereyağı kilo aldırır mı? Tereyağı besin değerleri

Tereyağı kilo aldırır mı? Tereyağı besin değerleri

1 çay kaşığı tereyağı kalorisi: 30 kalori
1 kaşık tereyağı kalorisi: 113 kalori
100 gram tereyağı kalorisi: 753
1 tatlı kaşığı tereyağı: 38 kalori
1 çay bardağı dolusu tereyağı: 753 kalori
1 su bardağı dolusu tereyağı: 1431 kalori
250 gramlık bir paket tereyağı: 1883 kalori

TEREYAĞI BESİN DEĞERLERİ:

100 gram miktarındaki tereyağında şu besin değerleri vardır:

0.85 gram karbonhidrat
0.19 gram protein
83.22 gram yağ
191 mg kolesterol
7 mg sodyum
20 mg potasyum
15 mg kalsiyum
559 iu A vitamini
0.09 gram demir bulunmaktadır.

Kalıcı ve sağlıklı zayıflatan diyet listeleriİLİŞKİLİ HABERKalıcı ve sağlıklı zayıflatan diyet listeleri

KAHVALTIDA TEREYAĞI YEMEK KİLO ALDIRIR MI?

Tereyağlı reçel

Tereyağlı reçel

Sağlıklı beslenmek isteyen bir kişi gün içerisinde tüketmesi gereken yağ miktarını, harcadığı enerjinin %25’ i kadar olmalıdır. Diyette formunuzu korumak istiyorsanız, tüketeceğiniz tereyağı miktarı kadar türüne de dikkat etmelisiniz. Zayıflamak isteyen kişilerin margarin tüketmeleri yerine doğal tereyağı tüketmelerini öneriyor.

Besin değerleri yüksek olduğundan dolayı bir nevi tok tutucu özelliğe sahip olan tereyağının faydalarını ve ölçüsü kaçtığı zaman ki etkilerine şu şekilde bakabiliriz:

Sabah kahvaltısında reçel kilo aldırır mı? Diyet için ev yapımı kolay şekersiz reçel tarifleriİLİŞKİLİ HABERSabah kahvaltısında reçel kilo aldırır mı? Diyet için ev yapımı kolay şekersiz reçel tarifleri

TEREYAĞININ FAYDALARI VE ZARARLARI NELER?

Tereyağı kalorisi

Tereyağı kalorisi

Mineral bakımından zengin olan tereyağı içerisinde çinko ve antioksidanlar bakımından da güçlüdür.

Bağışıklık dostu olan bu besin kemik sağlığına iyi gelme, enfeksiyon oluşumuna karşı koruyucu olma ve tüm bedeni zararlı maddelerden temizleme gibi işlevleri vardır.

Daha az acıktırmaya yarayan tereyağı, sıvı yağ ve margarin ile kıyaslandığı vakit daha sağlıklı olduğu görülmektedir. İşlenmediği için sağlıklı olduğu bilinen tereyağı, özellikle de tiroid hastalarına iyi gelmektedir.

İçinde tuz bulunduran tereyağı kişide ödemi arttırabilir. Düzenli tüketildiği zaman kilo alımına yol açabilmektedir.

TEREYAĞI MI ZEYTİNYAĞI MI? HANGİ YAĞ TERCİH EDİLMELİ?

Tereyağı mı zeytinyağı mı?

Tereyağı mı zeytinyağı mı?

E ve A vitaminleri bakımından zengin olup fosfor ve kalsiyum değerleri de yüksek olan tereyağı vücudun ihtiyaçlarını karşılamak için yeterlidir. Tokluk ve enerji sağlaması nedeniyle tercih edilebilecek olan zeytinyağının kalorisi tereyağınkine göre bir tık daha düşük. 100 gram tereyağında 0,06 gram karbonhidrat, 0,85 gram protein var iken, zeytinyağında 100 gram yağ ,0 karbonhidrat ve protein bulunuyor.

Biri bitkisel, diğeri de hayvansal ürünler oldukları için temelde farklılıklara ve farklı özelliklere sahipler. Etki alanları farklı olsa da hem tereyağı, hem zeytinyağı gereğinden fazla tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olabilmekte. Araştırmalar, özellikle tereyağının gereğinden fazla tüketilmesi durumunda kolesterol yükselttiğine dair sonuçlara vurgu yapıyor.

Bir diğeri diğerinden daha sağlıksız demek doğru olmaz. Siz iyisi mi her ikisini de sofralarınıza taşırken belli miktarlarda, gereğinden fazla olmayacak şekilde konuk etmeye özen gösterin.

BİR YORUM YAPIN 0