Diyette sucuk tüketimi! Sucuklu yumurta kilo aldırır mı? Suda sucuklu yumurta tekniği

Kahvaltıda nefis mi nefis bir sucuklu yumurtaya diyette olduğunuz için hayır diyemiyorsanız, en azından kalorisini hafifletecek bu pişirme tekniğine muhakkak göz atmalısınız! Diyette sucuklu yumurta yenir mi? Sucuk kilo aldırır mı? İşte sucuk kalorileri:

Yoğun geçen bir haftadan sonra muhteşem bir hafta sonu kahvaltısına kim hayır der ki! Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı haline gelen sucuklu yumurtayı mis gibi tereyağın'da kızartıp ekmeğe banmak hepimizin kolay kolay reddedemeyeceği bir lezzettir. Hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bu sucuklu yumurta alternatifi ne yazık ki diyettekilere hiç hitap etmiyor. Yağda kızartılmasa dahi sırf kendisinde bile yoğun miktarda yağ barındıran sucuk, elbette kilo aldıran gıdaların başını çekiyor. Ancak yine de diyette motivasyon önemlidir ve ben bu hakkımı sucuklu yumurtadan yana kullanmak istiyorum derseniz, sucuklu yumurtanın kalorisini çok az da olsa azaltmanızı sağlayacak bir yol var.

Diyetisyen önerisine göre sucuklu yumurtadaki kalori miktarını azaltmak için kızartırken kullanacağınız yağı bir kenara bırakmalısınız. Çok ince olmak kaydıyla dilimlediğiniz sucuk dilimlerini sadece domates ve biberle yumuşatarak kahvaltılık öğününüzde yer verebilirsiniz. Böylelikle mevcut olan kalori daha da azalıyor ve sucuk yeme keyfinden geri kalmamış oluyorsunuz.

SUCUĞUN KALORİSİNİ AZALTAN BİR BAŞKA YÖNTEM! SUDA SUCUK PİŞİRME

suda sucuklu yumurta nasıl pişirilir? Sucuk diyette yenir mi?

suda sucuklu yumurta nasıl pişirilir? Sucuk diyette yenir mi?

TAVADA SUCUK PİŞİRME TEKNİĞİ: SUDA SUCUK TARİFİ

Öncelikle satın aldığınız sucukları aşırı ince olmadan ortaya yakın incelikte dilimleyin. Zeytinyağı ya da sıvı yağ ilave etmeden başlangıçta çok az su ile işe başlayalım. Tavaya sucukları koymadan önce çok az göz kararı tavaya su dökün. Çok yüksek ateş olmadan su ısınıp hafif buharları çıktıktan sonra sucukları tavaya koyun.

İçerisine eklenen su, sucuğun çok daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlarken kalori miktarını da azaltacaktır.

sucuklu yumurta kilo aldırır mı

sucuklu yumurta kilo aldırır mı

Kısık ateşe aldıktan sonra sucukları devamlı altlı üstlü çevirerek yanmasını önleyin. Su yerine yağ kullanılsaydı daha kısa sürede olacaktı ancak su ile yapıldığından biraz daha uzun sürecektir. Sucukların rengi dönünce isteğinize göre kekik ya da pul biber gibi baharatları serpebilirsiniz.Baharatlar eklenince çevirmeye bir süre daha devam edin. Bu aşamada çok azcık tereyağını pişmiş sucukların üzerine bırakıp erimesini bekleyin. İşte bitti!

SUCUK KAÇ KALORİ? SUCUK KALORİ DEĞERLERİ:

sucuk kaç kalori

sucuk kaç kalori

1 kangal sucuk ortalama 225 gram ile 500 gram arası,
270 gram bir kangal sucuk ortalama 380 kalori,.
1 ince dilim yaklaşık 8 gram kadar sucuk 26 kalori,
1 porsiyon yani yaklaşık 50 gram sucuk ortalama 166 kaloridir.

SUCUKLU YUMURTANIN KALORİSİ:

1 küçük porsiyon sucuklu yumurta 181 kalori
1 küçük parça ortalama 50 gram sucuklu yumurta 121 kaloridir.

sucuklu yumurta kalorisi

sucuklu yumurta kalorisi

En kolay Üsküp böreği nasıl yapılır? Üsküp böreğinin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay Üsküp böreği nasıl yapılır? Üsküp böreğinin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0