Mısır ekmeği ve yoğurt kilo aldırır mı? Yoğurtlu mısır ekmeği tarifi! Mısır ekmeği kalorisi

Karadeniz mutfağının yöresel yemeklerinden olan mısır ekmeğini yoğurtla yemek, kilo aldırma bakımından şüpheli olabilmektedir. Peki diyette mısır ekmeği kilo aldırılır mı, yoğurtlu mısır ekmeği kaç kalori?

Karadeniz yöresine ait olup hem lezzetli hem de pratik olarak hazırlanabilen mısır ekmeği, yoğurtla beraber yenildiğinde tadına doyum olmaz. Mısır denince akla ilk gelen bölgeler Akdeniz ve Karadeniz olsa da mısır unu denildiğinde direkt Karadeniz'e odaklanırız. Karadeniz'in önemli lezzetlerinden olup tazeliğini uzun süre koyabilmesi için az miktarda soya fasulyesi unu da ilave edilebilmektedir. Hamur işi olduğu için kilo aldıracağı düşüncesinden dolayı diyet yapan kadınlar yoğurtlu mısır ekmeği yeme konusunda şüpheyle yaklaşabiliyor. Karadenizlilerin en sevdiği yiyeceklerden biri olan yoğurtlu mısır ekmeğinin diyetteki yerini merak ediyorsanız, buyurun haberin detayına! Yoğurtlu mısır ekmeği kilo aldırır mı, yoğurtlu mısır ekmeği kalorisi ve yapılışı:

Günde yarım kilo verdiren yoğurt kürü! Zencefil ve zerdeçallı yoğurt kürü nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERGünde yarım kilo verdiren yoğurt kürü! Zencefil ve zerdeçallı yoğurt kürü nasıl yapılır?

YOĞURTLU MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR? MISIR EKMEĞİ TARİFİ:

Yoğurtlu mısır ekmeği

Yoğurtlu mısır ekmeği

MALZEMELER:

2 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Su (Yoğururken kullanılacak)
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı yoğurt

YAPILIŞI:

Beyaz un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu içi derin çukur kapta karıştırın. Yavaşça su döküp güzelce yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra tereyağ konulmuş teflon tavada hamuru güzelce yayın. Kısık ateşte alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Ardından hafif ılıyan mısır ekmeğini doğrayın. Üstüne yoğurt döküp karıştırarak afiyetle yiyin.

DİYETTE MISIR EKMEĞİ YENİR Mİ? MISIR EKMEĞİ KALORİSİ:

Mısır ekmeği kilo aldırır mı? Mısır ekmeği kalorisi

Mısır ekmeği kilo aldırır mı? Mısır ekmeği kalorisi

Bir tür hamur işi olduğu için diyette tüketilmesi riskli olan mısır ekmeği, poğaça ve kekler kadar sıkıntılı olmasa da aşırı tüketildiğinde hızla kilo aldıran yiyeceklerdendir. Mısır ekmeği kilo aldırır mı yoksa aldırmaz mı diye soracak olursak bunun cevabı tüketim miktarı ile ilgilidir. Mısır ekmeği yoğurt tüketimi ile kilo vermeye çalışacaksanız, ekmek tüketimini ciddi şekilde azaltmalısınız.

100 gram mısır ekmeğinin kalori değeri 300'dür. Sadece minik minik dilimlenmiş bir dilim mısır ekmeğinin kalorisi 50’dir. Canınız çok çektiyse ufak bir dilim mısır ekmeği tüketebilirsiniz ancak fazlası kilo aldıracaktır.

Diyette mısır ekmeğini küçük bir parça halinde ara öğünlerle ya da yine küçük dilimle kahvaltıda tüketebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 2

ramazan 3 yıl önce

fırınlarda satılan mısır ekmeğinin en az yarısı beyaz un dur demedi demeyin.

Toplam 1 beğeni

temel şimşek 3 yıl önce

bu sosyete tarifi oldu .kalın bakır kiyli olacak aldını kokusu az içyağı sürülecek mısır su değirmeninde öğütülecek kuzinede odunla pişecek ohoo

Toplam 2 beğeni