Trabzon hurması zayıflatır mı? Cennet hurmasının diyette faydaları

Karadeniz Bölgesinde yetişen meyvelerden biri olup hem sağlık açısından hem de diyet açısından faydalı olan Cennet Hurmasının faydalarını haberimizin detaylarında okuyabilirsiniz. Trabzon hurması ile zayıflama...

Daha çok Trabzon hurması ve Cennet hurması olarak karşımıza çıkan taze hurma, sağlık açısından vücuda fayda sağladığı gibi diyette de kilo vermeye yardımcıdır. A vitamini yüklü olan Trabzon hurmasının toplamda 100 gram kadarı 3,6 gr lif içeriği ile lif açısından en kuvvetli olan gıdalar arasında yer alır. Bağırsak çalıştırmada oldukça etkili olduğu bilinen lifli yapılı besinler metabolizma hızını arttıracağı için karında erken tokluk sağlar ve acıkmayı geciktirir. İçerisinde A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunduran cennet hurması Karadeniz bölgesinde meşhur olmakla birlikte Adana ve Hatay'da da üretimi yapılmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan Trabzon hurması, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek özellikle de kış aylarında en yaygın rastlanan hastalıklara karşı mikroplarla savaşıp vücudu koruyor. Peki Trabzon hurması nasıl tüketilmeli? Diyette Trabzon hurması yemenin faydaları...

TRABZON HURMASININ FAYDALARI! TRABZON HURMASI ZAYIFLATIR MI?

Trabzon hurmasının faydaları

Trabzon hurmasının faydaları

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti cennet hurması tezgahta yerini almaya başladı. Cennet hurması tadının güzel olması dışında birçok şeye de iyi geliyor. A vitamini ve karbonhidrat bakımından zengin olan cennet hurması, kalp damar hastalıkları içinde tam bir şifa kaynağı. Cennet hurması bağırsakları güçlendirerek vücudu enfeksiyona karşı korur. Zengin lif oranından dolayı kabızlığı önler ve son zamanlarda yaygın olarak görülen kansere iyi gelir.

Cennet hurması diyet lifi bakımından oldukça zengin olduğu için diyet yapanların öğünlerinde sıklıkla tercih edilir. Sebebi ise içerİsinde magnezyum, kükürt, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini bulundurması.

Cennet hurmasının sadece kendisi değil suyu da birçok şeye iyi gelir. Bunların başında hurma yapraklarını kaynatarak cilt ve saçta kullanmak gelir. Cennet hurmasının yapraklarını kaynatarak elde ettiğiniz suyu temizlikte de rahatça kullanabilirsiniz.

TRABZON HURMASI YAĞ YAKAR MI?

trabzon hurması zayıflatır mı

trabzon hurması zayıflatır mı

Diyetisyen Berrin Yiğit, Trabzon hurmasının zayıflama üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Yiğit, 'Yapılan bilimsel çalışmada kolesterolden yüksek ve düşük diyetle beslenen iki fare grubu incelemeye alınıyor. Bu gruplardan biri aynı zamanda taze hurmasıyla da besleniyor. Kan yağının yükselmesi beklenirken hurma ile beslenen gruptakilerin kan yağları beklenilenin çok altına indiği gözlenmiştir.' ifadelerini kullandı. 

BİR YORUM YAPIN 0