Çikolatalı puding kilo aldırır mı? Evde muzlu ve diyet çikolatalı puding tarifi

Anlık çikolata krizlerini çok kısa sürede bastırabileceğiniz enfes bir puding tarifini sizde evinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Muzlu ve çikolatalı puding tarifinin yapılışını püf noktalarıyla beraber sizler için derledik. Refika'nın mutfağından derleme tarif ile sizde lezzetli bir puding yiyebilirsiniz. Peki çikolatalı puding kilo aldırır mı, puding kaç kalori?

Aniden gelen tatlı krizlerini bastırmak için evde yapılabilecek en kolay ve pratik tatlı tariflerinden birisi de çikolatalı pudinglerdir. Diyette ölçülü olmak kaydıyla tercih edilebilecek tatlı kategorileri arasında sınıflandırabileceğimiz en hafif ve kalorisi düşük olanlarda sütlü olanları geliyor. Ancak yine de her ne kadar lezzetiyle en sık tüketilen tatlılardan olsa da sınırı aşmamakta fayda var. Çünkü 1 porsiyon miktarındaki çikolatalı pudingin kalorisi yaklaşık 268 kadardır. Kalorisi miktarına ve malzemesine göre değişen puding tariflerini diyetisyeninizden onay alarak evde uygulayabilirsiniz. Peki evde çikolatalı puding yapmanın püf noktaları neler? Diyet puding nasıl yapılır? Muzlu ve çikolatalı puding tarifi...

PUDİNG KİLO ALDIRIR MI? DİYET PUDİNG TARİFİ:

Diyet puding tarifi

Diyet puding tarifi

Normalde şeker oranı yüksek olduğu için pek tavsiye edilmeyen puding da kan şekeri yükselebileceği için çok dikkatli tüketilmelidir. Hazır satılan puding tozlarında tatlandırıcı ve koruyucu maddeler olduğu için diyetteyken evde yapılması tavsiye edilir.

MALZEMELER:

2,5 su bardağı light süt (Yağsız olması daha iyi olur.)
Bir paket şekersiz çikolatalı puding
Çok az şeker

HAZIRLANIŞI:

Şekersiz pudinge azıcık şeker eklenip karıştırılır. Toz pudingin içine 2 buçuk su bardağı süt ekleyip orta ateşte pişirmeye başlanır. Kıvamı yoğunlaşınca ocağın altı kapatılır.

DİYETTE EVDE PUDİNG NASIL YAPILIR?

MUZLU PUDİNG TARİFİ:

MALZEMELER:

-Tuz 

-Şeker

-Mısır ya da buğday nişastası

-Süt

-Vanilin

YAPILIŞI:

1 tutam tuzu tencereye döküp, 2 tepeleme yemek kaşığı şekeri 1 kaşık da silme şekeri yani yaklaşık 60 gram şekeri ilave edin. 3 tatlı kaşığı buğday nişastasını da koyup güzelce karıştırın. Yaklaşık 230 ml (1 bardak kadar) sütü içine dökün. Kısık ateşte 2 dakika süt köpürtücü aletiyle güzelce karıştırın.

Kokusunun daha güzel olması için vanilini biraz daha sonra atmak daha iyi. Şimdi de vanilini döküp güzelce karıştırın. Püf noktalarından birisi de 1 tatlı kaşığı tereyağı koymak pudinge parlaklık katacaktır. 1 adet muzu ezip tencereye döküp karıştırarak soğumasını bekleyin.

ÇİKOLATALI PUDİNG YAPILIŞI:

2 buçuk çorba yemek kaşığı şekeri farklı bir tencereye dökün. 3 kaşık da buğday nişastası ilave edin. 1 tutam tuzu serpip azıcık da vanilin koyun. Karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sütü koyup kısık ateşte pişirin. Biraz kakao ekleyip karıştırarak pişmesini bekleyin. İşte bitti bile.

Diyet puding

Diyet puding

BİR YORUM YAPIN 0