Yayla çorbası kilo aldırır mı? Diyette en kolay pirinçli yoğurt çorbası tarifi

Hafif ekşimsi bir tadı olan yayla çorbasının diyette kilo aldırıp aldırmayacağı yönünde soruların cevap bulacağı haberimiz sizlerle. Peki yayla çorbası kilo aldırır mı? Diyet pirinçli yoğurt çorbası tarifi:

Evde pratik ve lezzetli bir şekilde olmak üzere kısa sürede hazırlanabilen yoğurt çorbası, diyette kilo vermek isteyen kadınların da favorisi. İçerisindeki pirinçlerden dolayı tok tutucu özelliği olan ama her şeyde olduğu gibi yoğurt çorbasında da ölçüyü kaçırarak tüketmek istenmeyen kiloları tetikleyebilir. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve hafif mayhoş tadı ile damağınızı şenlendirecek olan yoğurt bir diğer adıyla yayla çorbasının diyette en kolay halini sizlere derledik. Pirinç, nane ve yoğurdun buluştuğu mükemmel bir yayla çorbasına dilerseniz bir kase bol yeşillikli salata ile öğününüzü geçiştirebilirsiniz. Küçük 1 kase yayla çorbası 70 kalori, orta 1 kase yayla çorbasında 94 kalori, büyük 1 kase yayla çorbasının kalorisi ise 140 kcaldir. Kalori alımını daha da azaltmak istiyorsanız yayla çorbası yaparken içerisine ekleyeceğiniz pirinç yerine bulgur ya da arpa şehriyesi tercih edebilirsiniz.

DİYETTE YAYLA ÇORBASI TARİFİ! EVDE KOLAY YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI:

yayla çorbası kilo aldırır mı

yayla çorbası kilo aldırır mı

Gün içerisinde uzun süreli tok kalmak ve açlık hissiyatınızı yatıştırmak istiyorsanız sağlıklı bir yoğurt çorbası ile diyetinizi destekleyebilirsiniz.

MALZEMELER:

4 çorba kaşığı light yoğurt

3 veya 4 çorba kaşığı bulgur veya esmer pirinç

2 çorba kaşığı light un

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım çay kaşığı biber

1 çay kaşığı nane

YAPILIŞI:

Suyu tencerede güzelce kaynattıktan sonra bulguru ilave edin. Diğer yandan da derin kabın içine bir miktar su, un ve yoğurdu koyup güzelce çırpın. Kaynayan sudan azar azar dökerek karışımı karıştırın. Biraz sıvı yağ ve tereyağını farklı tencerede eritip nane ve pul biber koyup tencereye dökün. İşte bitti bile!

REFİKA'NIN MUTFAĞINA GÖRE KOLAY PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

2,5-3 litrelik kadar olacak bir çorbaya 1 su bardağı miktarında pirinç koyun. 1 bardak pirinci ılık suda yıkayıp suyunu süzün. Süzülmüş pirinci tencereye dökün, çok hafif suyu tencerede kalabilir. 1 bardak kadar pirince yaklaşık 3 litre kadar su koyup güzelce üstten bir karıştırın.

Ekşimsi bir yoğurt çorbası için süzme yoğurdu ya da evde yoksa normal bir yoğurdu diğer yandan 1 bardak kadar yoğurdu kaseye koyun. Güzelce karıştırdıktan sonra 1 adet yumurtanın sarısını içine ekleyin. 2 çorba kaşığı kadar unu eleyerek kaseye dökün ve iyice karıştırın. Topak kalmadığından eminseniz karışım krema halini alınca, kepçeyle tencereden su alıp yavaşça kasenin içine koyun.

Daha sonradan karışımı tencereye koyun ve karıştırın. Yoğurt çorbasının temeli hazır. Daha sonra tereyağ ya da zeytinyağında nane ve pul biberi eritip yağını hazırlayınca tencereye döküp çorbayı bitirin. Dilerseniz çok az tuz serpebilirsiniz...

BİR YORUM YAPIN 0