Beşamel sos kilo aldırır mı? Unsuz ve sütsüz az kalorili Beşamel sos tarifi

Neredeyse her yemeğe yakışan lezzetli mi lezzetli beşamel sosu sofralarınızdan eksik etmiyorsanız, kalorisini azaltabilecek unsuz ve sütsüz yapımını da mutlaka denemelisiniz. Un ve süt kullanmadan yapabileceğiniz pratik beşamel sos tarini haberimizden okuyabilirsiniz.

Şık ve donanımlı sofralarda hem görüntüsü hem de tadıyla gönülleri fetheden beşamel sos, diyetteki kimselerin kolay kolay hayır diyemeyeceği bir lezzettir. Ana malzeme olarak un, süt ve tereyağından yapılan muhteşem bir beşamel sos birçok yemeğin yanına yakışan en özel tatlardandır. Kökü Fransa'ya uzanan beşamel sos özellikle de lazanyada, mantar yemeklerinde, köftede ve karnabaharda süsleyici bir işlev görürken tadıyla da lezzet katmaktadır. Normal şartlar altında diyette yasak olan unlu besinler oldukça kalori içerdiği için diyetisyenler tarafından pek önerilmez. İçerisinde ana malzeme olarak unu bulunduran beşamel sosu diyete uygun şekilde nasıl yapabileceğinizi sizler için aktarmaya çalıştık. İşte evde Beşamel sos yapımı:

UNSUZ VE SÜTSÜZ BEŞAMEL SOS YAPIMI! DİYET BEŞAMEL SOS TARİFİ:

Beşamel sos tarifi! Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos tarifi! Beşamel sos nasıl yapılır?

MALZEMELER:

1 buçuk su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber ve karabiberi

BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI:

1 kişilik beşamel sosu tarifinde verilen malzemeleri tavada güzelce kavurun, son aşamada pulbiber ve karabiber ilave edin.

beşamel sos kalorisi ve besin değerleri

beşamel sos kalorisi ve besin değerleri

SÜTSÜZ BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?

diyet beşamel sos nasıl yapılır? az kaloriili beşamel sos tarifi

diyet beşamel sos nasıl yapılır? az kaloriili beşamel sos tarifi

MALZEMELER:

3 yemek kaşığı un
3 su bardağı su (sıcak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme çay kaşığı beyaz biber
Tuz

HAZIRLANIŞI:

Sıvı yağı tavaya döküp kızdırdıktan sonra un koyup karıştıra karıştıra kavurun. Sonra sıcak su döküp karıştırmayı sürdürün. Son aşama tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika özleşmesini sağladıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. İşte bitti bile...

EVDE KOLAY BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?

beşamel sos yapımı

beşamel sos yapımı

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı oda ısısında süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Orta boydan daha küçük bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı kısık ateşte eritin. Erime işlemi sona erdikten sonra un ekleyip devamlı karıştırın. Kokusu çıkıyorsa un kavrulmuş demektir. Kavrulduktan sonra devamlı karıştırarak, 1,5 su bardağı sütü yavaşça dökün. Çırpıcıyla hızlı şekilde çırptıktan sonra sos katı hal alınca tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

1-2 dakika kaynadıktan sonra sos hazırdır. Afiyet olsun...

BEŞAMEL SOS KAÇ KALORİ?

150 gram beşamel sos ortalama  253 kaloriye tekabül eder.

BİR YORUM YAPIN 0