En eski diyet yemeği: Abdigör köftesi tarifi! Diyet köfte nasıl yapılır?

Ağrı'nın enfes lezzetlerinden olan diyet Abdigör köftesi lezzetiyle parmak yedirtiyor! En eski diyet yemeklerinden olan Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Anadolu'nun en eski diyet yemeklerinden olan Abdigör köftesi, yağsız etin tokmakla dövülmesiyle yapılan en lezzetli tariflerinden biridir. Ağrı mutfağının meşhur yemeği olan Abdigör köftesi, özellikle de kilo vermek isteyenlerin favorisinde! İnce ve fit görünümünü korumak isteyen kimselerin mutfaklarında tercih edebileceği Abdigör köftesi ile alışılmış lezzetlerin dışına çıkabilirsiniz. Yöresel lezzetlerden uzaklaşmayıp diyete kaldığınız yerlerden devam etmek istiyorsanız, sınırlarınızı zorlamadan yapabileceğiniz meşhur köfte tarifi ile sizlerleyiz! Düşük kalorili ve lezzetli Abdigör köftesi tarifinin yapılışını öğrenmek için haberimizin ayrıntılarına bakabilirsiniz:

DİYET ABDİGÖR KÖFTESİ TARİFİ:

abdigör köftesi

abdigör köftesi

MALZEMELER:

1 kilogram dana bonfile
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı tuz
500 gram tereyağı
2 su bardağı pirinç
Tuz
2 litre et suyu
1 kg domates
Maydanoz

YAPILIŞI:

Diyet Abdigör köftesinin tarifini uygulamak için bonfileleri tahta tokmağın üzerinde tam 25 dakika dövün. Yağ ve sinir kısımlarını ayırıp 1 yemek kaşığı tuz döküp bir 25 dakika daha dövün. Öte yandan incecik doğranan soğanlarla macun haline getirin. Macunlaştırdığınız ete soğan, karabiber, toz biber, un ve yumurtayı ilave edip yoğurun.

Tencereye et suyunun yarısını döküp kaynatın ve içine göz kararı tuz atın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp kaynamış suya atın. Kapalı olmak kaydıyla 20-25 dakika pişirdiğiniz köfteleri sudan kevgirle alın. Ayrı bir tencereye 150 gr. tereyağı ekleyip suda çözülen pirinci yağ içinde kavurun. Et suyu ve tuzu döküp pişmesini bekleyin.

250 gr. tereyağını eritip haşlanan köfteleri yağda kavrulmasını sağlayın. Sosunu yapmak için domatesleri küp küp doğrayıp arta kalan tereyağında soteleyin. Ortası çukur görünecek pilava domates sosu ilave edip, kıyılmış maydanozları serpin.

BİR YORUM YAPIN 0