Elmalı kurabiye kilo aldırır mı? Diyet elmalı kurabiye tarifi ve kalorisi

İçi bol cevizli ve tarçınlı aromasıyla kıyır kıyır ağızda dağılan elma kurabiyesini diyete uyarlayabilirsiniz! Yulaflı ve elmalı kurabiye ile çay saatlerini düşük kalorili atıştırmalıkla kurtarabilirsiniz. Elmalı kurabiye nasıl yapılır, diyet yulaflı ve elmalı kurabiye tarifi:

Hepimizin evlerinde kolaylıkla yaptığı elmalı kurabiyeler, hafif kıtır kıtır sevilebildiği gibi daha yumuşak tadıyla da tercih ediliyor. Her türlüsü ayrı bir sevilen enfes elmalı kurabiyenin genelde altın günlerinde ya da ikindi vakti beş çayında misafir ikramlığı olarak karşınıza çıktığını görürsünüz. Yapılışı hem zahmetli olmayan hem de çocukların bile çok sevdiği kurabiye çeşitlerinden olan elmalı kurabiyeleri isterseniz diyete uyarlayabilirsiniz. Üzerine serpiştirilen pudra şekeri ile sunumu yapılan elmalı kurabiyeyi ister kendi öz tarifi ile ister de tok tutucu özelliğiyle bilinen yulafla beraber yapabilirsiniz. 1 porsiyon kadar elmalı kurabiyenin 613 kaloriye denk geldiğini bildiğinizde bu yiyeceğin çok da masum olmadığını anlayabilirsiniz! Hem kendi lezzetine yakın hem de daha düşük kalori içeren yulaflı elmalı kurabiyenin tarifi haberin ayrıntılarında...

ELMALI KURABİYE NASIL YAPILIR? TAM ÖLÇÜLÜ ELMALI KURABİYE 

Elmalı kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye tarifi

MALZEMELER:

1 paket margarin oda sıcaklığında
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
5 su bardağı un 200 ml ‘ lik

İÇ HARCI İÇİN;

4 tane elma
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker

ÜSTÜ İÇİN;

Pudra şekeri (kurabiye biraz soğuduktan sonra)

YAPILIŞI: Soyulmuş elma kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Rendelenmiş elmaları tavada suyunu çekinceye kadar güzelce kavurun. Rengi döndükten sonra içine ceviz, üzüm, tarçın ve şekeri ilave edip karıştırın. Soğuması için farklı kaba alın. (Eğer soğutulmadan kullanılırsa iç harç hamuru sulandırır ve yumuşatır)

Şimdi de hamur için gereken bütün malzemeyi kapta güzelce yoğurun. En az 20 dakika dinlendirdikten sonra şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 derece ısıdaki fırında kontrollü bir şekilde ok kızarmadan un kurabiyesinden bir tık daha fazla olacak gibi pişirin. Kurabiyeleri sunacağınız kadarın üstüne pudra şekeri serpin. Eğer tamamına attıysanız üstü kapalı bir kapta veya streçli halde kaldırmayın. Aksi halde üstteki şekeri eriyip kurabiyeyi ıslatacaktır. Mutfak havlusunu üstten atmak yeterlidir.

DİYET ELMALI KURABİYE YAPILIŞI:

MALZEMELER:

2 yumurta,
2 su bardağı yulaf ezmesi,
2 yemek kaşığı bal,
1/2 su bardağı fındık,
1 elma,
1 çay kaşığı tarçın.

YAPILIŞI: 

İncecik çekilmiş fındıkları, derin kapta çırpılan yumurtalara ekleyin. Daha sonra bal, fındık ve tarçını ilave edip çırpın. Son aşamada yulaf ezmesi ve soyularak minik minik doğranan elmaları ilave edip karıştırın,

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.

TARÇINLI VE ELMALI KURABİYE TARİFİ

diyet elmalı kurabiye

diyet elmalı kurabiye

MALZEMELER:

İçi için: 3 tane kırmızı elma, 1 çay bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için:

Oda sıcaklığında 250 gram tereyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt, İsteğe bağlı (Az miktarda limon kabuğu rendesi), 1 kahve fincanı pudra şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle kabukları soyulmuş elmaları rendenin kalın tarafıyla dilimleyip tavaya atın. Hemen ardından toz şekeri ve tarçını ekleyip orta ateşte güzelce karıştırın. Elmalar suyunu iyice çekip renklerini döndürdükleri zaman farklı kapta soğuması için bekletin.

Diğer taraftan içi boş kaba kabartma tozuna kadar ki olan tüm malzemeleri boşaltıp yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine 3 su bardağı unu ara ara ilave edip ele yapışmayacak kadar iyice yoğurun. Bu esnada soğuyan iç harcına yarım su bardağı çekilmiş ceviz ya da dövülmüş fındık ekleyin.

Kurabiye hamurunu 5 eşit parçaya ayırıp güzelce yuvarlayın. Yuvarlanan her bir taneyi çok az un serperek merdane ile açın. (Yarım cm kalınlığında) Açılan hamuru pizza dilimler gibi 4 eşit parçaya bölün. Daha sonra her parçayı da ikiye bölün toplamda 8 parça olacak.

İçerilerine 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan ekleyin. Geniş kısmına koyduğunuz harçtan itibaren sigara böreği sarar gibi sarın. Kalan hamurların hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra 40 tane kurabiyeniz hazır olmuş olacaktır. 170 derecelik fırında toplam 20 dakika kontrollü şekilde kurabiyeleri pişirin.

kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi

kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi

BUZLUK İÇİN KITIR KITIR ELMALI KURABİYE YAPILIŞI

MALZEMELER: 250 gr tereyağ ya da margarin (kıtırlık için margarin), yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı yoğurt (katı tarafı), 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı sirke (Elma veya üzüm), 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı nişasta (Yarısı buğday yarısı mısır olabilir), Aldığı kadar un.

HAZIRLANIŞI:

Kabuğu soyulmuş elmaları rendenin kalın tarafıyla rendeleyip tencereye koyduktan sonra 1 çay kaşığı şeker ekleyin. (Eğer israf olmaması için evdeki fazlalık yeşil elmaları kullanacaksanız şeker miktarını arttırabilirsiniz) Şekeri koyduktan sonra 15 dakika suyunu çekene ve rengi dönene kadar kavurun. Tarçın ve ceviz ekleyip biraz daha pişirilip soğumaya bırakılır

Kıtır elmalı kurabiye tarifi

Kıtır elmalı kurabiye tarifi

Farklı kaba margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, vanilya ve pudra şekeri ekleyin. Ardından sirke ve hemen peşine kabartma tozu koyularak iyice karıştırın ki özdeşsin. Ardından nişastayı koyup aldığı kadar unu eleyip koyun ve yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp çay tabağı boyu kadar merdane ile açın. Pizza dilimler gibi bir hamurda toplamda 8 parça olacak şekilde dilimleyin. Rulo gibi sarın yağlı kağıt sarılı önceden ısıtılmış tepside 175 derecelik ayarda üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

BİR YORUM YAPIN 0