Sütlaç kilo aldırır mı, en hafif sütlaç tarifi! Evde diyete uygun kolay sütlaç yapılışı

Evlerde hepimizin bayıla bayıla yediği en hafif sütlü tatlılardan biri olan sütlaç, lezzetiyle gönülleri fethetmede hala üst sıralarda. Sizde hem kilo almak istemiyor hem de sütlaçtan vazgeçmek istemiyorsanız fit sütlacı mutlaka denemelisiniz! Az pirinçli sütlaç nasıl yapılır, sütlaç kalori ne kadar? Evde kolay ve pratik sütlaç tarifi:

Hem sütlü olduğu için hafif hem de lezzetli olduğu için severek tüketilen tatlılardan biri olan sütlaç, çoğu kişi için vazgeçilmez tatlardan biridir. Neredeyse her evde kendine yer etmiş geleneksel Türk tatlılarından olan sütlaç, yoğun şerbetten dolayı iç bayan tatlılardan kaçan herkesin ilk alternatiflerinden! Sütlacın ortaya çıkış hikayesine baktığımızda günümüze uzanan rivayetlere göre; midesinden rahatsızlanan kimseye şeker, süt ve pirinci karıştırarak pişirilip yedirilmiş ve ilk sütlaç böyle yenmiştir. Eski zamanlarda Osmanlı saray mutfağında harem üyelerinin ve padişahların bilhassa Ramazan ayında bu tatlıyı sıklıkla yedikleri bilinmektedir. Geçmişten günümüze kadar uzanıp mutfaklarımızda yer alan sütlaç, pirinçle yapıldığı için kilo alma endişesi yaşayanların ikilemde kaldığı bir tatlı türü. Peki sütlaç diyete uygun nasıl yapılır? Diyet sütlaç tarifi:

Sütlaç yaparken içine nişasta konmalı mı, konmamalı mı? Püf noktalarıyla sütlaç nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSütlaç yaparken içine nişasta konmalı mı, konmamalı mı? Püf noktalarıyla sütlaç nasıl yapılır?

EVDE AZ PİRİNÇLİ SÜTLAÇ NASIL YAPILIR? KOLAY SÜTLAÇ TARİFİ

Sütlaç nasıl yapılır?

Sütlaç nasıl yapılır?

⇒ Sütlacınızın çok pirinçli olmasını istemiyorsanız pirincin miktarını süt oranına göre ayarlamalısınız. Örneğin; 3 kilo süte 1 çay bardağı kadar pirinç, 1 kilo süte de bir kahve fincanı kadar pirinç yeterlidir. İlk olarak pirinçleri güzelce suda yıkayıp süzdürün. Ardından pirinçleri büyük boy tencereye döktükten sonra üstünü geçecek kadar su koyun. Lezzet vermesi için göz kararı biraz süt ekleyin. (Az) Bir çimdik tuz atıp pişirmeye bırakın.

⇒ Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra sütü içerisine boşaltın. Ara ara kontrol ederek yaklaşık 1 saat boyunca pişmesini bekleyin. Göz kararı damak zevkinize göre şekerini ayarlayın ve biraz daha pişirin. (2 su bardağı kadar) daha sonra tadına bakarak az gelirse ekleme yapabilirsiniz. 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı azıcık süt ile bir bardakta açın ve tencereye dökün. Bu esnada sık sık karıştırmaya dikkat edin. Ocağın altını kapattıktan sonra ya da kapatmaya yakın vanilya ekleyin.

⇒ Güzel bir kıvamı elde ettikten sonra karışımı fırında üstü yanık bir şekilde pişirmek istiyorsanız ısıya dayanıklı kaplara karışımı koyup tepsinin yarısına kadar su doldurun. Fırının sadece en üstteki ızgarası açık olacak şekilde en fazla 5 dakika kadar pişirin. Gözünüzü ayırmamakta fayda var. Pişer pişmez fırından alabilirsiniz.

DİYET SÜTLAÇ TARİFİ:

diyet sütlaç nasıl yapılır

diyet sütlaç nasıl yapılır

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 3 kaşık yulaf
  • 2 yemek kaşık Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

  • Yulaf ve sütü ocakta güzelce pişirin.
  • Koyu bir hal aldıktan sonra ceviz, tarçın, Hindistan cevizi ilave edin.
  • Kaseye döküp üzerine pekmez ilave edin. Fit sütlacınız hazır!

DİYET SÜTLACIN PÜF NOKTALARI! SÜTLAÇTA KALORİ NASIL AZALTILIR?

Fit sütlaç tarifi

Fit sütlaç tarifi

Diyet sütlaç tarifinin diğer sütlaçlardan farkı olabilmesi için içine konulacak malzemelerin diyete göre olup olmadığı önemlidir. Diyet sütlaç için esmer pirinç kullanabilir ve kullanacağınız sütün yağsız olanını tercih edebilirsiniz. Kolay sindirim için beyaz pirinç önerilirken lif ağırlıklı diyet yapmak isterseniz tercihiniz esmerden yana olmalıdır.

SÜTLACIN KALORİ CETVELİ:

  • 1 orta porsiyon (250 gr) sütlaç 266 kcal
  • 1 çeyrek kase (75 gr) sütlaç 80 kcal
  • 1 yemek kaşığı (30 gr) sütlaç 32 kcal
  • 1 tatlı kaşığı (20 gr) sütlaç 21 kcal

Diyet sütlacı ya kahvaltıda ya da spordan hemen sonra tüketebilirsiniz. Protein değeri yüksek olan bu tatlı ile sporda kaybettiğiniz vitamin ve mineralleri geri verecektir.

Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın! Sindirimden baş ağrısına kadar en etkili doğal çözüm

İLİŞKİLİ HABER

Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın! Sindirimden baş ağrısına kadar en etkili doğal çözüm

BİR YORUM YAPIN 0