Protein ağırlıklı beslenmenin zararı var mı? Proteini çok kaçırırsanız...

Bir diğer adıyla felç olarak da bilinen inme rahatsızlığının protein ağırlıklı beslenen kimselerde görülme riskinin daha çok olduğu ortaya çıktı.

Nöroloji Yoğum Bakım ve İnme Merkezi Sorumlusu olan Prof. Dr. Semih Giray, beyne giden kan ve oksijenin birden kesilmesi sonucunda ortaya çıkan inme hastalığı ile ilgili merak edilenlerden bahsetti. Beslenmede proteine ağırlık verilerek tüketildiğinde inme ile daha sık karşılaşılacağını belirten Giray, “Özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, obezite gibi risk faktörü olan ya da sigara kullanan kişilerde inmenin ortaya çıkma ihtimali daha fazla oluyor. Bölgemizde Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis, Adıyaman ve çevresi olmak üzere yaklaşık 10 milyon insan yaşıyor. Bu bölgede protein ağırlıklı beslenme söz konusu.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bu tür beslenme alışkanlığının yüksek olduğu yerlerde inme riskinin çok yüksek olduğu gösteriliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her 10 milyon nüfuslu bölgede 4 dakikada bir felç görülebiliyor” dedi.

İNME HASTALIĞI OLAN TEDAVİYİ GECİKTİRMEMELİ

Girişimsel Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Giray, “Hasta yakınları inme durumunda, hastaları hemen soğuk duşa yöneltme söz konusu olabiliyor. Konuşma bozukluğu, kollarda ya da ayaklarda gerçekleşen ani güçsüzlük, uyuşma, görmede kayıp, denge bozukluğu gibi belirtiler görüldüğünde hiç vakit kaybetmeden hasta hemen hastaneye getirilmelidir.'' dedi.

Acıktırmadan zayıflatan Protein diyeti nedir? 5 günde 5 kilo verdiren protein diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Acıktırmadan zayıflatan Protein diyeti nedir? 5 günde 5 kilo verdiren protein diyeti
Mastit (Meme iltihabı) nedir? Emzirme döneminde Mastit belirtileri ve tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

Mastit (Meme iltihabı) nedir? Emzirme döneminde Mastit belirtileri ve tedavisi

BİR YORUM YAPIN 0