Ghrelin ve leptin hormonu! Tokluk sağlayan Leptin hormonu nedir ve ne işe yarar? Leptin diyeti

Kilo verdiren Leptin hormonu ile kilo aldıran Ghrelin hormonunun vücut üzerindeki etkilerini biliyor muydunuz? Kilo verme konusunda çok önemli iki hormon Leptin ve Ghrelin ile ilgili tüm detaylar haberde! Gün boyu tok hissetmek için Leptin hormonu ile diyetin püf noktaları...

Yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, uyku ile kilo verme arasında sıkı bir ilişki olduğu ortaya çıkmaktadır. Az uyku ile beraber tetiklenen açlık hormonlarının üretiminin nasıl oluştuğunu ve uykuda iken nasıl kolay yağ yakabileceğinizi biliyor muydunuz? Cevabınız hayır ise bu haber tam size göre! Açlık ve tokluk hissini sağlayan Leptin ve Ghrelin hormonları, kilo vermek isteyen kadınları yakından ilgilendiren iki önemli hormondur. Tokluk hormonu olarak nitelendirebileceğimiz Leptin, yağ hücreleri tarafından salınır ve iştahı azaltmak için savaşır. Ghrelin ise tam tersine mide tarafından salgılanır ve aç hissetmenize neden olan bir hormondur. Yetersiz uyku durumunda bu iki hormonun dengesinin bozulduğu şu araştırma ile açığa çıkmaktadır; 12 sağlıklı erkek üzerinde yapılan araştırmada, uyku yetersizliğinin dolaşımdaki Leptini %18 azalttığı ve Ghrelin üretimini % 28 artırdığı, iştahta % 23 artışa sebep olduğu görülmektedir. Açlık ve tokluk hormonu olan bu Leptin ile Ghretin hormonu ile ilgili merak edilenlere haberin detaylarından ulaşabilirsiniz...

TOKLUK SAĞLAYAN LEPTİN NEDİR? LEPTİN NE İŞE YARAR?

kilo verdiren hormonlar ve kilo aldıran hormonlar

kilo verdiren hormonlar ve kilo aldıran hormonlar

Yemek yedikten sonra artık bu kadar yemenin yeterli olduğunu ve daha fazla yemek yemek istemediği hissini oluşturan Leptin, çoğunluk olarak yağ hücrelerinde az miktarda da mide ve kalp gibi organlardan salınımını gerçekleştirir. Açlık hissetmiyorsanız ve yağ hücresinde yeteri kadar leptin varsa beyin iştah azaltmaya girer ve yağ depoları yani kilo sabit korunur. Yağ depolarında azalma söz konusu ise kandaki leptin azalır ve iştah artışı görülür.

LEPTİN HORMONU İÇEREN BESİNLER:

Vücutta tokluk sağlayan hormonlardan biri olan Leptin hormon olduğundan dolayı direkt olarak leptin içeren besin yoktur. Vücuttaki yağ depolarının kontrolünü sağlayan leptin için yağ yakıcı besin olarak kırmızıbiber, zencefil süt, zeytinyağı, portakal, greyfurt ve limon tüketilebilir.

LEPTİN DİYETİ NEDİR, LEPTİN DİYETİ NASIL YAPILIR?

Leptin diyeti nedir, leptin diyeti nasıl yapılır

Leptin diyeti nedir, leptin diyeti nasıl yapılır

Akşam yemeğinden sonra ağza kesinlikle hiçbir şey sürülmemesi gereken Leptin diyetinde; Tavuk, biftek, somon ve deniz ürünlerine ek olarak kırmızı biber, ıspanak, kabak gibi düşük karbonhidratlı sebzeler yiyin. Kahvaltıyı en zengin öğün olarak seçin ve proteine ağırlık verin. Bu anlamda yumurta yemek işinizi epey görebilir. Yulaf ezmesi, badem sütü ve protein tozundan öğün oluşturabilirsiniz.

Doymadan sofradan kalkarsanız yemek bittikten 10-20 dakika sonra yeme isteğinizin kalkmış olduğunu göreceksiniz. Leptin diyetinde öğünler arası atıştırmak yasak.

LEPTİN DİYETİ YASAKLARI:

Kaçınmanız gereken yemekler

Soda, içinde tatlandırıcı olan her şey, enerji içecekleri, soya içeren yiyecekler...

LEPTİN DİYETİ YİYECEKLERİ:

Hindistan cevizi yağı, avokado, omega 3 yağı, badem, fındık, ceviz, kırmızı et, tavuk, balık, yumurta ve sebze.

Çocuklar için evde sağlıklı Jelibon nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar için evde sağlıklı Jelibon nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0