Vücutta yağ bırakmayan Karnabahar diyeti! Karnabahar haşlaması kaç kalori? Karnabahar suyu...

Bel çevresindeki yağlardan kurtulmak için 5 gün boyunca uygulayabileceğiniz karnabahar diyeti ile kısa zamanda kilolarınızla vedalaşabilirsiniz. Karnabahar diyeti nedir, karnabahar diyetinde neler yenir? Sağlıklı ve hızlı zayıflamaya yarayan karnabahar diyeti...

Yaz aylarına nazaran kış aylarında daha da kısalan günler, hareketsizliğin artması, karanlık saatlerin uzaması gibi nedenlerden dolayı vücut ısısını muhafaza edebilmek için metabolizma hızını yavaşlatır buda kolaylıkla yağlanmaya yol açar. Bu gibi durumlarla başa çıkmak için beslenmenizde hem sağlıklı hem de diyet dostu olan kış sebzelerine yer vermelisiniz. Bu kış sebzeleri arasında en mükemmelinden birisi de gerek kokusundan dolayı gerek de gaz yapıcı özelliğe sahip olduğu için pek tercih edilmeyen karnabahardır. Özellikle de bel bölgesinde biriken yağlardan kurtulmak için etkili bir diyet olduğu bilinen karnabahar diyeti ile kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. 5 günden fazla uygulanmaması tavsiye edilen karnabahar diyeti için gerekli olanlar; karnabahar, yoğurt, sarımsak ve istediğiniz baharatlar. 3 öğünde de karnabaharı haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve dilediğiniz baharatları ilave edip tüketebilirsiniz. Doktor onayı almadan denenmemesi gereken Karnabahar diyetinin ayrıntıları haberde...

KARNABAHARIN FAYDALARI NELER? KARNABAHAR ZAYIFLATIR MI?

Karnabaharın faydaları

Karnabaharın faydaları

Sindirim ve boşaltım sistemini düzenlemeye yarayan karnabahar, çok etkili bir lif kaynağı olduğu için diyette bir numaralı besindir. Sadece yemek olarak değil karnabaharı haşlama, salata veya fırında tüketebilirsiniz. Yağ yakma konusunda oldukça faydalı olan karnabahar C vitamini ve Folik asit bakımından değerlidir. Metabolizma hızının yukarı çıkmasını sağlayan karnabahar, kansızlığa bağlı halsizlik ve yorgunluk gibi semptomların daha az hissedilmesini sağlar. Yeme isteğini azaltmakta da etkilidir.

KARNABAHARIN KALORİ DEĞERİ:

-100 gram karnabaharın kalorisi sadece 38 kcal kadardır.

-1 yarım porsiyon taze karnabaharın kalorisi 19 kcal’dir.

-1 kg karnabahar 250 kaloriye denk gelmektedir.

-1 yarım porsiyon haşlanmış karnabahar 17 kcal’dir.

-1 orta porsiyon haşlanmış karnabahar ortalama 35 kcal’dir.

- 30 gramlık 1 tane karnabahar kızartmanın kalorisi 55-60 kcal 

DİYET KARNABAHAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

karnabahar çorbası

karnabahar çorbası

MALZEMELER:

1 karnabahar, 1 adet kuru soğan, 1 patates, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı süt

YAPILIŞI:

Çorbayı yapmak için ilk olarak soğan, karnabahar ve patatesleri iri iri bölüp tencereye koyun. 2 litre su döküp sebzeleri haşlayın. 20 dakika boyunca haşladıktan sonra ocağı kapatın. Diğer taraftan küçük tavaya sosu hazırlamak için sıvı yağ ve unu döküp; kavurun. İçine süt de döküp haşlanan sebzeleri blender ile geçirip sebzeleri 5 dakika daha kaynatın.

Günde iki öğün içerek vücuttaki fazlalık yağların arınmasını sağlayın.

KARNABAHAR SUYU İLE YAĞ YAKIMI NASIL SAĞLANIR? KARNABAHAR SUYUNU SAKIN DÖKMEYİN...

Özellikle göbek çevresindeki yağların yakımı için son derece faydalı olan karnabahardan 2-3 çiçek kadarını karnabahar yapraklarıyla beraber 1 litre suda 10 dakika kaynatın. Kaynatılmış suya yarım limon sıkıp tüketmek çok faydalı olacaktır.

Karnabahar suyu

Karnabahar suyu

3 günde 3 zayıflatan Garanti kabak detoksu! Kabak detoksu nasıl yapılır? Kabak çorbası diyeti

İLİŞKİLİ HABER

3 günde 3 zayıflatan Garanti kabak detoksu! Kabak detoksu nasıl yapılır? Kabak çorbası diyeti

BİR YORUM YAPIN 3

melek 3 yıl önce

karnıbaharı nasıl kulanabilirim lütfen cevap verin

Toplam 1 beğeni

melek 3 yıl önce

karnıbaharı bende kulanıyorum faydasını görmedim

Toplam 1 beğeni

memur 3 yıl önce

koşmadan göbeği eritmenin hiç bir yolu yoktur. Bir ay tempolu koş, beliniz en az 1 beden incelir.

Toplam 1 beğeni