Sıcak su içmek zayıflatır mı? Suyun kilo verme etkisi

Sağlıklı ve doğal yöntemlerle kilo vermek isteyen kadınların tercih ettiği su diyetinde sıcak su içmenin kilo vermede etkisi olup olmadığını sizlere araştırdık. Peki kilo vermek için suyu sıcak mı yoksa ılık mı içmek gerekir? İşte yanıtı...

Midede doygunluk hissettirdiği için kilo verme sürecinde işinizi epey kolaylaştıracak olan su diyetleri, doğru ve kontrollü tüketildiği zaman istediğiniz görünümü kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bağırsakların hızlı bir şekilde çalışması konusunda etkili olan suyun sağlık açısından faydaları sayılamayacak kadar çok olduğu gibi diyette yağ yakımını kolaylaştırdığı da bilinmektedir. Gün içerisinde bol miktarda suyu belirli aralıklarla tüketerek sağlıklı ve doğal yollarla sağlayabilirsiniz. Vücudu toksinlerden arındırmaya yarayan su diyetinde tavsiye bilgileri sizlere derledik.

SICAK SU KİLO VERDİRİR Mİ? SICAK SU İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİ

sıcak su kilo verdirir mi

sıcak su kilo verdirir mi

Yeterli miktarda su tüketimini sağlamanın en ideal yolu sıcak veya soğuk olsun su içmekle sağlanır. Vücudumuza alacağımız her besinin emilimini sağlamak ve atıkları uzaklaştırmak için suya gereksinim duyarız. Bu sebepten dolayı günlük en az sekiz bardak su tüketimi gerekmektedir. Kimileri suyu soğuk iken tüketse de kimi diyetisyenler sıcak ya da ılık suyun zayıflatmayı kolaylaştırmada önemli etken olduğunu öne sürüyor. 

SICAK SUYUN ZAYIFLAMAYA ETKİSİ:

Gün içerisinde içilecek olan 2 bardak sıcak su, sindirim sorunlarını halletmek için işinizi görecektir. Erken vakitte sıcak su tüketmek toksinleri arındırmayı büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlayan sıcak su aynı zamanda kabızlık oluşumunun da önüne geçecektir.

Yemek yemeden 15 dakika önce sıcak su içildiği takdirde iştahınız kesilecek ve fazla yemek yemiş olmayacaksınız. Böylelikle aşırı yeme ve kalori alma ihtimali de azalır. Konuyla ilgili uzmanlar, kahvaltıdan önce ılık suyun kalorileri azaltmada etkili olduğunu belirtiyor.

HIZLI KİLO VERDİREN SU SİYETİ LİSTESİ

Kilo verdiren su diyeti listesi

Kilo verdiren su diyeti listesi

Sabah: 1 bardak ılık limonlu su, 1 bardak portakal ve greyfurt suyu karışımı, 2 dilim taze ananas, 6 tane çilek ve 2 kaşık yulaf ezmesi.

Ara öğün: 1 bardak ıhlamur, papatya ve melisa yaprağı çayı, 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı zencefil tozu ile hazırlanmış çay.

Öğle: 2 bardak su, 2 kâse sebze çorbası, bol yeşil salata (avokado, turp, taze soğan, tere, roka, maydanoz, domates, yağ ve limon).

Ara öğün 1: 3 tam ceviz (Aralar birer saat ara ile tüketilecektir).

Ara öğün 2: 2 dilim ananas, 1 elma, 1 bardak zencefil tozu çayı.

Ara öğün 3: 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 dilim peynir, domates, salatalık ve maydanoz, 1 bardak papatya çayı.

Akşam: 2 bardak su, 2 kase sebze çorbası, 1 porsiyon sebze haşlama (tercihe göre üzerine az zeytinyağı, bol limon ile keten tohumu eklenebilir), 1 kutu probiyotik yoğurt.

Ara öğün: 2 dilim ananas, 15-20 adet siyah çekirdekli üzüm, 4 taze kayısı, 2 bardak ılık limonlu su.

BİR YORUM YAPIN 2

zafer gülten 3 yıl önce

sıcak suyun zayıflamaya etkisi olur sanırım,bağırsakları yumuşatıp,hazmı kolaylaştırıyor bildiğim.

guney 3 yıl önce

mango-ejder meyvesi falan onları unutmuşsunuz diyet listesinde:)

Toplam 2 beğeni