Diyette çay içilir mi? Şekerli çay kilo vermeyi yavaşlatır mı?

Kahvaltıların ya da atıştırmalıkların yanında en güzel giden içeceklerimizden biri olan siyah çay, sudan sonra en çok tükettiğimiz sıvıdır. Peki siyah çayı kilo vermek isteyen biri nasıl tüketmeli? Şekerli çay diyeti bozar mı?

Gündelik yaşantımız içerisinde çayı şekersiz içemiyorsanız ve kilo probleminden muzdaripseniz diyetisyeniniz çay tüketimini sınırlayabilir. Çünkü tek şekerli çayla günde 5 bardak içiyorsanız kalori değeri 100'e eşit oluyor. Günlük alınması gereken kalori miktarının haricinde ekstradan 100 kalori almak ise fazlalık kilo sorunlarına yol açıyor. Siyah çayın diyette kilo aldırıp aldırmadığı ile ilgili merak edilen sorulara karşılık hiçbir besinin tek başına kilo yapmadığı ya da zayıflatmadığı bilinir. Dolayısıyla da sınırı aşmadığınız sürece gün içerisinde en fazla 3 bardak kadar siyah çay tüketilebilir. Anemiye bağlı sorunların görülmemesi için de siyah çayı açık ve limonlu içilmesi önerilir. Böylelikle çay içerken demir kaybı da yaşamazsınız. Enerji seviyesinin yukarı çıkıp yağların kilo olarak değil de eritmesine yardımcı olan siyah çay, kan şekeri dengesizliğini sonlandırarak açlık hissettirmeye engel olur. Her gün belirli miktar ve aralıklarda içilen siyah çay direkt olarak zayıflatmasa da iştah kapattığı için dolaylı yoldan yeme isteğini durdurabilmektedir.

Hangi bitki çayları zayıflatır? Kilo verdiren bitki çayları ve faydalarıİLİŞKİLİ HABERHangi bitki çayları zayıflatır? Kilo verdiren bitki çayları ve faydaları

ŞEKERLİ ÇAY KİLO YAPAR MI? ÇAYI ŞEKERSİZ İÇEMEYENLER DİKKAT!

Zayıflamak isteyen kişilerin kesinlikle uzak durması gereken şeker, eritilmesi zor yüksek kalorili yiyeceklerdendir. Düzenli tüketilen şeker, kısa zamanda kilo olarak beliriverecek ve şişmanlamaya neden olacaktır. Gün içerisinde vücudunuza aldığınız kalori miktarı, yaktığınız kalori miktarından fazlaysa kilo alımı gerçekleşecektir.

Çayın içine atılan şeker sayısına oranla o kadar fazladan kalori yakmak gerekecektir.

Çay içmek kilo aldırır mı? Yemekten sonra çayı şekerli içerseniz...İLİŞKİLİ HABERÇay içmek kilo aldırır mı? Yemekten sonra çayı şekerli içerseniz...

ŞAMPİYONUNDAN ÇAY DEMLEME TÜYOLARI:

diyette siyah çay tüketimi

diyette siyah çay tüketimi

Türkiye çay demleme yarışmasının birincisi Aytül Turan, lezzetli ve iyi çayın püf noktalarını aktardı...

Su kaynama noktasına geldiğinde ilk buharı geçtikten sonra kullanmaya hazır demektir. Su fokurdadıktan sonra üzerindeki boş demliği kaldırıp 5 derece kadar düşürmek istediğimiz için bekleyip 10'a kadar sayın ve buharı tamamen bitsin. (İlk buharı geçtikten 20 sn. sonra) Suyun temiz ve kireçsiz olması dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardandır. Çaydanlığın küçük kısmına yüksekten suyu dökün. Burada suyun yüksekten dökülmesinin nedeni ise kaynarken kaybettiği oksijeni yeniden kazandırabilmek. Bu iyi ve lezzetli bir çayın en önemli püf noktasıdır. Sıcak suyu ocağa koyduktan sonra üzerine doğru orantıda siyah çayı dökün. En önemli nokta suyun üzerine kuru çayı dökmektir. Çayın üzerine suyu dökmüş olsaydık haşlanmış olacaktı ve bu da çay içerken tadını olumsuz anlamda etkileyecekti. Daha sonra ocakta altı kısık bir şekilde 20 dakika kadar demleyin. Bu süre zarfında mümkünse demliği bile oynatmamanız gerekir. Bu da has çayın en önemli tüyolarından birisi.

Çaydanlığın ağız kısmını tıkadığınızda elde edeceğiniz çay daha aromatik olabilir. Çayın acılaşmasını istemiyorsanız, alt suyu kaynatıp üste buhar vermemesi. Sabit halde 98'de kalması gerekiyor. Buhar vermesi demek çayın bayatlaması ve erken acılaşması demektir. 45 dakika sonra çayı afiyetle içebilirsiniz.

NOT: 4/1 ölçüsünde koyulan suda 6 bardak kadar çay çıkabilmektedir. Rengin biraz daha açık olması için 1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı kuru çay koyabilirler.

ÇAY NASIL RUTUBETLENMEDEN MUHAFAZA EDİLİR?

Siyah çayın bayatlamaması ve erkenden rutubet kapmaması için ağzı kapalı bir şekilde dolapta yer alması gerekir.

BİR YORUM YAPIN 0