Diyette kahvaltılık menemen nasıl yapılır? Yağsız ve tuzsuz az kalorili menemen tarifi

Hem pratik hem de lezzetli olması nedeniyle tercih edilen ideal yemeklerden biri olan menemeni diyette kaloriyi çoğaltmadan da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte yağsız ve tuzsuz menemen tarifi! Peki menemen yine de kilo aldırır mı?

Özellikle de yaz kahvaltılarında sofraların aranan lezzeti olan menemeni sevmeyen yoktur. Domatesin ve biberin bir noktada buluştuğu menemeni soğanlı yapanlar olduğu gibi soğansız da tercih edilmektedir. Mis gibi kokusuyla dalından kopmuş al al domateslerden yapılan ağız sulandırıcı bir menemene karşı koymak biraz zordur. Çayın yanında ekmeği banarak yiyebileceğiniz nefis mi nefis bir menemenin diyette kilo yapıp yapmadığı ise ayrıca merak edilen konulardan biridir. Bunun için ölçülü olmak kaydı ile diyetteyken de yenebilen daha az yağlı menemen tarifini sizlere derledik. Peki hem güzel hem de diyete uygun kahvaltılık menemen nasıl yapılır? Lezzetli bir menemenin kalorisi kaçtır? İşte diyette menemen yemek isteyenlere özel tarifler...

  • Tepeleme 1 çorba kaşığı menemen ortalama olarak 28 kaloriye denk gelmektedir.
     
  • Protein ve lif değerleri bakımından güçlü bir yemektir.
     
  • 2 kişilik menemen için ideal yumurta sayısı 4 tür.

YAĞSIZ VE TUZSUZ DİYET MENEMEN TARİFİ:

MALZEMELER: 2 tane domates, 1 tane yumurta, Pul biber.

YAPILIŞI: Tam buğdaylı ya da kepekli ekmekle beraber yediğinizde kilo aldırma etkisi fazla olmayan diyet menende domatesleri direkt olarak tavaya koyun. Yağsız şekilde tavaya ekleyeceğiniz domateslerin suyu çekilmeye başladığı zaman su ilave edilebilir, daha sonra pişen domateslere yumurta kırarak ara ara karıştırma işlemine devam edebilirsiniz.

Menemenin tat kazanması için ise tercihimizi tuzdan yana değil biberden yana kullanalım. Afiyet olsun...

MENEMEN KİLO ALDIRIR MI?

yağsız menemen tarifi

yağsız menemen tarifi

100 gram menemen 71 kalori olduğunu düşünürsek bir porsiyon (250 gram) menemen 178 kaloridir. Menemende kaloriyi arttıran en temel etken yağdır. Kilo almaktan korkuyorsanız işe öncelikle menemendeki yağ oranını azaltmakla başlayabilirsiniz.

Yumurtayla yapılan bir menemen protein, vitamin ve lif açısından diyet yemeklerinde rahatlıkla tercih ediliyor. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer yerler de ekmek ve tuzdur. Eğer yapabiliyorsanız ekmeksiz, ekmeksiz olmaz diyorsanız tam buğday ekmekli (iki dilim) ile yemelisiniz. Onun dışında menemen sebze ağırlık olduğu için kilo aldırmaz. Yağ ve yumurta ile kalori oranı artacaktır, dikkat edilmelidir.

EVDE LEZZETLİ MENEMEN NASIL YAPILIR?

diyet menemen nasıl yapılır

diyet menemen nasıl yapılır

MALZEMELER:

2 adet küçük küpler halinde doğranmış domates

2 adet incecik doğranmış sivri biber

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir

2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz

YAPILIŞI:

Göz kararı bir çorba kaşığı kadar sıvı yağı tavaya dökün. Yağ biraz kızdıktan sonra sivri biberleri karıştırıp tavanın kapağını kapatın. Yaklaşık 5 dakika olduktan sonra rengi biraz değişince yumuşayan biberlere domatesleri ekleyin. Karıştırıp suyunu çektikten sonra yumurta tuz ve kaşar peyniri ilave edin pişmesini bekleyin. Afiyet olsun

İstavrit balığı nasıl temizlenir? İstavriti kolay ayıklama yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

İstavrit balığı nasıl temizlenir? İstavriti kolay ayıklama yöntemi
Patates pizza nasıl yapılır? Minik patates pizza tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Patates pizza nasıl yapılır? Minik patates pizza tarifi!

BİR YORUM YAPIN 1

İsmail 3 ay önce

Menemen ; menemen gibi olmalıdır bunun diyeti falan olmaz olursa da adı MENEMEN olmaz .... Vazgeçin bu tür .... Diyet yapacaklar yemesin... Şunu da her kişi öğrensin artık yemekten hiç bir şey olmaz İnsana olursa, yatmaktan-hareketsizlikten ve yakamamaktan olur... İşin cılkı çıktı iyice.