Diyette kaç gram yağ kullanılmalı? Yemekler için en sağlıklı ve kilo aldırmayan yağ

Ölçülü olduğunuz takdirde diyette tüketilebilecek hem sağlıklı hem de ideal yağ çeşitlerini haberin detaylarından öğrenebilirsiniz. Eğer sizde diyette yağ tüketiminde endişe yaşıyorsanız, işinize yarayacak bilgiler haberimizde. Sağlıklı ve kilo aldırmayan yağlar...

Kilo almaktan korkan kadınların genelde diyetlerinde tüketmekten en çok korktukları şey, yemek pişirirken kullanılan yağlardır. Ancak bilinmelidir ki en az yemeklerde kullanılan yağ türü kadar miktarı da önemlidir. Sadece 1 gram kadarı vücuda 9 kcal enerji vermektedir. Sağlıklı olsa dahi vücuda fazlalık olarak alınabilecek her yağ kalp ve damar sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Cinsiyete göre günlük alınması gereken kalori miktarı değiştiğinden dolayı sağlık için kadınlar günlük 2000 kcal almalıdır. Bu kalori dengesinin ise en fazla 600 kalorisi yağdan karşılanmalıdır. Dolayısıyla yemek yaparken kullanacağınız malzemelerdeki yağ oranını dikkatten kaçırmamalısınız. Tüketeceğiniz malzemeler kendiliğinden yağ bulunduruyorsa ekstra hiçbir yağı ilave etmemeniz önerilir.

Yağ içmek zayıflatır mı, en sağlıklı yağ hangisi? Hızlı kilo verdiren yağlar...İLİŞKİLİ HABERYağ içmek zayıflatır mı, en sağlıklı yağ hangisi? Hızlı kilo verdiren yağlar...

DİYETTE HANGİ YAĞ KULLANILMALI?

Pilav, makarna ve çorbalarda kase margarin tercih edilebilir iken kahvaltıda bıçak ucu kadar kullanılabilir. Yemeklerde ise tercih edilebilecek olan yağ; ayçiçek mısırözü ya da soya yağı, salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde zeytinyağı tercih edebilirsiniz..

Tereyağı hayvansal bir yağ olduğundan kolesterol ve doymuş yağ içeriği yüksektir. Bu nedenle yemeklerinizi yaparken tereyağı kullanmayın ya da kullanımınızı en az düzeyde tutun.

DİYETTE YAĞ TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Trans ya da doymuş yağ değil doymamış yağ tüketen besinleri tercih etmeniz iyi bir seçenek olabilir. Marketlerde satılan hazır paketli yiyeceklerde trans yağ; et, yumurta, süt ve süt ürünleri, tereyağı, iç yağ gibi hayvansal kaynaklı besinler ve margarin de doymuş yağ içerir. Bundan dolayıdır ki süt ve et ürünlerinde az yağlı olanlar tercih edilmelidir.

- Tüketeceğiniz yağı yemekte azaltmak için kızartma olarak değil ızgara, fırın, haşlama veya buğulama teknikleri uygulanmalıdır.

MUTFAKTAKİ YAĞLARI YAKINDAN TANIYALIM...

DOYMUŞ YAĞ ASİTLERİ: Hayvansal gıdalardan tavuk, kırmızı et, tereyağı ve bitkisel besinlerden de  Hindistan cevizi yağı doymuş yağ bakımından kalitelidir.

DOYMAMIŞ YAĞ ASİTLERİ: Vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitlerinin en güzel kaynağıdır. Sıvı halde olup çoğu bitkisel kaynaklıdır. Doymamış yağlar kendi içerisinde 2 şekilde sınıflandırılır.

Tekli doymamış yağ asitleri: Fındık, zeytinyağı ve kanola bu yağ asitlerinden zengindir.

Çoklu doymamış yağ asitleri:  Mısır, ayçiçeği, soya yağları

ZEYTİNYAĞI: Bitkisel yağlar arasında en sağlıklı olanıdır. Vitamin ve mineral bakımından zengindir. Antioksidan bakımından güçlü olan bu yağ kilo vermeye de yardımcıdır.

KANOLA YAĞI: Uzmanların tavsiye ettiği yağlardan biri olan kanola, diyette tercih edilebilir. Sağlıklı beslenme programında ideal yağ türüdür.

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI: En sağlıklı yağlardan biri olup az kalorili ve yağ yakımına yardımcıdır.

Yağ içmek zayıflatır mı, en sağlıklı yağ hangisi? Hızlı kilo verdiren yağlar...

İLİŞKİLİ HABER

Yağ içmek zayıflatır mı, en sağlıklı yağ hangisi? Hızlı kilo verdiren yağlar...
Çikolata soslu browni kilo aldırır mı? Evde diyete uygun pratik ve lezzetli Browni tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Çikolata soslu browni kilo aldırır mı? Evde diyete uygun pratik ve lezzetli Browni tarifi

BİR YORUM YAPIN 0