Ucuz hurmalardaki gizli tehlike! Hurmada kullanılan...

Glikozun kan şekerini zirveye çıkarabileceğine değinen Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran, ucuz hurmalara dikkat çekti.

İçerisine glikoz şurubunun katılan hurmaların sağlık açısından risk oluşturduğuna değinen Uzm. Dr. Serhat Koran, Glikoz şurubunun kan şekerini aşırı yükseltip kalp damar sağlığını olumsuz etkilediğinden bahsetti. Hurmanın kan şeker seviyesini dengede tutup tokluk hissettirdiğini söyleyen Koran,

“Vücudumuza da enerji veriyor. Bununla birlikte susuzluk hissini de azaltıyor. Hurmanın içerisinde yüksek oranda potasyum var. Potasyum da hem kalp damar sağlığı için hem de tansiyonumuz için çok faydalı. İçerisinde selenyum ve beta glukan dediğimiz maddeler var. Bu maddelerin de anti kanserojen etkisi var. Bunun dışında yüksek oranda flor da içeriyor. Flor da diş ve kemik sağlığı için oldukça faydalı. Antioksidan ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğine dair çalışmalar da var. Bu anlamda hurma sofralardan eksik edilmemesi gereken bir meyve” ifadelerini kullandı.  

Uzm. Dr. Koran, “Fazla tüketim ishal ve alerjik reaksiyonlar yapabilir. Şeker oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltebilir. Bu anlamda hurmayı iftarda 1, sahurda 2 olacak şekilde günde 3 tane tüketilebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

HURMA ALIRKEN BU HATAYA DÜŞMEYİN!

Ucuz hurmalara eklenen Glikoz şurubu ile ilgili Koran, “Çok ucuz hurma almaktan da kaçınmak gerekir. Paketli hurmaların içindekiler kısmında glikoz şurubu olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Glikoz şurubunu bağırsaklarımız sindirene kadar gereğinden fazla enerji harcıyor.

 Böylece hurmadan aldığımız enerji faydalı olmuyor. Gerçek hurmadaki şeker ise vücutta yavaş yavaş çözüldüğü için iftara kadar kan şekerimizi dengede tutuyor” dedi.

Pandemi Will Smith'i delirtti! Son görüntüsü pes artık dedirtti...

İLİŞKİLİ HABER

Pandemi Will Smith'i delirtti! Son görüntüsü pes artık dedirtti...
Markette gidip alışveriş yapan martı sosyal medyayı salladı!

İLİŞKİLİ HABER

Markette gidip alışveriş yapan martı sosyal medyayı salladı!

BİR YORUM YAPIN 0