Zeytinyağlı bezelye kaç kalori? Bezelye yemeği kilo aldırır mı? Diyette bezelye yemeği tarifi

Tane tane görünümü ile yemeklerimizi süsleyerek ister garnitür ister de pilav üstü tükettiğimiz nefis bezelye yemeği hepimizin iştahını kabartmaktadır. Karşı koyması oldukça güç olan bu lezzeti diyette tüketebilir miyiz? Diyette bezelye yemeği tüketimi nasıl olmalı? Zeytinyağlı bezelye kaç kalori? İşte detaylar...

Söz konusu diyet olduğunda beslenme programında kalorisi düşük ve tok tutma süresi uzun olan besinler tercih edilmektedir. Birçoğumuzun ister garnitürde ister de ana yemeğinde severek yediği bezelyeler çok yüksek bir kaloriye sahip olmasa da da daha çok yeşilliğin sağladığı faydalar nedeniyle mutfaklarda yerini almaktadır. Bezelyenin kalori hesabına gelindiğinde kesin olarak şu kadardır diyebilmemiz için pişirilme şekline bakmak gerekir. Örneğin tavuk ve kıyma ile beraber pişirilen bir bezelye yemeği etli ya da sade olarak tüketilen bir yemeğe göre farklılık gösterebilmektedir. İşte detaylar:

1 SU BARDAĞI BEZELYE KAÇ KALORİ?

Özellikle de sindirim ve boşaltıma faydaları olan bezelyenin 1 su bardağı kadar ki miktarı 150 gram kadar olacaktır. 150 gram bezelye ise 125 kcal'e denk geldiğinden kalorisinin fazla olmadığı görülebilmektedir.

  • Protein içeriğiyle zengin olan bezelye metabolizmayı destekler.
  • Yüksek lif değerine sahip olan bezelye doğru pişirildiği takdirde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
  • Bezelyedeki protein miktarını arttırmak için kıymayla beraber tüketilebilir.
  • Diyette tercih edilebilecek ideal yeşil besinlerdendir.
  • Zeytinyağlı bezelye yemeğinin kcal değeri yürüyerek yakılabilecek kadar düşüktür. 30 dk yürüseniz dahi kolaylıkla gidebilmektedir. 180 gram zeytinyağlı bezelyede 99 kcal bulunmaktadır.

BEZELYE KİLO ALDIRIR MI? DİYETTE BEZELYE TÜKETİMİ

bezelye kaç kalori

bezelye kaç kalori

Kalori değeri yüksek olmayan bezelye, yağ oranı da düşük olduğundan dolayı diyette rahatlıkla tüketilebilir.  Fazlalık kilolarını vermek isteyen kadınların diyetlerinde tercih edebilecekleri bezelyenin 100 gramında 4.5 gram lif ile 18 gram protein vardır. Protein değeri yüksek olan bezelyedeki proteini daha da arttırmak isterseniz yanında kıyma kullanabilirsiniz.

Doyurucu ve lezzetli bir menü için ise yanında kepekli makarna tüketebilirsiniz. Ara öğününüzde yoğurda taze nane ve haşlanmış bezelye ilave edip besinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

DİYETTE KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

1 kg taze bezelye
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle soğanları yemeklik doğrayarak zeytinyağında güzelce kavurun. Patatesleri biraz irice, havuçları da tekerlek gibi doğrayın. Soğanların kavrulması bittikten sonra kıymayı ilave edip iyice kavurup kokusu çıkana kadar salçayla karıştırın. Patates, bezelye ve havuçları da ekleyin.

Tuz ve pul biberi döküp üzerini çıkacak kadar su ekleyip 40 dakika pişirin. Afiyet olsun...

Çileğin cilde bilinmeyen faydaları! Çilek yağı cilde nasıl uygulanır? Çilekle cilt bakımı...

İLİŞKİLİ HABER

Çileğin cilde bilinmeyen faydaları! Çilek yağı cilde nasıl uygulanır? Çilekle cilt bakımı...

BİR YORUM YAPIN 0