Sütlü soğuk baklava kilo aldırır mı? Soğuk baklava kaç kalori? Diyet soğuk baklava tarifi

Fıstık, süt ve çikolatanın muhteşem buluşma noktası olan soğuk baklavalara olan rağbet giderek artıyor. Hafif yapıda olduğu için daha çok sevilen soğuk baklavanın kaç kalori olduğunu ve diyete daha uygun tarifi ile sizlerleyiz. Çikolatalı ve sütlü soğuk baklava kalorisi...

Tatlı kültürü geniş olan Türk mutfağında sütlüsünden şerbetlisine, şerbetlisinden muhallebilisine kadar daha birçok şekilde hazırlanabilen tatlılarda en favori görülen tatlı çoğunlukla baklavalardır. Özellikle de bayram sofralarının olmazsa olmazı olan çıtır baklavalar, bu defa yerini daha hafif ve sütlü olan soğuk baklavalara bıraktı. Sütlü şerbet özelliğiyle normal çıtır baklavaya göre daha hafif bir lezzeti olan soğuk baklava bu sene tüm baklava sevenlerin gözdesi oldu. Bir anda trend olup patlayıp giden soğuk baklavaların sütlü olması nedeniyle diyette daha rahat tüketilip tüketilemeyeceği ise merak konusu oldu. Peki diyete biraz daha uygun alternatif bir baklava olan soğuk baklava nasıl yapılır? Şeker oranı daha düşük soğuk baklava tarifi....

SÜTLÜ SOĞUK BAKLAVA TARİFİ! AZ ŞEKERLİ SOĞUK BAKLAVA YAPILIŞI

MALZEMELER:

1 paket baklavalık yufka
150 gram tereyağı
3/4 (yarım+çeyrek) çay bardağı sıvı yağ (1 çay bardağından daha az)

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 su bardağı süt

Arası için;

1 kase iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt tozu

YAPILIŞI:

Soğuk baklavanın yapımına önce şerbeti yapmakla başlayın. Şeker ve suyu tencerede kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumasını sağlayın. Daha sonra küçük sos tavasında tereyağı eritip üstte oluşan köpükleri temizleyin. Yağ eriyince tavayı ocaktan alıp üstüne sıvı yağ ilave edin.

Öte yandan fırın tepsisinin içine yufkayı yerleştirip fazlalığı kesip çıkarın. Baklava yufkalarının kurumaması için yufkalar temiz örtü arasında olmalıdır. Yuvarlatılan yufkaları alt ve üstte eşit olacak şekilde ayıralım.

Fırın tepsisini yağlayıp sonrasında 1 bütün yufkayı koyun. Üstüne kenarlardaki parçaları koyup 1 kaşık daha yağ gezdirin. Yufkaların yarısını üste gelecek gibi dizdikten sonra ara malzemeleri yerleştirin.

Bu esnada fırınımızı alt üst fansız şekilde 170°C’de ısıtın. Fıstıkları serptikten sonra
üste ayrılan yufkaları üst üste, aralarına yağ dökerek sıralayın. Hazırlanan baklavaları istediğiniz gibi boyutlandırıp şekil verdikten sonra baklavayı 170°C fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.

Baklava pişerken şerbetin sütünü ilave edip güzelce karıştırarak bekletin. Ocaktan alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra 10 dk bekletin. Soğuyan baklavanın üstüne şerbeti eşitçe gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun....

1 kiloda kaç baklava var? Diyette baklava yenir mi? Baklava yedim ne yapmalıyım

İLİŞKİLİ HABER

1 kiloda kaç baklava var? Diyette baklava yenir mi? Baklava yedim ne yapmalıyım

BİR YORUM YAPIN 0