Sakız çiğnemek acıktırır mı? Sakız çiğnemek yüzü zayıflatır mı? 1 adet sakız kaç kalori...

Diyet yaparken daha kolay ve rahat bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacak önerilerden birisi de sakız çiğnemektir. Hem daha kolay kalori harcattığı için hem de gıdı sarkıntılarını önlediği için tercih edilebilen sakız çiğneme davranışı ile ilgili bazı zayıflatıcı püf noktaları sizlere derledik.

Gündelik yaşantı içerisinde sakız çiğnemenin kiloya olan etkisi ile ilgili tam anlamıyla bir fikir birliği sağlanmasa da sadece buna yönelik yapılan bazı çalışmalar mevcut. Zihinsel performansı olumlu yönde etkilediği görülen sakız tüketiminde çiğneme ile beyne giden kan akışının artmasının etkili olduğu düşünülmektedir. Ayrıca ölçüyü aşmamak kaydıyla sakız çiğneme davranışının hem gün içerisinde yaşanan stresi aldığı hem de vücudu çalıştırdığı bilinmektedir. Sakız çiğneme eyleminin kilo kontrolüne yardımcı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sakızın iştah azalttığı ve daha fazla kalori harcattığını öne sürmektedir. Sabah vakti şekersiz olmak kaydıyla 1 saat boyunca sakız çiğnemenin yaklaşık 60 kcal'e bedel olduğu bilinmektedir. Ayrıca da yemek yemeye başlamadan önce ve sonra sakız çiğneyenlerin çiğnemeyenlere göre %5 daha çok kalori yakabildikleri gerçeğini ortaya çıkardı.

Sakız çiğneme eylemi, vücuda fazla şeker alınmaması için bedeni kandırmak olarak ifade edilebilir. Bu nedenle kalori değeri yüksek olan gıdalar yerine tercihinizi sakızdan yana kullanabilirsiniz.

SAKIZ ÇİĞNEMEK ZAYIFLATIR MI?

Kilo verdirmeye yardımcı olduğu bilinen sakızın her ne kadar kalori harcattığı bilinse de tek başına diyetsiz ve sporsuz tüketmede herhangi bir etkisi yoktur. 1 adet şekersiz sakızın kalorisi 5 kaloriye tekabül ediyorsa şekerli sakızın kalorisi iki katı kadardır yani 10 kaloridir. Sade dahi olsa sakızların içerisinde tatlandırıcı olduğu unutulmamalı ve çok çiğnenmemelidir.

SAKIZ ÇİĞNEYEREK NASIL KİLO VERİLİR?

-Öğün geçişlerinde bir şeyler atıştırmak istediğinizde sakız çiğneyebilirsiniz.

-Kalorili besin tüketimi isteklerinizi sakızla dengelemeye çalışabilirsiniz.

-Yemek yemeden 30 dakika önce sakız çiğnemek iştahınızı kontrol altına almanızda yardımcı olabilir.

SAKIZ ÇİĞNEMEK YÜZÜ ZAYIFLATIR MI?

Çene kaslarının aktif şekilde çalışmasında son derece etkili olan sakız, yüz bölgesinde biriken yağlanmaların önüne geçecektir. Yüzden kilo vermesine az da olsa yardımcı olan sakız gıdı bölgesinde oluşabilecek sarkmaları engeller. Çiğnenen sakızda şeker yoksa ve yutulmuyorsa sakız çiğnemek daha rahat kilo verme imkanı sağlar.

DİYETTE NANELİ SAKIZ ÇİĞNEMEK...

Kimilerinin aromasından dolayı kimilerinin de nefesini tazelemek için tükettiği sakızlar diyette abur cuburunda önüne geçmektedir. İştah azaltmaya yardımcı olan naneli sakızın 3 kalori içerenleri de vardır.

Diyet yulaflı kahvaltılık tarifi: Muzlu ve kakaolu yulaf nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet yulaflı kahvaltılık tarifi: Muzlu ve kakaolu yulaf nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0