Diyette meyve suyu içilir mi? Meyve suyu kilo yapar mı? Taze sıkılmış...

Sabah kahvaltılarında ya da akşamleyin yemeklerin yanında tüketilen meyve sularının kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen konular arasındadır. Peki diyette meyve suyu içilir mi?

Ölçülü olduğu takdirde sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olan meyveler, kalorisi düşük olan fakat vitamin, mineral ve lif gibi besin maddeleri açısından güçlüdür. Meyve tüketiminin yanı sıra diyet kahvaltılarına eşlik edebileceğini düşündüğünüz meyve sularının diyetteki etkilerini sizlere derledik. İster tamamen doğal, ister ev yapımı en sağlıklı tariflerden olsun ister de mevsiminde toplanan meyvelerin özünden sıkılmış olsun her meyve suyu düzenli ve yüksek miktarda içilirse vücutta kısa zamanda kilo alımı fark edilebilir. Bu nedenle meyve suyunun yapılışından ziyade tüketim miktarı önemlidir.

MEYVE SUYU KİLO YAPAR MI?

İçerisinde bulundurduğu şekerden dolayı kilo aldırdığı düşünülen meyve suyu hızla kana karışacağı için kan şekerinin yukarı çıkmasını sağlar. Hızla çıkıp inen kan şekeri , insülin salınımı ardında aşağı iner. Meyve suyu içildiği zaman vücuda alınan şeker direkt olarak yağ şeklinde depolanır. Bunun sürekli devam ettirilmesi de karaciğer yağlanmasına sebebiyet verir.

MEYVE SUYU DİYETTE NASIL İÇİLİR?

Meyve suyu tüketiminde önemli olan nokta meyve suyunun miktarıdır. Örneğin 1 barda elma suyu içilmesi isteniyorsa bunun için de 1 adet elma kullanılacaksa 1 elmanın dışına çıkmamanız önemli. Normalde 1 kilo elmayı tek oturuşta yiyemezsiniz fakat elmanın suyu çıkarıldığında rahatlıkla tüketilebilir. 1 kilo elmadaki içeriği 1 defada vücuda almış olursunuz.

Meyve suyunda tüketeceğiniz miktar  yediğiniz kadar meyvenin suyundan ibaret olmalıdır. Günlük 2 adet portakal yiyorsanız 2 portakal suyu yeterli olacaktır.

Vücudumuzun sıvı ihtiyacını gideren besinler nelerdir? Sıvı oranı yüksek besinlerin faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Vücudumuzun sıvı ihtiyacını gideren besinler nelerdir? Sıvı oranı yüksek besinlerin faydaları

BİR YORUM YAPIN 0