Zayıflatan kekik suyu nasıl yapılır? Kilo vermek için kekik suyu tarifi

Doğal yollarla zayıflamak isteyen kadınların diyetlerinde tercih edebilecekleri kekik suyu ile göbek yağlarından kurtulabilirsiniz. Evde kolaylıkla yapılabilen kekik suyunun tarifi...

Kilo problemi ile karşı karşıya olan kadınların kekik suyu içerek yakın zamanda kilo verebilecekleri öne sürülmektedir. Hem sağlık açısından vücuda olumlu etkiler sunan hem de düzenli kullanıldığı takdirde kilo verme sürecini kolaylaştıran kekik suyu tüketimini diyetisyene sorarak uygulayabilirsiniz. Yağ yakımını kolaylaştırmasının yanı sıra metabolizmayı da hızlandıran kekik suyunun yapılışı ise oldukça basit! Yağda çözünen bir vitamin ve güçlü antioksidan kaynağı olan kekik, vücudun A vitamini ihtiyacını karşılaması konusunda da oldukça etkilidir. Kilo vermek isteyen kadınların diyet programları esnasında destek alabileceği baharatlıklardan olan kekik ile kilo vermeye karar verdiyseniz kekik suyu ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz!

KİLO VERDİREN KEKİK SUYU TARİFİ

Geniş bir tencerenin içine 1-2 bardak su, küçük bir tencereye de 2-3 tutam taze kekik koyun. Küçük tencereyi geniş tencerenin içine koyun ve tencere kapağını tersten koyarak, suyu ateşte 1 saat kaynatın. Kaynadıktan sonra kekik suyunuz hazır olacak.

NOT: Hazırlanan kekik suyunun tadı acı olacağı için bu tattan hoşlanmayacak kişiler kekiğin içine limon ve 2 adet domates ekleyebilir. İlk önce domatesleri ekleyip sonra limon sıktıktan sonra 5 dakikada suyun karışmasını bekleyin. Bekleme işlemi bittikten sonra tüketebilirsiniz.

KEKİK SUYU MİDEYE İYİ GELİR Mİ? KEKİK SUYUNU BAL İLE KARIŞTIRIRSANIZ…

Mide ağrısı yaşayan kadınların ve erkeklerin bu rahatsızlığı atlatabilmeleri için bal ile karıştırılmış kekik suyu ilaç gibi gelebilir. Midede görülen ağrı ve kramplarla beraber mide yanması ve ekşimesi durumları önlenir. Yolculuğa çıkacak kimselerin yolda midelerinin bulanmaması için kekik suyu içmeleri tavsiye edilmektedir.

 2 çay kaşığı kekiğin besin değerleri ise şu şekilde :

- Günlük kalsiyum ihtiyacının % 5’i
- Günlük K vitamini ihtiyacının %60’ı,
- Günlük lif ihtiyacının % 4’ü
- Günlük magnezyum ihtiyacının % 11’i,
- Günlük demir ihtiyacının ise % 20’si 3 gram kekik ile sağlanır.

Yoğurdun besin değerlerini şu şekilde inceleyebiliriz:

- Porsiyon miktarı: 100 gram
- Kalori: 59
- Toplam yağ: 0,5 gram
- Doymuş yağ: 0,1 gram
- Çoklu doymamış yağ 0
- Kolesterol 6 mg
- Şeker 3,6 gram

TAZE KEKİK NASIL KURUTULUR? EVDE PRATİK KEKİK KURUTMA YÖNTEMİ

Günümüzde birçok farklı yemeğe aroma katması ya da hastalıklardaki mikrobu kırması için bitki çayında kullanılan kuru nane gibi kekik de evde kurutulabilir. Evde naneyi nasıl kurutuyorsanız kekiği de aynı şekilde kurutacağınız için pek farklı bir detayı yoktur. Dışarıdaki aktarlardan alacağınız taze kekiği tozlardan temizlemek için bol bol suyla yıkamalı daha sonra süzülmüş şekilde havluya koyarak kurumasını bekleyin. Eğer taze kekik yıkandıktan sonra kurutmazsanız yaprakları kararacaktır.

Daha sonra güneş almayan bir mekanda temiz bez üzerinde beklettikten sonra ara ara kontrol ederek altını üstünü değiştirip iyice kuruduğundan emin olun. Hava şartlarına bağlı olarak kekiğin kuruması 4 ile 14 günü bulabilir.

Kekikler kuruduktan sonra yaprakları saplardan temizledikten sonra elinizde ufalayın. Ufalamak işinizi görmüyorsa daha incesi için kahve değirmeninden yararlanabilirsiniz.

Adetin ilk belirtileri nelerdir? Adet gecikmesi neden olur? Adet sancısını azaltan doğal yollar

İLİŞKİLİ HABER

Adetin ilk belirtileri nelerdir? Adet gecikmesi neden olur? Adet sancısını azaltan doğal yollar

BİR YORUM YAPIN 0