Diyet yaparken tavada yumurta nasıl yenmeli? Sahanda yumurta kaç kalori? Sahanda yumurta tarifi

Sağlıklı beslenme ve diyetin vazgeçilmez besini olan yumurtayı diyetteyken tavada nasıl pişirebileceğinizi Refika'nın mutfağı tarifine göre sizlere derledik. Sahanda yumurta kaç kalori, sahanda yumurta nasıl yapılır?

Tok tutucu özelliği bakımından diyette muhakkak yer verilmesi gereken yumurtanın doğru şekilde tüketilmesi oldukça önemli bir konudur. Diyette yumurta tüketiminin en sağlıklı pişirme yöntemi her ne kadar haşlama tekniği olsa da her gün haşlanmış yumurta yemek sıkıcı olabileceği için farklı tariflere de açık olmak lazım. Herhangi bir katkı maddesi ile direkt olarak özleşmediği için faydalı olan haşlanmış yumurtanın en önemli püf noktası çok pişirmemektir. Besin değeri ölmüş yumurtanın sağlık açısından pek bir etkisi kalmayacaktır.

DİYETTE TAVADA YUMURTA NASIL TÜKETİLMELİ?

Yumurtayı tavada yiyecekseniz iki farklı tarif ile diyetinizi sürdürmeye devam edebilirsiniz. Tavada kalan ve tereyağı ile pişirilen tariftir. İlk seçeneğe göre diyette tüketilmeye daha az uygundur. Ekstradan yağ alınımı olacağı için kilo vermeniz biraz zorlaşabilir. Tavada yumurta olarak yapılan diğer tarif ise sucuk ve pastırma gibi katkı maddesi ile yapılmaktadır.

KAHVALTIDA SAHANDA YUMURTA NASIL YAPILIR?

Yumurtaların oda sıcaklığına gelmesi için ilk olarak 1 saat önceden yumurtaları dışarı çıkartın. Lezzetli bir sahanda yumurta için tavanın ısıyı iyi iletmesi bakımından emayede ya da bakırda olması önemlidir. Tereyağını tavaya yayıp kahverengileşmesini beklemeden yumurtaları kırın. Beyazlar çıtır çıtır sarı ise akışkan olmalıdır. 4-5 dakika usul usul pişmesini sağlayın. Yumurtalar biraz pişmeye başlayınca çok az tuz serpiştirin.

Yumurtanın sarısına yoğun tuz ilavesi yapılırsa rengi bozulur o nedenle beyazına serpmeye dikkat edin. Karabiberin çok azını da serpin.

NOT: Toplamında 1 tatlı kaşığı kadar bile tereyağı yoktur. 1 adet sahanda yumurta 138 kaloridir.

BİR YORUM YAPIN 0