Nohut kilo aldırır mı? Etli nohut yemeği diyette nasıl tüketilmeli?

Pilav üstüne ya da ayrı hemen hemen hepimizin bayılarak yediği nohut, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Kilo vermek isteyen kimselerin diyette nohudu nasıl tüketmeleri gerektiğini sizlere derledik. Etli nohut yemeği tarifi:

Akşam yemeğinde sofraların baş tacı lezzetlerden biri olan nohudu ister etle ister tavukla iki şekilde de tüketebilirsiniz. Pilav üstünde bol karabiberli tüketildiğinde tam bir lezzet patlaması yaşayacağınız nohut yemeği düdüklüde çok daha kısa sürede pişerken tencerede de kısa süreli pişirebileceğiniz efsane lezzetlerdendir. Birçok bakliyatta olduğu gibi nohutta da bir gece önceden ıslamak en önemli püf noktası. Besin değeri zengin olan nohut lif içeriği ile de güçlü olduğundan diyette uzun süre tokluk hissi uyandıran muhteşem bir baklagildir. Peki diyette nohut yemeği nasıl tüketilebilir?

DİYETTE NOHUT NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Diyet sırasında tüketilecek olan nohudun porsiyon miktarını ayarlarken yaklaşık 6-9 yemek kaşığı yani 2-3 porsiyon nohudun tüketimi normaldir. Aşırıya kaçıldığı zaman kalori artacağı için zayıflatmaz tam tersine kilo bile aldırabilir. Bu nedenle haftada 1-2 gün nohut tüketimi idealdir. 

NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

300 gram kuşbaşı dana eti
3 y. kaşığı tereyağı
1 y. kaşığı sıvı yağ
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 y. kaşığı domates salçası
1/2 y. kaşığı biber salçası
1 ç. kaşığı tuz
1 ç. kaşığı karabiber
1 ç. kaşığı toz kırmızı biber
500 gr. nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Kuşbaşı etinin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. İyice yumuşayana kadar haşladıktan sonra farklı bir tencerede tereyağı ile sıvıyağı kızdırın. Daha sonra soğanı ekleyip pembe bir hal alana kadar kavurun. 

1 y. kaşığı domates salçası, yarım y. kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ve haşlanmış kuşbaşını da ekleyip güzelce karıştırın. En son aşamada 500 gram haşlanmış nohut, 2 kepçe et suyu ve 2 su bardağı suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapalı şekilde pişmesini bekleyin.

BİR YORUM YAPIN 0