En kolay Yulaf lapası nasıl yapılır tam ölçüleri! Sade yulaf lapası tarifi Diyet lapası tarifi

Sabahları hem sağlıklı hem içinizi ısıtacak hem de hızlıca hazırlayabileceğiniz yulaf lapasıyla güne güzel başlayabilirsiniz. Yulaf lapasını yine lif içeriği zengin olan muz, çilek, tarçın, karanfil, vanilya ve kakule gibi diğer gıdalarla beraber tüketebilirsiniz. Son zamanların favori içeceği, bağışıklık artırıcı yulaf lapası nasıl yapılır? İşte, yulaf lapasının pratik yapımı...

Yulaf lapası son zamanlarda kahvaltı yerine yapılan sağlıklı ve kilo vermeye yardımcı bir gıdadır. Ayrıca bağırsak duvarlarını temizlemek ve kan dolaşımını arındırmak içinde çok tercih edilmektedir. Tercihen yulaf lapasını sabahları yiyerek tokluk hissini artırabilirsiniz. İster sade  ister muz ve bal ile yapacağınız yulaf lapası tadının yoğunluğundan dolayı tatlı ve tuzlu besinlerle iyi bir lezzet uyumu sağlamaktadır. İşte uyumlu lezzeti yakalamanıza yardımcı olacak yulaf lapasını evinizde en pratik yollardan yapmanın püf noktaları...

Yulaf ezmesi tok tutar mı? 1 haftada 4 kilo zayıflamak için yulaf ezmesi diyeti...İLİŞKİLİ HABERYulaf ezmesi tok tutar mı? 1 haftada 4 kilo zayıflamak için yulaf ezmesi diyeti...

YULAF LAPASI NASIL YAPILIR? YULAF LAPASININ PRATİK YAPIMI

MALZEMELER

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tarçın (tatlandırmak için hurma, tarçın veya pekmez ilave edebilirsiniz)
  • 1 adet muz

yulaf lapası nasıl yapılır

yulaf lapası nasıl yapılır

YAPILIŞI

- 4 yemek kaşığı yulafı bir tavanın içine koyup üzerine 1 su bardağı sütü ekleyin. Ardından kısık ateşte ocağa alın. Biraz karıştırın ve yulafın sütün içinde erimesini bekleyin. 

- Çok yoğun kıvamda sevmiyorsanız biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte pişmeye devam eden yulaf lapa olana kadar pişirmeye devam edin. 

yulaf lapası tarifi

yulaf lapası tarifi

- Başka bir kapta bir tane muzun ve lapa olan karışımın içine ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve üzerine tarçın ekleyin. 

- Böylece yulaf lapası yemeğe hazır. Yulaf lapasını sıcak tüketin. 

İşte bu kadar...

sade yulaf lapası nasıl yapılır

sade yulaf lapası nasıl yapılır

BALLI, MUZLU YABAN MERSİNİLİ YULAF LAPASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağından fazla süt
  • 1 küçük boy muz
  • 1 avuç yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı bal 

YAPILIŞI:

- İlk olarak 2 yemek kaşığı yulafı ve 1 su bardağı sütü bir tencereye alın. İyice karıştırın.

- Karıştırdıktan sonra üzerine katman şeklinde önce yaban mersinlerini daha sonra muzları ve son olarak balı ekleyip servis yapın.

İşte bu kadar... Afiyet olsun

ballı yaban mersinili yulaf lapası nasıl yapılır

ballı yaban mersinili yulaf lapası nasıl yapılır

Evde en kolay karpuz çekirdeği nasıl yapılır? Karpuz çekirdeği nasıl tuzlanır

İLİŞKİLİ HABER

Evde en kolay karpuz çekirdeği nasıl yapılır? Karpuz çekirdeği nasıl tuzlanır
Perlinganit nedir, ne işe yarar? Yan etkileri nelerdir? Perlinganit kullanımı!

İLİŞKİLİ HABER

Perlinganit nedir, ne işe yarar? Yan etkileri nelerdir? Perlinganit kullanımı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0