Yulaf unlu diyet portakallı kek nasıl yapılır? Şekersiz portakallı kek tarifi

Diyet yaparken canınız tatlı mı çekti yulaflı portakallı kek tarifi ile tanışmaya ne dersiniz? Kilo vermek isteyenlerin internette sıklıkla arattığı sağlıklı atıştırmalıklardan sizde denemek isterseniz bu tarif tam size göre. Peki yulaflı portakallı kek tarifi nasıl yapılır? Kilo verme sürecinde yapabileceğiniz hem şekersiz hem de çok lezzetli portakallı kek tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz...

Yulafın içeriğinde bolca vitamin, mineral ve lif barındırıyor. Bu yüzden bağışıklığın güçlendirilmesinde, kanser de dahil pek çok hastalığa karşı korunmamızdaki rolü büyüktür. Aynı zamanda kilo almaktan korkanların ve kilo vermek isteyenler için en büyük yardımcı gıdalardan biridir. Kilo verme sürecinde ağır diyetlere gerek kalmadan doğru tarifleri bilerek istediğiniz görünüme kavuşmanız mümkün. Sağlıklı tariflerde son dönemde en çok kullanılan yulaflı un ile mis kokan portakallı kek yapabilirisiniz. Lif bakımından zengin bir içeriği sahip yulaf unuyla yapacağınız portakallı diyet kek ile daha tok hissedebilirsiniz. İşte son günlerde diyet listelerinin favori keki: Yulaf unlu diyet portakallı kek tarifi:

Bu tatlıları diyetteyken tüketebilirsiniz! İşte kalori değeri en düşük üç tatlıİLİŞKİLİ HABERBu tatlıları diyetteyken tüketebilirsiniz! İşte kalori değeri en düşük üç tatlı

YULAF UNLU DİYET PORTAKALLI KEK TARİFİ

MAZLEMELER:

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı yulaf unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

yulaf unlu diyet kek

yulaf unlu diyet kek

YAPILIŞI:

- İlk olarak 3 adet yumurtayı derin olan bir kapta kırın. Üstüne 1 su bardağı şekeri ekleyin. İkisini birlikte mikser yardımıyla çırpın. Köpük köpük olana kadar karıştırmaya devam edin. 

- Daha sonra üstüne yulaf ununu, portakal suyunu ve sıvı ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

- Kalan diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. 

- Son olarak damla çikolataları ilave edin. Ekledikten sonra biraz kaşık ile karıştırıp yağlanmış kek kalıbına yavaşça boşaltın.

- Diyet kekinizin üstünü düzelttikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

- Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuktan sonra kalıptan çıkarıp ara öğünlerinizde bir dilim olacak şekilde tüketebilirsiniz. Kekin mis kokusu eşliğinde çayınızı demleyerek keyifli bir şekilde tadına bakabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

portakallı kek tarifi

portakallı kek tarifi

YULAF UNLU DİYET PORTAKALLI KEK KİLO ALDIRIR MI?

Kek tariflerinde en az kalorili keklerden biri olan bu tarif sayesinde formunu koruyabilirsiniz. Bir dilim yulaf unlu diyet portakallı kekten yediğinizde gün içerisinde beslenmenize dikkat edebilirsiniz. Gün içerisinde biraz egzersiz yaparak da, kilo alımını önleyebilirsiniz. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0