Hurma kaç kalori? Hurma kilo aldırır mı? Günde kaç adet hurma yenmeli

Vitamin ve mineral kaynağını bakımından zengin bir besin olan hurma aynı zamanda Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biridir. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sağlıklı beslenmek ve kilo almak istemeyen birçok kişi 1 hurmanın kaç kalori olduğunu merak ediyor. Oruç tutarken uzun süreli açlık sebebiyle bozulan bağırsakları düzeltmede etkili olan hurma kaç kalori, hurma kilo aldırır mı? İşte cevaplar:

Hurma Arap yarımadası ve Afrika'da yetişen Palmiye türü bir meyve olarak bilinir. Hurma, içerdiği bol miktarda lif ve A,C, B1 ve B2 vitamini içeriğiyle kansere ve birçok hastalığa karşı iyi gelmektedir. Vitamin ve mineral kaynağının yüksek olan hurma insan vücudundaki şeker seviyesini düzenleyici özellik taşımaktadır. En lezzetli meyvelerden biri olan hurma ramazan ayının gelmesiyle birlikte kaç kalori olduğu ve kilo aldırıp aldırmadığı internette merak konusu oldu. İşte diyet açısından da çok merak edilen hurmanın besin değer ve kalori miktarları 

Hurma nasıl seçilir? Hurma alırken dikkat edilmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERHurma nasıl seçilir? Hurma alırken dikkat edilmesi gerekenler

HURMA KİLO ALDIRIR MI?

Kilo verdiren özelliğiyle hurma her dönem tüketilebilir. Ancak fazla miktarda tüketilirse hurmanın içeriğinde fazla olan karbonhidratlar vücutta yağ olarak depo edilmektedir. Çünkü hurmanın içeriğinin büyük oranı şeker (karbonhidratlar) olarak biliniyor. Dengeli ve düzenli şekilde tüketilen hurma insan vücuduna fayda sağlar ve kilo vermeyi destekler. 

hurma kaç kalori

hurma kaç kalori

HURMA GÜNDE KAÇ TANE TÜKETİLMELİ?

Kabızlığa ve hazımsızlığa iyi gelen hurma antioksidan içeriği sayesinde beyin faaliyetlerini düzenler. Uzmanlar haftanın her günü günde 3 taneyi geçmeyecek şekilde tüketilmesini öneriyor. Fazla kiloya sahip kişilerin günde 2 taneden daha fazla tüketmemesi gerekiyor.

diyette hurma tüketilir mi

diyette hurma tüketilir mi

1 HURMA KAÇ KALORİ?

1 hurma yaklaşık 15 gr. ağırlığındadır.

1 adet hurma kaç kalori

1 adet hurma kaç kalori

DİYETTE HURMA YENİR Mİ?

Hurma, içeriğinde bulunan yüksek lif oranı sayesinde bağırsakları çalıştırır ve kabızlığa iyi geliyor. Bu yüzden diyet listelerinde de birçok diyetisyen tarafından önerilmektedir. Özellikle ara öğünlerde tüketimine izin verilen hurmayı tokluk hissi sağlar. 

hurma kilo aldırır mı

hurma kilo aldırır mı

Bahar alerjisi nedir? Bahar alerjisinin belirtileri nelerdir? Bahar alerjisinden nasıl korunur?

İLİŞKİLİ HABER

Bahar alerjisi nedir? Bahar alerjisinin belirtileri nelerdir? Bahar alerjisinden nasıl korunur?
En güzel ve lezzetli sarma içi nasıl hazırlanır? Tam kıvamında yaprak sarma içi

İLİŞKİLİ HABER

En güzel ve lezzetli sarma içi nasıl hazırlanır? Tam kıvamında yaprak sarma içi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0