Sonbahar detoksu nasıl yapılır? Sonbaharda sağlıklı beslenme öneriler! Sonbahar detoksu tarifi

Sonbahar mevsimine giriş yaptığımız şu günlerde vücudunuzu kışa hazırlamaya ne dersiniz? Hem yaz mevsiminde almış olduğunuz kilolardan hem de vücutta biriken ödemlerden kurtulmak için sizler için hazırlamış olduğumuz etkili sonbahar detoksunu deneyebilirsiniz. Peki, vücuttaki fazlalıklarınızı yok eden sonbahar detoksu nasıl yapılır? İşte tüm yağları yok eden diyet ile ilgili tüm merak edilenler...

Bütün yaz sınırsız yediğimiz yiyecekler tartıda fazla kilo olarak karşımıza çıkmasına neden oldu. Havaların serinlemesiyle birlikte fazla kiloların ucu kaçtığını fark eden birçok kişi internette sonbaharda yapılacak detoksları araştırmaya başladı. Yaz mevsimi boyunca güneş, deniz, kumsal, tatil derken vücutta biriken kilolardan kurtulmak içim sonbahar detoksu olarak uygulayabileceğiniz yoğurtlu zerdeçallı, karabiberli bu tarifi deneyebilirsiniz. Akşamları tüketilen bu tarifle birlikte bütün fazlalıklarınızdan hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz. İşte çok etkili ve muhteşem yağ yakıcı sonbahar detoksu ile ilgili bilinmesi gerekenler:

Çilekli ve Chia tohumlu detoks smoothie tarifi! Çilekli zayıflatan çiya smoothie nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERÇilekli ve Chia tohumlu detoks smoothie tarifi! Çilekli zayıflatan çiya smoothie nasıl yapılır?

SONBAHAR DETOKSU NASIL YAPILIR?

Hem tokluk hissi veren hem de hızlı bir şekilde yaz kilolarından kurtulmanızı sağlayan bu tarif aynı zamanda cilt problemlerinize de iyi gelecek. Yapılan araştırmalara göre sivilce akneleri azaltarak aynı zamanda kabızlık ve şişkinlik gibi sindirim problemleriniz de ortadan kaldırıyor. Peki bu karışım nasıl hazırlanır?

MALZEMELER:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal,
  • 1 çay kaşığı tarçın veya zencefil, 
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı veya Hindistancevizi yağı(yağ eklemeden de isteğe göre yapılabilir)

YAPILIŞI:

Bu tarifi yoğurtla hazırlayabileceğiniz gibi 1 su bardağı süt ile de hazırlayabilirsiniz. Süt sevmeyenlerin yoğurt tercih ettiği bu tarifle bir kaseye 2 yemek kaşığı yoğurdu koyun üzerine diğer malzemeleri ekleyin.

Daha sonra malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştırın. Eğer süt kullanacaksınız bir cezve yardımıyla kaynatıp içmeniz gerekiyor.

SSONBAHAR DETOKSU NE ZAMAN TÜKETİLMELİ? 

Instagram'da son dönemde en çok dikkat çeken tariflerinden biri olan bu karışımı akşam yatmadan önce ya da öğle yemeklerinizden önce hazırlayarak tüketebilirsiniz. 10 gün boyunca aralıksız yapıp daha sonra 1 hafta ara verip tekrar yeniden bu detoksu uygulayabilirsiniz.

SONBAHAR DETOKSU KİLO VERDİRİR Mİ?

Bu tarif sayesinde haftada en az 2 kilo vermeniz mümkün. Sonbahar detoksunu her gün düzenli uyguladığınız takdirde ayda 10-12 kilo kadar kilo verebilirsiniz. Emziren annelerinin de uygulamak istedikleri bu tarifi mutlaka doktora danıştıktan sonra uygulamaları tavsiye edilmektedir. 

EDİTÖR NOTU: BU İÇERİK YALNIZCA BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. KESİN ZAYIFLAMAK İÇİN MUTLAKA BİR UZMAN GÖRÜŞÜ ALINMALI VE BİR SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURULMALIDIR.

Lüfer balığı nasıl temizlenir? Lüfer ayıklama yöntemleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Lüfer balığı nasıl temizlenir? Lüfer ayıklama yöntemleri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0