İştahı bıçak gibi kesiyor! Günde bir kere mutlaka 1avuç tüketin

Leblebi açlığı bastırma konusunda ilk sıralarda yer alan yiyeceklerden biridir. Diyet yapanların, mide ağrısı çekenlerin sıklıkla tükettiği leblebi ile hedeflediğini kiloya düşebilirsiniz. En sevilen atıştırmalıklar arasında yer alan leblebi günde ne kadar yemeli? Tam da bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde iştahınızı leblebi ile kontrol altına alabilirsiniz İşte detaylar:

Baharın gelişiyle internette en çok merak edilen konulardan biri hem sağlıklı hem de etkili nasıl kilo verebilirim? sorusu oldu. İştah kesme özelliğiyle adeta kilo vermek isteyenlerin imdadına yetişen sarı leblebi ile istediğiniz kiloya inebilirsiniz.

Az kalori olmasını ve mide asidini azaltmasından kaynaklı diyetisyenlerinde diyet listelerinde yer verdiği leblebiyi mutlaka gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. İşte leblebi yiyerek zayıflamanın formülünü sizlerle paylaşıyoruz.

Doğadaki en etkili kilo verdiren besin! 1 bardağı dal gibi yapmaya yetiyorİLİŞKİLİ HABERDoğadaki en etkili kilo verdiren besin! 1 bardağı dal gibi yapmaya yetiyor

LEBLEBİ ZAYIFLATIR MI?

Leblebi su çekme özelliğine sahip olduğu için mide viskozitesini arttırır. Bu da midenin boşalmasını geciktirir. Böylelikle gün boyu tok tutarak kilo vermeye yardımcı olur.

Leblebi ayrıca içeriğinde yer alan diyet lifleri ince bağırsakta sindirilemediği için kilo aldırıcı besin değerleri içermez.

Lif oranın yüksek olması nedeniyle de sindirim sistemine iyi gelir ve kabızlığı yok eder.

Leblebi zayıflatır mı

Leblebi zayıflatır mı

LEBLEBİ KİLO ALDIRIR MI?

Leblebi kilo aldırır mı sorusu tamamen halk arasında bir hurafe olarak geçer. Çünkü yapılan araştırmalara göre leblebi kilo aldırma tam aksine kilo verdirme etkisiyle bilinir.

LEBLEBİ KAÇ KALORİ?

  • 1 gram leblebi yaklaşık 3 kaloridir.
  • 1 fincanı dolusu leblebi yaklaşık 214 kaloridir.
  • 1 kase(orta) leblebi yaklaşık 456 kaloridir.
  • 1 avuç leblebi 54 kaloridir.

Günde bir avuç mutlaka 1 kere tüketin

Günde bir avuç mutlaka 1 kere tüketin

LEBLEBİ GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Uzmanlar özellikle sarı leblebinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Sade kavrulmuş birlikte tüketilen sarı leblebinin bir zararı yoktur. 

Günde 1 defa bir avuç şeklinde tüketilmesi gerekiyor. Her gün tükettiğiniz bir avuç leblebi iştahınızı keserek kilo vermenize sağlayacak. 

Bununla birlikte yemeğinize dikkat edip ve günde 1 saat yürüyüş yaptığınız takdirde fazlalıklarınızda kısa süre içinde kurtulabilirsiniz.

29 Ekim tatilinde nerelere gidilir? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

29 Ekim tatilinde nerelere gidilir? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ne yapılır?
Türkiye'nin yüzyılında ilklere imza atan kadınlar! İşte kadın gözünden Cumhuriyet'in 100 yılı

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin yüzyılında ilklere imza atan kadınlar! İşte kadın gözünden Cumhuriyet'in 100 yılı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

yusuf 10 ay önce

iyide,yedikten sonra acayıp gaz yapıyor beya..!