Yazın diyet nasıl yapılır? Yazın kilo almamak için ne yapmalı?Dyt Dr.Tuba Kayan Tapan anlatıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hem fazlalıklarından kurtulmak hem de yaza fit girmek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri hem kısa sürede kilo vermek hem de sağlıklı kilo vermektir. Aynı zamanda yaz mevsiminde formunu korumak isteyenlerin en çok merak ettiği soruları sizler için İstanbul Florence Nightingale Hastanesi - Beslenme ve Diyetetik uzmanı Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan'a sorduk. İşte cevaplar...

Yaz gelir gelmez zayıflama telaşına giren herkes diyet yapmak için en sağlıklı ve yağ yakıcı besinleri tercih etmek için araştırmalar yapıyor. Kış mevsiminde alınan kiloları daha kolay bir şekilde verebileceğiniz yaz mevsiminde bazı besinlere karşı dikkatli olarak tüketmeyerek istediğiniz kiloya kavuşabilirsiniz. Peki, yazın diyet nasıl yapılır? Yazın kilo almamak için ne yapmalı? Yasemin.com ailesi olarak zayıflama telaşına giren birçok kişiye rehber olacak "Yaz diyeti"ne dair merak edilenleri İstanbul Florence Nightingale Hastanesi - Beslenme ve Diyetetik uzmanı Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan'a mikrofon uzattık. İşte en çok merak edilenler:

Yaz diyeti nasıl yapılır? 10 günlük yaz diyeti!Serinleten yaz diyeti ile 10 günde 4 kilo verin İLİŞKİLİ HABERYaz diyeti nasıl yapılır? 10 günlük yaz diyeti!Serinleten yaz diyeti ile 10 günde 4 kilo verin

YAZIN FORMDA KALMAK İÇİN NASIL BESLENMELİ?

Uzman isim Tuba Kayan; "Yazın formda kalmak için karbonhidrattan uzak bir beslenme şekli olması lazım. Çünkü en fazla alacağımız şeyler yazın işte soğuk bir şeyler içmek istemek. Dolayısıyla bazen bir gazlı içecek bazen soğuk hazırlanmış bir meyve suyu olabiliyor. Dolayısıyla bugün biz farkında olmadan şekerli su almış oluyoruz. Bir kere bunları minimalize etmek gerekiyor.

SAHİL KENARINDA TÜKETİLENLERE DİKKAT!

Onun dışında yazın en büyük handikaplardan bir tanesi sahil kenarında tüketilenler. İşte bu bazen soğuk bir dondurma olabiliyor. Ya da bazen fast food yiyecekler oluyor. Patates kızartması olabiliyor, gözleme olabiliyor, hamburgerler olabiliyor, pideler olabiliyor. Bunların hepsi yüksek karbonhidrata bağlı olarak kilo alımına neden oluyor. Çünkü aynı oranda hareket etmek lazım, yürüyüş yapmak lazım. Ancak bunları yaparak denge sağlayabilirsiniz." açıklamasında bulundu. Kayan'ın diğer dikkat çekici açıklamaları videodan izleyebilirsiniz.

Depresyona sokan besinler herkesi şoke etti! İşte depresyona sokan besinler

İLİŞKİLİ HABER

Depresyona sokan besinler herkesi şoke etti! İşte depresyona sokan besinler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0