Doktor Ender Saraç'ın önerdiği iştah kesen 10 sağlıklı besin!

Doktor Ender Saraç kilo verme sürecinde yardımcı olabilecek en sağlıklı 10 besini açıkladı. İştahı kontrol etmeye yarayarak daha fazla acıkmanıza engel olacak aynı zamanda tok tutacak bu besinler gündem oldu. Uzmanların kilo verme sürecinde doğru beslenmeye dikkat çektiği bu besinler kilo vermenizi kolaylaştıracak. İşte Saraç'ın önerdiği iştah kesen besinler listesi...

Son dönemde artan sağlıksız beslenme sonrası vücutta daha çok yağlanmaya neden oluyor. Sağlıklı beslenme konusunda öne çıkan isimler arasında yer alan ünlü doktor Ender Saraç, kilo verme sürecinde işinizi kolaylaştıracak en sağlıklı ve kilo vermeye yardımcı olacak olan besinleri tek tek açıkladı. Gün boyu acıkmadan ve diyetinizi bozmadan tüketmeniz gereken besinler konusunda bilgilendirme yapana Saraç, psikiyatri ilaçlarının iştah açıklığına neden olduğuna dikkat çekti. İşte Ender Saraç'tan çok konuşulacak iştahı bastıran ve kilo vermeye yardımcı olan 10 sağlıklı besin...

Doktor Ender SaraçİLİŞKİLİ HABERDoktor Ender Saraç'tan iştahınızı anında kesen mucize tarif!

İŞTAH KESEN 10 SAĞLIKLI BESİN LİSTESİ

Avokado: Sindirimi destekleyen avokado hem zayıflamaya ve karın yağlarının yakılmasına yardımcı olur. 

Badem: Diyet listelerinde ara öğün olarak önerilen çiğ badem hem tok tutuyor hem de içerdiği lif ve sağlıklı yağlar sayesinde kilo vermeye yardımcı oluyor. 

Ender Saraç

Ender Saraç

Fasulye: Düşük kalori olması sebebiyle sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Aynı zamanda lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Kış kabakları: Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsak fonksiyonlarını düzelterek kilo vermenizi sağlar. 

Ender Saraç

Ender Saraç

Yoğurt: Zayıflama üzerinde en etkili sayılan besinlerden biri yoğurt olarak tanımlanıyor. İçerdiği probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Düzenli tüketildiği takdirde sindirim rahatsızlıklarını hafifleterek daha sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanızı sağlar. 

Keten Tohumu: Bol miktarda Omega 3 yağ asitleri barındıran keten tohumu kabızlığı yok ederek kilo verme sürecini hızlandırabilir. Ayrıca bölgesel yağlanmanın da önüne geçer. 

Ender Saraç

Ender Saraç

Yulaf Ezmesi: En sağlıklı tahıllar arasında yer alan yulaf ezmesi içerdiği mineral lif ve antioksidan sayesinde kilo problemi yaşayanların beslenmelerinde önemli rol oynar. 

Chia Tohumu: Hem sağlıklı beslenmede hem de diyet sürecinde en çok tercih edilen chıa tohumu kalsiyum ihtiyacınızı da karşılar. Chıa tohumu tok tutma özelliğiyle de öne çıkıyor. 

Ender Saraç

Ender Saraç

Elma: Yüksek lif oranı sayesinde ara öğünlerde en çok tüketilen besinlerden biridir. 

Kefir: Sağlık açısından kemik ve dişleri korumada etkisiyle öne çıkan kefir aynı zamanda tokluk hissi vererek zayıflamanıza yardımcı olur. Kefir aynı zamanda  vücutta fazla tuz tutumunu önleyerek böbrek hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

Oyulmuş patlıcan içi nasıl değerlendirilir? Patlıcan içlerini sakın atmayın

İLİŞKİLİ HABER

Oyulmuş patlıcan içi nasıl değerlendirilir? Patlıcan içlerini sakın atmayın
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0