Brokoli diyet salata tarifi! Brokoli salatası diyette yenir mi? Brokoli salata kaç kalori

Diyet listelerinde diyetisyenlerin ana öğün olarak sundukları diyet brokoli salatası tarifiyle karşınızdayız. Hem sağlıklı hem de çok lezzetli olan brokoli diyet salatası ile zayıflayabilirsiniz. Yüksek antioksidan malzemeler içeren brokoli salatası kilo vermek isteyenlerin en iyi yol arkadaşlarından biridir. Brokoli diyet salata nasıl yapılır? İşte enfes tarif ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Sağlıklı sebzeler arasında öne çıkan brokoli ile hazırlayacağınız brokoli diyet salata hem uzun süre tok kalmanızı sağlayacak hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak. Sizi bıktırmayan ve fazla zorlamayan bir tarif olan brokoli diyet salata hızlı hazırlanışıyla da misafirlerinize de sunabileceğiniz bir lezzet.

Diyetisyenlerin akşam öğünlerinde büyük bir porsiyon şeklinde tüketilmesine izin verdiği brokoli salata az kalori olmasıyla da öne çıkıyor. Peki brokoli diyet salata nasıl yapılır? Brokoli diyet salata kaç kalori? Gelin favori tarife hep birlikte bakalım...

Brokoli hangi mevsimde ve ayda yetişir? Brokoli ne zaman yenir? İLİŞKİLİ HABERBrokoli hangi mevsimde ve ayda yetişir? Brokoli ne zaman yenir?

VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ LEZZET: BROKOLİ DİYET SALATA!

Malzemeler:

- 1 çiçek orta boy brokoli

- 1 kutu mısır

- 3 adet közlenmiş kırmızı biber

- Dereotu

- Maydanoz

- 2 diş sarımsak

- 1 adet limonun suyu

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

Yapılışı:

Küçük bir tencereye su koyup kaynaması için ocağa alın.

Daha sonra brokoliyi dallarından ayırıp bir kaba koyun.

Su kaynamaya başladıktan sonra ayırdığınız brokoli parçalarını suyun içine dökün. 1 hışım kaynattıktan sonra bir süzgece boşaltın ve soğumaları için bir kenarda bekletin.

Elinize büyük çukur bir salata kasesi alın. Onun içine  doğradığınız közlenmiş biberleri ve mısırları ekleyin.

diyet brokoli salata kaç kalori

diyet brokoli salata kaç kalori

2 diş sarımsağı da ince ince ya da rendelenmiş şekilde üstüne ekleyin. 1 Bütün limonun suyunu sıkıp üstüne ekleyin.

Dereotunu da ince ince kıydıktan sonra son olarak haşlanan brokolileri, zeytinyağını ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.

İşte enfes diyet brokoli salatanız hazır. Afiyet olsun...

DİPNOT: Diyet yapmadığınız zamanlarda brokoli diyet salatasının içine salatalık turşusu ekleyebilirsiniz. 

BROKOLİ DİYET SALATA KAÇ KALORİ?

1 Porsiyon (Orta) Brokoli Salatası 112,36 kaloridir.

brokoli salata kaç kalori

brokoli salata kaç kalori

BROKOLİ DİYET SALATA DİYETTE YENİR Mİ?

Brokoli diyet salatayı akşam öğünlerinizde ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu salata tarifi ile 15 günde vücudunuzdaki fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. her akşam bıkmadan yiyebileceğiniz bu salata tarifini en az 7 gün en fazla 15 gün akşamları tüketebilirsiniz. 

Sararmış çaydanlık nasıl temizlenir?Çelik çaydanlık nasıl temizlenir?Çaydanlık nasıl parlatılır

İLİŞKİLİ HABER

Sararmış çaydanlık nasıl temizlenir?Çelik çaydanlık nasıl temizlenir?Çaydanlık nasıl parlatılır
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0