Bağırsak tıkanıklığını anında gideren besin! Kabızlık derdine son

Kilo veremeyen birçok kişinin en büyük şikayeti kabızlık sorunudur. Hem bunun önüne geçmek hem de daha kolay kilo vermek için son günlerde uzmanların önerdiği süzme yoğurdu deneyebilirsiniz. Yenildiği andan itibaren bağırsak tıkanıklığını gideren süzme yoğurt ne zaman tüketilmeli? İşte kabızlık derdinizden kurtaracak olan süzme yoğurt ile ilgili bilmeniz gereken detaylar...

İçerdiği probiyotik sayesinde hem sağlıklı hem de sindirim sistemini düzenleyici bir etkiye sahip olan süzme yoğurt sayesinde bağırsak sağlığınızı düzenleyebilirsiniz. Süzme yoğurtta bulunan iyi bakteriler sayesinde bağırsak hareketleriniz düzenleyerek bağırsak tıkanıklığını giderir. Son dönemde zayıflamak ve kabızlık derdine son vermek için birçok kişi tarafından merak konusu olan süzme yoğurt sayesinde iki etkiyi aynı anda görebilirsiniz. İşte detaylar:

Dal gibi yapan rendelenmiş elmalı tarçınlı yoğurt üçlüsü! Elma yoğurt detoksu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERDal gibi yapan rendelenmiş elmalı tarçınlı yoğurt üçlüsü! Elma yoğurt detoksu nasıl yapılır?

SÜZME YOĞURT NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?

Uzman diyetisyenlerin sıklıkla önerdiği süzme yoğurda diyetinizde yer verebilirsiniz. Bağırsak tıkanıklığını giderici etkisiyle birlikte aynı zamanda normal yoğurda göre 2 kat protein içerdiği için uzun süre tok kalmanızı sağlar. 

2023 senesinde yapılan bir araştırmaya göre öğleden sonra ara öğün şeklinde tüketilen süzme yoğurdun daha uzun süre tok tuttuğu ve kabızlık problemine de iyi geldiği bilinmektedir. 

Bağırsak tıkanıklığını anında gideren besin

Bağırsak tıkanıklığını anında gideren besin

SÜZME YOĞURT NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Süzme yoğurdu günde 8 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. İster ara öğün isterseniz de yemeğin yanında tüketebilirsiniz.

 

SÜZME YOĞURT KAÇ KALORİ?

1 çorba kaşığı süzme yoğurt 28 kaloridir.

1 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt 37 kaloridir.

1 su bardağı süzme yoğurt 112 kaloridir.

100 gram süzme yoğurt 124 kalori

1 orta kase süzme yoğurt 112 kaloridir.

1 yarım kase süzme yoğurt 37 kaloridir.

EDİTÖR NOTU: BU İÇERİK YALNIZCA BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. KESİN ZAYIFLAMAK İÇİN MUTLAKA BİR UZMAN GÖRÜŞÜ ALINMALI VE BİR SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURULMALIDIR.

En kolay aspiratör nasıl temizlenir?  Aspiratör filtresi temizleme yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

En kolay aspiratör nasıl temizlenir? Aspiratör filtresi temizleme yöntemleri
Çocuklarda görülen böbrek taşı nedir? Sebepleri ve belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda görülen böbrek taşı nedir? Sebepleri ve belirtileri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0