Depresyona giren annenin uyguladığı yöntem gündem oldu! 3 ayda 15 kilo verdiren basit yöntem

İkinci çocuğunu doğurduktan sonra hiçbir giysisinin kendisine uymadığını söyleyen Rachel Down, basit bir tüyoyla nasıl 38 kilo verdiğini açıkladı.

İkinci çocuğuna hamile olduktan sonra 2016 yılında 15 kilo alan Rachel Down son halinden memnun değildi. Zayıflamaya karar veren genç kadın uyguladığı formülle hem kilo verdi hem de hayatı değişti.

"ELLERİM O KADAR ŞİŞMİŞTİ Kİ ALYANS TAKAMIYORDUM"

Daily Star'da yer alan habere göre bir anne, kilolardan nasıl kurtulduğunu paylaştı ve yeni fit haliyle ilgili konuştu. Büyük bir değişim yaşayan Rachel, "Kendimi ağır hissediyordum ve vücudumun son derece farkındaydım. Kilom konusunda paranoyaktım ve oğluma hamileyken ellerim o kadar şişmişti ki artık alyans veya nişan yüzüklerimi takamıyordum. Artık hiçbir kıyafetim bana uymuyor ve depresyona giriyorum. Birçok kadın bana emzirmeye başladığımda kilo vereceğimi söyledi ama bu bende hiç olmadı. Üç yıl boyunca fazla kilolu kaldım ve ne yaparsam yapayım. En zoru tüm sağlık sorunlarımla doktorlara gitmek ve bana hiçbir sorunum olmadığını, sadece benim için yaptıklarını yapabileceklerini ve artık bu şekilde yaşamak zorunda olduğumu söylemeleriydi."

44 yaşındaki Rachel, her iki hamileliğinde de hastalandı ve bu da onun birden fazla antibiyotik almasına neden oldu. Kilosu arttı ve gıda intoleransı, idrar yolu enfeksiyonu, sürekli pamukçuk enfeksiyonları ve dolayısıyla da zayıf sindirim gelişti.

Rachel bu durum hakkında, "GP'mi her ziyaret ettiğimde bana ilaçlar reçete ediliyordu ve bu da kendimi daha kötü hissetmeme neden oluyordu, bu yüzden yardımcı olabilecek yiyecekleri araştırmaya başladım." dedi.

BULDUĞU YÖNTEM İLE KİLO VERMEYİ BAŞARDI

Rachel, et suyunun iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabileceğini keşfetti, ancak bulduğu markaların çoğunun kötü haldeki sebzeleri içerdiğini fark etti ve bu yüzden kendininkini yaptı. Ayrıca kefir taneleri, şeker, su ve kuru meyvelerden doğal probiyotikler geliştirdi.

15 KİLO VERDİ SEMPTOMLARI TERSİNE ÇEVİRDİ

12 hafta boyunca et suyu ve kefirin yanı sıra beyaz et/balık, sebze, kinoa, fındık, avokado ve hindistancevizi içti. 15 kilo kaybetti ve bazı semptomlarını tersine çevirdi. İki yıl sonra 38 kilo kaybetmiş, dönüşümüyle arkadaşlarını ve ailesini hayrete düşürmüştü.

Kilo verdikten sonra neler hissettiğini anlatan genç kadın, "Artık gençliğimden beri hissettiğim en iyi duyguyu hissediyorum. Çok daha fazla enerjim var ve düzenli olarak et suyu ve kefir dahil doğal gıdalardan oluşan harika bir diyet uyguluyorum. Cildim, tırnaklarım ve saçlarım harika ve sindirim sağlığım iyi, çok daha iyi. Nadiren IBS veya diğer sindirim problemlerinden muzdarip oluyorum. İlk 15 kilo kaybettiğimde dönüşüm çok gözle görülürdü. 12 hafta boyunca tartılmadım ve bir gün aynaya bakıp kendi kendime 'vay be kilo vermişim' dediğimi hatırlıyorum. Çok muhteşemdi. Kendimi daha güvende hissederek yeniden dışarı çıkmaya başladım ve arkadaşlarımla ve ailemle karşılaştığımda bana hemen iltifat ettiler." dedi.

Arkadaşları ve ailesi et suyunu ve kefir suyunu denemek istedi, o da bunları yerel olarak satmaya başladı. Şimdi iki et suyu işletmesi işletiyor. Dönüşümüyle şaşırtan kadın, "İnsanlar dönüşümüm karşısında, özellikle de sağlığımı nasıl bu kadar hızlı bir şekilde düzeltmeyi başardığım karşısında hayrete düştüler." dedi.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0