Kış kilolarından kurtulmanın yolları! Yaza fit girmek için ne yapılmalı?

Kış aylarında soğuk havalarda gelen yeme isteği ile birlikte alınan kilolara veda etmek için farklı yöntemler aranıyor. En etkili ve işe yarayan zayıflama yöntemlerini Uzm. Diyetisyen Ceren Kaplan Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a aktardı. İşte yaza fit girmek ve kış kilolarından kurtulmak için uygulayabileceğiniz kilo verme yöntemleri...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte birçok kişi fazla kilolarından kurtulmak için harekete geçmiş durumda. Kışın depolanan fazla kilolardan kurtulmak ve daha sağlıklı bir vücuda kavuşmak için Uzm. Diyetisyen Ceren Kaplan önemli açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili tüm merek edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a aktaran Diyetisyen Ceren Kaplan sağlıklı kilo vermenin önemine değindi. İşte uzman isimden yaz mevsimine fit girmenin yolları...

SU TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Kaplan; "Günlük 2,5 litre suyun altına düşmeyin. Bunun dışında mutlaka kahvaltı yapın diyoruz. Çünkü uyanıyorsunuz ama vücudunuzda uyanıp kendini çalıştırması gerekiyor. Bu yüzden kahvaltı bizim için önemli. Hava sıcakladığı için smoothie'ler, kefir veya sütle birlikte meyve yulafı karıştırmak hem hafif bir başlangıç oluyor hem de soğukta olduğu için hafif bir tat oluyor." açıklamasında bulundu. 

Kış kilolarından kurtulmak için ne yapmalı

Kış kilolarından kurtulmak için ne yapmalı

FAST FOOD ÜRÜNLERİNİ AZALTIN

Uzman isim ayrıca "Gün içerisinde 1-2 porsiyon meyve 2-3 porsiyon kadar sebze çiğ veya pişmiş olarak tüketilmesi gerekiyor. Karbonhidratlı besinleri azaltmamız lazım. Kışın vücut ısısı azaldığı için vücut bir enerji kaynağı istiyor ve tatlılara daha çok yöneliyor. Yazın bu azaldığı için otomatik olarak bunu bir tık azaltmış oluyoruz. Bununla birlikte fast food ürünleri de azaltırsak çok daha hızlı kilo verebiliriz" dedi.

Yaza fit girmenin yolları

Yaza fit girmenin yolları

DONDURMA TÜKETİRKEN DİKKAT

Yaz mevsiminde fazla dondurma tüketimine karşı uyarılarda bulunan Diyetisyen Kaplan, "Dondurma tüketimi, limonata tüketimiyle birlikte kilo artışı gösterse de bu besinler sağlıksız değil vücudumuza almamız gerekiyor ancak, mesela dondurmayı paketli yerine top dondurmalar şeklinde tüketelim ve günlük 2 topun üstüne çıkmayalım. Dondurma yediğimiz günün akşamında ekmek tüketmemeye dikkat edelim. Limonata, portakal suyu gibi tüketilen içeceklerde şekersiz olanlara yönelim ve haftada 2'den fazla tüketmeyelim" uyarısında bulundu. 

Hızlı kilo vermenin yolları

Hızlı kilo vermenin yolları

UYKU SAATLERİNE DİKKAT

Uzman isim aynı zamanda kilo vermede uyku düzeninde önemine dikkat çekerek "Metabolizmayı hızlandıran bazı hormonlar var ve gece uyku esnasında salınım gösteriyor. Eğer gece uykusunu uyumazsak hormonlar salınamadığı için vücut kendini otomatik olarak kendini otomatik olarak yavaşlatıyor. Bu yüzden mutlaka uykunuza dikkat edin" açıklamasında bulundu. 

Bahar depresyonu ilk belirtileri nelerdir? Mevsimsel bahar depresyonu nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Bahar depresyonu ilk belirtileri nelerdir? Mevsimsel bahar depresyonu nasıl geçer?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

SAHRAHAZAL02 1 hafta önce

Üç istiyorum