Güneş lekesi nasıl geçer? Tatil sonrası oluşan güneş lekeleri için maske

Yaz aylarında deniz, kum, güneş keyfi derken saatler boyunca maruz kaldığımız güneş ışınları yüzünden cildimizde beliren güneş lekeleri, maalesef ki bronzlaşıp daha güzel ve çekici görünme hayalimizin suya düşmesine neden olabiliyor.Zararlı güneş ışınlarına uzun süre maruz kalan ciltlerde görülen güneş lekeleri nasıl geçer diye merak ediyorsanız ev yapımı maske tariflerini sizler için araştırdık.

Genellikle açık tenli kişilerde görülen güneş lekeleri, ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden mutlaka güneşe çıkmadan önce güneş kremi kullanmalısınız. Özellikle 12-15.00 saatleri arasında güneş ışınlarının cildimizle direk teması yüzünden cildimizde beliren bu lekeler, ilerleyen süreçte her ne kadar güneş lekesi giderici krem kullansak bile cildimize yerleşebiliyor. Son zamanlarda birtakım operasyonlar dahilinde güneş lekelerinden kurtulabilmemizin farklı yolları olsa da maalesef ki hepimizin bu operasyona ayırabilecek yeterli bütçesi olmayabiliyor. Oluşan güneş lekelerini evde yapabileceğiniz pratik tariflerle giderebilir, azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Peki bu güneş lekeleri nasıl gider?

Cilt soyulmasına ne iyi gelir ve cilt soyulması nasıl olur? Cilt soyulması için evde çözümİLİŞKİLİ HABERCilt soyulmasına ne iyi gelir ve cilt soyulması nasıl olur? Cilt soyulması için evde çözüm

güneş lekelerini gidermenin yolları

güneş lekelerini gidermenin yolları

- KARBONATLI MASKE TARİFİ

1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı karbonat ilave ederek karıştırınız ve bu karışımı lekelerin üzerine uygulayınız.10 dakika bekletip bol su ile durulayınız. Bu karışım haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Karbonatın beyazlaştırma etkisi lekelerinizin açılmasına yardımcı olacaktır.

- YOĞURT MASKESİ TARİFİ

YOĞURT MASKESİ

YOĞURT MASKESİ

1 adet yumurtanın akını köpürene kadar çırptıktan sonra, 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt ekleyerek karıştırın. Daha sonra 3 damla limon suyu ekleyin, maskeyi güneş lekelerinizin üzerine sürün ve bekleyin. Maske cildinizde kuruyunca nemli pamukla temizleyip daha sonra ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi 4-5 günde 1 defa uygulayın ve her 4 uygulamadan sonra en az 15 günlük ara vermelisiniz.

- MAYDANOZ MASKESİ TARİFİ

Yarım maydanozu blendırda ezin, 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 dilim limon ekleyin. Cildinize masaj yaparak uygulayın. 45 dakika beklettikten sonra suyla temizleyin. 3 günde 1 defa bu maskeyi cildinize uygulayın. Limonun içeriğindeki asitten dolayı bu maske lekelerinizi geçirmede yardımcı olacaktır.

- SİRKE VE SOĞAN KARIŞIMI

Orta boylarda 1 adet soğanı rendeleyerek suyunu çıkarın ardından yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin. Pamuk yardımı ile bu karışımı cildinizdeki lekelere uygulayıp yarım saat bekletin.

En kolay milkshake nasıl yapılır? Enfes ve pratik milkshake tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En kolay milkshake nasıl yapılır? Enfes ve pratik milkshake tarifi
Salı günü temizlik nasıl yapılır? Ev temizliğinde işinize yarayacak 5 pratik bilgi!

İLİŞKİLİ HABER

Salı günü temizlik nasıl yapılır? Ev temizliğinde işinize yarayacak 5 pratik bilgi!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

melike 3 yıl önce

kızlar ben size söyliyim 4 kaşık yoğurt 1damla zeytinyağı 2 aden salatalık küp küp dogralmış bunları yapın ben yüz güzelliğinin müdürüyüm

Toplam 5 beğeni

Duygu 3 yıl önce

Yüzüne bakalım bi

Toplam 1 Beğeni

Fatma 4 yıl önce

Benim de derdim aynı her ne yaptıysam kurtulamadım hergün deniyorum aynı zamanda bunları saklamak için makyaj yapmaya başladım ama yüzüm daha çok tahriş olmaya başladı

Toplam 4 beğeni

Oycan 5 yıl önce

Bende bu dertten müzdaribim ne yapsam kurtulamadım. Bu yazdıklarınız bir noktaya kadar işe yarıyor. Bu sorunu agresif olarak yaşayanlarda tam bir çözüm sağlamıyor. Zaten sadece yaşayan bilir. Uzun süredir araştırıyorum, son zamanlarda fullface lazer tedavisinden bahsediyorlar. fullface lazer diyorlar ve öncesi sonrası fotoğrafları incelediğimde baya güzel sonuçlar aldıklarını gördüm. Her klinikte bulunan bir alet olmadığı için yaptıracak yer sayısı kısıtlı, başka bir şehire gitmem gerekiyor.(Samsun'da yaşıyorum,burada bu tedaviyi veren yok.) Bu yüzden önceden kesin emin olmak istedim, yaptıran ve memnun kalanlar var mı? Merak ediyorum. Bilenler cevaplarsa sevinriim.

Toplam 7 beğeni

aysel 5 yıl önce

Yaz geldi hepimizin derdi aynı :)))) ben de duydum bu yöntemi işe yarıyormuş gibi duruyor ama yine de hala araştırıyorum birşeyler bulursam buraya yazarım tekrar

Toplam 2 Beğeni