Kurumuş jel eyeliner nasıl kurtarılır? Kuruyan eyelineri geri getirme yöntemi

Her sabah çok severek kullandığınız jel eyeliner gün geçtikçe kurumaya dönüyorsa üzülmeyin. Özellikle jel eyeliner kullananlar için bu durum çok çabuk gerçekleşiyor. Ama merak etmeyin, bir sorun varsa çözümü de vardır ve bunun çözümü çok basit... Bugünkü yazımızda kuruyan eyelineri kurtarma yöntemini sizlerle paylaşıyoruz.

Eyeliner, göz kenarlarına çizgi çekmek için kullanılan bir göz kalemidir. Makyaj yapmak göründüğü kadar kolay bir işlem değildir. Her kadının eli yatkın olmuyor. Bu yüzden bazı kadınlar evlerinde makyaj yaparken oldukça zorlanıyor. Fakat günümüzde bu durumda kolaylaşmaya başladı. Video ve fotoğraf anlatımlarıyla adımları izleyerek kadınlar makyaj yapmayı başarıyor. Özellikle kadınlar eyeliner sürmekte çok zorlanıyor. Eyeliner çekmek zor zanaat olmuş bir durumda.  Kadınlar dramatik, nostalji ve seksi eyeliner modellerini göz kapaklarında görmek istiyor. Kullandığınız eyeliner kuruduysa ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Yapacağınız kolay bir yöntemle eyelinerınızı eskisinden daha iyi bir hale getirebilirsiniz. İşte kuruyan jel eyelenir'ı sıvılaştırma yöntemi;

MALZEMELER

Lens solüsyonu

Kürdan

Peçete

YAPILIŞI

Kuruyan jel eyelinerınıza bir kaç damla lens suyu damlatıp, kürdan yardımı ile homojen bir şekilde karıştırın.

En kolay eyeliner nasıl çekilir? Eyeliner çekme yöntemleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay eyeliner nasıl çekilir? Eyeliner çekme yöntemleri nelerdir?

Daha sonra hafif nemli bir peçete  ile eyelinerınızın üzerine baskı yapın.

İşte yeni almış kadar sürülebilir hale geldi! 

Not: Eğer lens suyunuz yoksa göz damlası veya gliserin de kullanabilirsiniz.

EYELİNERİ KURTARAN DİĞER YÖNTEM

Kurumuş jel eyelineri düzeltmek için ihtiyaç duyulan malzemeler birkaç damla zeytinyağı ve kürdandır. Bu işlem için kuruyan jel eyeliner içerisine birkaç damla saf zeytinyağı damlatılır ve bir kürdan yardımıyla dikkatlice karıştırılır. Birkaç dakika boyunca sürdürülen bu işlem neticesinde elde edilen sonuç şaşırtıcıdır. Bu sayede jel eyeliner kurumaktan kurtulmuş ve ilk günkü haline dönüşmüş olarak kullanıma hazır hale gelir.

Evde gösterişli makyaj nasıl yapılır? Gösterişli makyajın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde gösterişli makyaj nasıl yapılır? Gösterişli makyajın püf noktaları

Zeytinyağının yanı sıra kurumuş jel eyelineri geri kazanmak için lens solüsyonu da kullanılabilir. Bunun için birkaç damla lens solüsyonu kuruyan jel eyeliner içerisine damlatılır ve kürdanla iyice karıştırılır. Tıpkı zeytinyağı uygulamasında olduğu gibi lens solüsyonuyla da istenilen ilk günkü jel eyeliner görüntüsü elde edilmektedir. Yeni yapılan jel eyeliner üzerinde sıvı fazlalığı oluştuğunda ise bir peçete yardımıyla bu fazlalık alınabilmektedir. Lens suyuna alternatif olarak gliserin ya da göz damlası da kullanılabilir.

Cadı fındığı nedir ve cadı fındığı ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Cadı fındığı nedir ve cadı fındığı ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0