Cadı fındığı nedir ve cadı fındığı ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları

İsmi biraz değişik ve çok duyulmamış olan cadı fındığı, yağı genellikle kozmetik ürünlerde kullanılıyor. Kızılderililerin rahatsızlık durumunda kullandığı bilinen cadı fındığı, alternatif tıpta sıkça adı geçen bir bitki türüdür. Şimdilerde adını sıkça duyduğumuz cadı fındığı nedir ve ne işe yarar? Cadı fındığının kullanım alanları nelerdir? İşte soruların yanıtı:

Anavatanı Avusturalya olan cadı fındığı, dünyada birçok ülkede yetişiyor. Yetiştiği bölgeye göre içerisinde bulunan yağ asitlerinin oranı da değişiyor. Kozmetik sektöründe değil yemeklerde de kullanılıyor. İçerisinde bol miktarda Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit , Omega 3, Omega 6 ve Omega 7 bulunduruyor. Kozmetik alanında Hamamelis Virginana ( Cadı fındığı : Witch Hazel ) bitkisinin distilatı yani su buhari ile distilasyonundan elden edilen Cadı Fındığı suyu, ya da bu distilatın yoğunlaştırılmış extreleri (extract) kullanılır. Yüzlerce yıldır geleneksel olarak kullanılan Cadı fındığı ile ilgili bir çok klinik çalışma yapılmış.  Kozmetik alanında Cadı Fındığının etkileri ise şu şekilde özetlenebilir.

Limonun saça faydaları nelerdir? Limonlu saç maskesi tarifi! Limonun saça zararı var mıdır?İLİŞKİLİ HABERLimonun saça faydaları nelerdir? Limonlu saç maskesi tarifi! Limonun saça zararı var mıdır?

CADI FINDIĞI YAĞINI FAYDALARI NELER?

- Anti-aging kaynağı olduğu için yaşlanma karşıtıdır.

- Kanser tedavisine önemli oranda katkıda bulunur.

- Cadı fındığı yağı antibakteriyel bir bitkisel yağdır. Ciltte oluşan iltihapları temizleme konusunda oldukça etkilidir.

- Deriye zarar veren iltihapların temizlenmesi için düzenli kullanım önerilir. Düzenli kullanım sonrasında ciltteki enfeksiyon temizlenir ve hasarlı bölge iyileşir.
Kadın ve erkeklerin rahatsızlık duyduğu sivilceleri cadı fındığı yağı sayesinde yok edebilirsiniz.



- Hemoroid hastalarına iyi gelir.

- Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.

- Saçın parlaklık kazanmasını sağlar.

- Kepeklenmeyi sonlandırır.

- Çok işlem görmüş saçların onarılmasına katkı sağlar.

- Cildin nem oranını dengeler.

- Gözaltı torbalarının yok olmasını sağlar.

- Egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi eder.

- Tırnak batıklarının tedavisine yardımcı olur.

- Cadı fındığı yağında antioksidan maddeler bulunur. Vücutta kolajen üretimini sağlayarak hücre hasarını onarmaktadır.

- Ciltte, deri altında ve saçlarda meydana gelen hücre hasarlarını cadı fındığı yağını kullanarak önleyebilirsiniz.

- Vitamin değeri yüksek olan cadı fındığı yağı, saçlarıyla sorun yaşayanların da kurtarıcısı olacaktır.

- Saç diplerinde meydana gelen kaşıntı ve kızarıklık gibi sorunları önler. Saçları besler ve daha hızlı uzamasına yardım eder.

CADI FINDIĞI NASIL KULLANILIR?

Cadı fındığı yağını ilk defa kullananlar elin üzerinde ufak bir bölgede alerji testi yapmalıdır. Eğer 10 dakika içinde herhangi bir renk değişimi yoksa kullanmaya başlayabilir. Yüze uygulama sırasında cadı fındığı yağını, aloe vera jeliyle karıştırabilirsiniz. Böylece hassas ciltleri korumuş olursunuz.



Makyaj temizleme pamuğuna birkaç damla cadı fındığı yağı döküp cildinizi bu pamukla silebilirsiniz. Her gece uykudan önce uygulama yaparsanız; çok kısa sürede cildinizi yenilemiş olursunuz.

Cadı fındığı yağını cildinize gün içinde 2 defa sürmeniz önerilir. Çok fazla kullanımı cildinizi yoracağı için önerilmez. Uygun görülen kullanım sabah ve gece olmaktadır.

Saç bakımında cadı fındığı yağını kullanmak için çeşitli esansiyel yağları deneyebilirsiniz.

Saç maskesine 3 – 4 damla cadı fındığı yağı ekleyerek etkilerini görebilirsiniz.
Yara ve tahrişleri iyileştirmek için kullanımda zeytinyağıyla karıştırıp cilde sürmeniz önerilir. Böylece cadı fındığı yağının etkisi daha hızlı hissedilecektir.

Kurumuş jel eyeliner nasıl kurtarılır? Kuruyan eyelineri geri getirme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Kurumuş jel eyeliner nasıl kurtarılır? Kuruyan eyelineri geri getirme yöntemi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0