En kolay eyeliner nasıl çekilir? Eyeliner çekme yöntemleri nelerdir?

Eyeliner, gözlerinizin ön plana çıkmasını ve makyajınızın daha belirgin hale gelmesini sağlar. Ancak eyeliner sürme stilinizi göz şeklinize göre yapmalısınız. Pratik eyeliner sürülür, ince eyeliner sürülür ve kolay eyeliner çekme teknikleri nelerdir? Sizler için tüm bu soruların cevabını adım adım araştırdık. İşte pratik eyeliner çekme yöntemleri...

Eyelinera olan tutkumuzun, biz kadınların zor şeylere olan düşkünlüğü ile bir bağlantısı olabilir mi? Gerçek şu ki, kusursuz eyeliner çekebilmek için, el yatkınlığına, pratiğe, doğru tekniklere ihtiyacımız var.  Son yılların vazgeçilmez güzellik detayı olan eyeliner, gözlerin olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Göz makyajının en önemli kısımlarından biri olan eyeliner, bazen yapılan en ufak hata ile tüm makyajın berbat olmasına sebep olabilir.  Her eyeliner modeli her göz yapısına uyum sağlamaz. Bu nedenle göz şekline uygun eyeliner çekmeniz gerekir. Örneğin düşük göz kapağına sahipseniz kalın eyeliner sürmekten kaçınmalısınız. Çünkü bu stil gözlerinizi aşağıya düşürür ve sizi daha yorgun gösterir. Eyeliner sürmeyi pratik hale getirmek kadar doğru eyeliner ürününü kullanmakta profesyonel sonuç için büyük önem barındırır.

JEL EYELİNER SÜRMEK

Köşeli fırça yardımıyla jel eyelineri kolayca çekebilrsiniz.

- Mümkün olduğunca fırçayı göz kapağınızın dibine yakın tutun.

Yumuşak hareketler ile bir çizgi oluşturun. Hata yapma ihtimalini en aza indirmek için kısa çizgiler ile tekrar tekrar uygulayın. 

NOT: Eğer ki eyeliner sürmeye yeni başlıyorsanız ve bu jel eyeliner olacaksa kahverengi renk almak hata payını en aza düşürecektir. Bunu uygularken göz kapağınızın en ortasından başlarsanız pratik bir şekilde sürebilirsiniz.


KALEM(LİKİT) EYELİNER SÜRMEK

Eyeliner sürmenin en kolay yolu, likit formunda olanları kullanmaktır.



Kirpik çizgisinin başladığı yerden bittiği yere kadar sürün.

Kirpik bittiği dış kısma yukarı doğru ince bir hat çizin.

Göz bebeğinizin olduğu nokta ile dış kısma çizdiğiniz hattı birleştirin.

Birleştirdiğiniz çizginin içini doldurun.

 

GÖZ ŞEKLİNE GÖRE EYELİNER SÜRME YÖNTEMİ

Makyajın en önemli adımlarından biri olan eyeliner, göz şekline ve yapısına uygun şekilde uygulandığında dikkat çeken bir görünüm yaratabilirsiniz. Peki, düşük göz kapaklı, badem ve çukur gözlere hangi tip eyeliner sürülmeli? 

İşte tüm ayrıntılarıyla göz şekline uygun eyeliner sürme rehberi...

1- Çukur gözler için eyeliner

Çukur göze sahip olanlar, çok ince bir eyeliner sürmelidir. Gözlerinizin dış köşesine doğru yoğunlaşan eyeliner sizler için ideal seçim olacaktır.Bu sayede gün içerisinde akmasını ve bulaşmasını da engelleyebilirsiniz.

2-Badem gözler için eyeliner

Tüm eyeliner stillerinin yakıştığı badem göz yapısına sahip olanlar, dış köşeye doğru kalınlaşan bir eyeliner sürmelidir.Bu yöntemle gözlerinizin dikkat çekici bakışlar kazanmasını sağlayabilirsiniz.

3- Düşük göz kapağına sahip gözler için eyeliner

Düşük göz kapağına sahip olanlar, gözlerinize makyaj yapmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Özenle sürdüğünüz eyeliner, gün içerisinde bulaşabilir. Bu yüzden kalem bir eyeliner kullanmalısınız. Eyelineri, kirpik diplerine uygulayıp,kuyruğunu uzun yapmalısınız. Bu sayede göz kapağınızı da kalkık gösterebilirsiniz.

Cumartesi günü ev temizliğinin sırları nelerdir? Kandillerde ev temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Cumartesi günü ev temizliğinin sırları nelerdir? Kandillerde ev temizliği
Şubat ayında ne giyilir? Şubat ayına özel kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Şubat ayında ne giyilir? Şubat ayına özel kombin önerileri
En iyi yenidoğan bebek maması hangisi? Yenidoğan bebeğe mama tavsiyeleri

İLİŞKİLİ HABER

En iyi yenidoğan bebek maması hangisi? Yenidoğan bebeğe mama tavsiyeleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0