Trabzon hurmasının cilde faydaları nelerdir? Trabzon hurmasından cilt maskesi

Asıl olarak Trabzon hurması olarak isimlendirilmiş halk arasında cennet hurması olarak da bilinen bu meyve adeta cilde şifa kaynağı oluyor. Mutlaka tüketilmesi gereken yararları meyvelerden biri olan cennet hurması ayrıca cilde maske olarak uygulandığında cilde canlılık, parlaklık vermektedir. Peki Trabzon hurmasının cilde faydaları nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim:

Doğada bulunan sayısız meyvenin sağlık üzerinde binlerce faydası olduğu bilinmektedir. Lezzetiyle adeta bir tatlı keyfi veren cennet hurması diğer ismiyle Trabzon hurması da sağlığa birçok faydası bulunan meyvelerden biridir. Halk dilinde Trabzon hurması olarak bilinen yaş hurmanın içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kuru cildinize gerekli olan nemi ve parlaklığı kazandırdığını biliyor muydunuz?  Cildinizin mat ve cansız olması olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize sebep olabilir. Bu yüzden cildinize doğal yöntemlerle bakım yaparak sağlıklı, parlak ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte cildinizi genç görünüme kavuşturacak hurma maskesi…  Sizler için hurma maskesi nasıl yapılır araştırdık.

Kuru Trabzon (Cennet) hurmasının faydaları nelerdir? Kuru Cennet hurması nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABERKuru Trabzon (Cennet) hurmasının faydaları nelerdir? Kuru Cennet hurması nasıl tüketilir?

TRBZON HURMASININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

  • İçeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde cildin pırıl pırıl parlamasını sağlar. Cildi derinlemesine besler, sıkılaştırır aynı zamanda gençleştirir. Özellikle dudak kenarı kırışıklıkları ve göz çevresinde oluşan kaz ayaklarını giderir.
  • Saçları kökünden besleyerek sağlıklı ve dökülmeyen saçlara kavuşmanızı sağlar.
  • Düzenli kullanımı cilt lekeleri giderir.
  • Göz çevresinde oluşan mor halkaları kaybeder.
  • Cilt rengini açar ve ton farklılığını giderir.
  • Sivilce ve akneli ciltlerde kullanılmamalıdır.

 TRABZON HURMASI

TRABZON HURMASI

TRABZON HURMASI MASKESİ:

MALZEMELER

1 adet yaş hurma
1 yumurtanın sarısı
Yarım çay kaşığı kayısı yağı
Yarım çay kaşığı bal
1 çay kaşığı patates nişastası

TRABZON HURMASI MASKESİ:

TRABZON HURMASI MASKESİ:

Cennet hurmasından reçel nasıl yapılır? En kolay Trabzon hurması reçeli tarifiİLİŞKİLİ HABERCennet hurmasından reçel nasıl yapılır? En kolay Trabzon hurması reçeli tarifi

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Hurmanın kabuklarını soyup blenderda ezin üzerine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.

Karışımı temiz yüzünüze 3 kat kalın bir tabaka halinde sürün ve 20 dakika kurumasını bekleyin.

Kuruyan maskeyi ılık su ile temizleyin. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

İşte bu kadar!

Kalori açığı nedir? Kalori açığı nasıl oluşturulur? Kalori açığı nasıl hesaplanır

İLİŞKİLİ HABER

Kalori açığı nedir? Kalori açığı nasıl oluşturulur? Kalori açığı nasıl hesaplanır
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

iyıdere 3 ay önce

Trabzon hurması diye birşey yoktur orjinal ismi kaki dir uzakdoğu kökenlidir türkiyeye batumdan gelmiştir otuz kırk sene önce batum hurması denirdi kaki (cennet hurması) tükiyedeki ticari üretimin neredeyse tamamı hatay ve civarıdır..

Aytap 6 yıl önce

Rize patlican inciri ve Rize hurmasi ve Rize kokulu uzumu Yemeden olmeyin

Toplam 3 beğeni

melek yüzlü 4 yıl önce

çok doğru

Toplam 0 Beğeni

Efe 6 yıl önce

Ziyan etmeyin yiyin o güzelim meyveyi yiyin...

Toplam 17 beğeni