Hızlı yaşlandığınızı gösteren işaretler nelerdir?

Yaşlanmak kaçınılmazdır, asıl önemli olan ne kadar hızlı yaşlandığınızdır. Sizler için hızlı yaşlandığınızı gösteren işaretleri derledik. İşte yaşınızdan daha hızlı yaşlandığınızı gösteren 4 işaret...

Yaşlanmak, her canlının başına gelebilecek doğal bir süreçtir. Yaşlanma hızı kişiden kişiye değişir. Yaşlanmanın tek sebebi ilerleyen yaş değil; genlere, çevresel etkenlere ve yaşam tarzınıza da bağlıdır. Sizler için "yasemin.com" ekibi olarak  yaşınızdan daha hızlı yaşlandığınızı gösteren işaretleri araştırdık.

İşte normalden daha hızlı yaşlandığınızı gösteren 4 işaret:

Yaşlanma belirtileri ilk olarak cildimizde kendini gösterir. Cildinize iyi bakmadığınız zaman, cildiniz kurur ve zamanla kırışmaya başlar. Cildiniz gün geçtikçe kuruyor ve gerginleşiyor ise zamanla kırışmaya başlayacaktır. Erken yaşta cildinizin kırışmaması için, cildinize özen gösterin ve kollajen üretimini arttıracak gıdalarla beslenin. 

- Zamanla yavaşlayan metabolizma ve hormonal değişiklikler, vücudun yağlanmasında büyük oranda rol oynar. Monotonlaşan yaşantı ve egzersiz planlarına, vücut belli bir süre sonra alışır ve tepki vermemeye başlar. Bunun önüne geçmek için, diyet planlarınıza dikkat edin ve egzersizlerinizi hep aynı rutinlerde yapmamaya özen gösterin.

- Gözleriniz eskisi kadar canlı değil ise, aynaya baktığınız zamanlarda kendinizi iyi hissettiğiniz halde yüzünüzde bir yorgunluk görüyorsanız, vücudunuz yaşınızdan hızlı bir şekilde yaşlanıyor demektir. Yemek alışkanlıklarınızı ve bakım rutininizi değiştirerek bu durumu geciktirebilirsiniz. 

Her geçen gün unuttuğunuz şeylerin sayısı artıyor ve dikkatiniz çok çabuk dağılıyor ise, bu durumlarda hızlı yaş aldığınızın bir göstergesidir. Hafıza zayıflamasının önüne Omega 3 içeren besinler tüketerek geçebilirsiniz.

Gözenekler nasıl sıkılaşır?

İLİŞKİLİ HABER

Gözenekler nasıl sıkılaşır?
Ünlülerin zayıflama yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Ünlülerin zayıflama yöntemleri
Bee Beauty Sleep Mask inceleme

İLİŞKİLİ HABER

Bee Beauty Sleep Mask inceleme
Parizyen makyaj nedir ve nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Parizyen makyaj nedir ve nasıl yapılır?
Yaşlanma karşıtı ürünler işe yarıyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Yaşlanma karşıtı ürünler işe yarıyor mu?

BİR YORUM YAPIN 1

Sevtap Türkkan 5 yıl önce

Yürüyün.mutlaka her öğün sebze ve meyve tüketin.Her gün 7-8bardak şu için.sıkılınca gülün oynayın.sigara içmeyin.Benim gibi ON Yyaş genç görünün