Arap makyajı nasıl yapılır?

Son zamanların en çok konuşulan Arap makyajı nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Arap kadınlarının dikkat çeken makyajı...

İddialı göz makyajları ve abartılı saç takılarıyla dikkat çeken Arap kadınları, son yıllarda sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında yer alıyor. Yasemin.com ekibi olarak sizler için Arap makyajı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir detaylı bir şekilde inceledik.

İşte adım adım Arap makyajının yapımı:

- Arap kadınlarının pürüzsüz görünen cildinin sırrı, günlük bakımlarında ve makyaj öncesi cildi bol bol nemlendirici uygulamalarıdır. Bu yüzden Arap kadınları makyaja başlamadan önce makyaj bazı kullanmak yerine, cilde nem takviyesi yapan bir ürün kullanıyorlar. Sizde bu adımda Lancome markasının "Advanced Genifique Serum'unu" kullanabilirsiniz.

- Daha sonrasında stick formunda bir fondöteni tüm yüzünüze uygulayın. 

- Arap makyajının olmaz olmazı kontür uygulamasıdır. Yoğun kontür sayesinde yüzlerinin belirli noktalarını ön plana çıkaran Arap kadınları, genellikle krem formunda olan bir kontür paleti kullanıyorlar. "Urban Decay Naked Skin Shapeshifter" paletinden en koyu rengi alarak elmacık kemiklerin altına, burun kemiğinin kenarlarına, alt çene bölgesine ve alın kenarlarına dağıtarak uygulayın.  

- Makyajın en önemli adımı ise kaşlar. Bu adımda yapmanız gereken, kaşların kalın ve kavisli görünmesidir. "L'Oréal Paris Paradise Brow Pomade'in" kesik uçlu fırçasıyla kaşlarınızın altına çizin. En koyu tonu olan Dark rengiyle arasında boşlukları iyice doldurun. 

- Arap kadınlarının göz makyajları ışıltılı ve etkileyici olduğu için  Maybelline New York Total Temptation paletini kullanabilirsiniz. Far paletindeki topak rengini alıp gözlerini gölgelendirin. Kaş kemiğinizden gözlerinizin dış köşesine kadar uyguladığınız far ile gözlerinize derinlik kazandırın. Far paletinde bulunan turuncu renk ile katlanma bölgesini sıcak bir hava katarken, açık somon rengiyle de iç kısımlarını doldurun. 

- Arap makyajının bir diğer önemli ayrıntısı ise uzun ve kalın sürülen eyelinerler. "Maybelline New York Sensational Liner'ın" eğik ve köşeli ucu sayesinde eyeliner çekme işlemini kolayca yapabilirsiniz. Eyeliner'ı çekmek için; kirpik dibinizde ince bir çizgi çekerek şablon oluşturun. Kalın bir eyeliner olacağı için inceden başlayıp kalına doğru ilerleyin. Daha yoğun bakışlar için hem alt hem de üst kirpiklerinize "L'Oréal Paris Infaillible Gel Crayon Black" ile doldurabilirsiniz.

- Arap kadınlarının iddialı göz makyajının sırrı uzun ve hacimli görünen kirpikleridir. Sizde takma kirpik etkisi yaratan bir maskara arıyorsanız "Urban Decay Troublemaker" alabilirsiniz.

Makyajın son adımı dolgun ve kusursuz görünen dudaklar. Arap kadınları, iddialı göz makyajı ve yoğun bir kontür uygulaması yapıtığı için dudak rengi ile aynı tonlarda bir ruj tercih ediyor. Bu yüzden "Maybelline New York Superstay Matte Ink Unnude 65 Seductress" uygulayabilirsiniz.

2018 Yaz Sezonunun en popüler makyaj trendleri

İLİŞKİLİ HABER

2018 Yaz Sezonunun en popüler makyaj trendleri
Gelin tacı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Gelin tacı nasıl yapılır?
Kızıl turuncu ombre saç modası

İLİŞKİLİ HABER

Kızıl turuncu ombre saç modası
Loreal Paris Elseve köpüksüz şampuan incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Loreal Paris Elseve köpüksüz şampuan incelemesi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0